Niemand begrijpt waarom Nederland ieder jaar 8 miljard euro rente betaalt aan banken

Utrecht – De Nederlandse staat betaalt ieder jaar meer dan 8 miljard euro aan rente. Dit geld heeft de overheid afgesproken te betalen aan de banken voor het geld dat de staat van hen heeft geleend. Maar waarom zou de overheid geld lenen terwijl zij het zelf kunnen maken? En waarom zouden zij hierover nog rente betalen ook? De staatsschuld is op dit moment gegroeid tot 467 miljard euro.

Wat is het verschil nu de banken dit geld scheppen in plaats van de overheid? Het verschil is 8 miljard rente die als gratis subsidie in het bankwezen (banken/verzekeraars) wordt gepompt. Jaar na jaar. En niemand weet waarom dit gebeurt!
Zelfs voor de werkgelegenheid hoeven we dit niet te doen, aangezien de banken ieder jaar weer minder werknemers in dienst nemen. Je kunt er dus van uitgaan dat dit bedrag bijna volledig als winst (dividend) in de zakken van de bankeigenaren terecht komt.

Hierdoor heeft de overheid een enorme macht aan het bankwezen GESCHONKEN. Zij zijn onze schuldeisers voor de nationale schuld van 467 miljard euro. Op papier!

Op de een of andere manier schakelt de overheid banken in om dingen te doen die de overheid zelf beter en goedkoper kan doen. Wie begrijpt het nu nog?

Binnenkort zal de kwestie over de Geldschepping door de particuliere banken in het parlement worden besproken doordat er al meer dan 40.000 handtekeningen binnen zijn voor het zogenaamde burgerinitiatief. In Engeland gingen zij in het Britse Lagerhuis ons al voor.

Wij raden de parlementsleden aan zich voor te bereiden door onderstaand filmpje te bekijken in plaats van, zoals de Britse Lagerhuisleden, hakkelend allerlei onzinnige vragen over dit onderwerp de kamer in te slingeren.

Niemand kan toveren alleen goochelaars en banken.

Rob Vellekoop, 8 februari 2015

23 Comments

 1. Nu ja, het is met dat geld net zo als met een spinnenweb.
  De minister van financien snapt er ook geen bal van,in ieder geval kan hij er niks aan doen, het enige wat hij doet is de status kwo handhaven zodat hij straks, uitgeministerd geprezen wordt en een andere vertrouwensfunctie krijgt. Krijgt hij die niet, men is boos bijv.,
  dan is hij niks meer vergeleken met toen hij minister was. Dus hij loopt iedere dag al de draadjes langs en plakt met een boos gezicht daar waar het nodig is tot de diensttermijn volbracht is. Dat is ook te zien in Griekenland. De vorige regenten smeten met geld en de tekorten moeten nu opgehoest worden door de kleine man. Hadden die misschien niet beter op hun zaak moeten passen , is het niet schofterig een land zo veel geld te lenen om dingen te kopen die ze niet verdienen kunnen? Niets hoor je van de Minister hierover, hij probeert de draden van het web met een stuurs gezicht te bewaken, gaat het misschien een beetje mis?

  • ‘De minister’ weet heel goed hoe het werkt!
   Het is kwestie van macht en als je dacht dat het hoogste bestuursorgaan de regering zou zijn langs de weg van democratie gekozen door het volk dan is dit een hel grote misvatting.
   Banken zijn de baas direct gevolgd door de grote bedrijven. Dit zie je en dat merk je.
   Daarom stelt democratie ook helemaal niets voor en heeft stemmen alleen een psychisch effect tussen de oren dat je iets in te brengen hebt.
   Het enige wat wij met z’n allen doen is het moloch in leven houden door precies braaf te doen wat ons is opgedragen; kopen kopen kopen betalen betalen betalen.
   Wij zijn de kippen die mogen bestaan omdat we eieren leggen. Gaan we minder eieren leggen dan wordt er gekeken of er dan ook minder voer bij kan of anders maar in de soep. Voor de rest zitten we in het rennetje en zeggen tegen elkaar dat we vrij zijn.

 2. Dit klopt niet. De schuld van de staat rust niet volledig bij ‘de banken’. Een belangrijk deel loopt via staatsobligaties en die kunnen door iedereen worden aangeschaft.
  Wanneer de staat geld zou ‘bijdrukken’ zonder dat de economie in zelfde mate groeit, ontstaat er inflatie. Geld lenen voorkomt dat ons geld minder waard wordt. Het is kiezen uit twee kwaden.

  • Die “kunnen” inderdaad door iedereen worden opgekocht, maar worden in de praktijk merendeels ondergebracht bij banken!
   Geld lenen voorkomt dat ons geld minder waard wordt? Waar haal je die wijsheid vandaan? Volgens mij betekent iedere euro die geleend wordt de creatie van een euro er bij. Des te meer euro’s betekent des te meer geldontwaarding/inflatie.

 3. Ik snap er geen bal van, in Europa worden enorme hoeveelheden Euro,s naar de lidstaten gepompt, onze Nederlandse Bank chef is er hier erg tegen, mischien vanwege storing in die pyramide van boven? De nederlandse staat kan dus geld lenen tegen ca 0% rente en daarmee al die banken afbetalen en hoeven dan geen 8 miljard rente meer te betalen hoera en hoeven wij geen bezuinigingen meer uit te voeren waar dus geen bal van klopt. Maar vergeet het maar, politici en kamerleden doen het van angst in hun broek.
  En trouwens, wat moeten ze dan gaan doen?

  • Ik snap het wel: De banken worden eigenaar van alles wat er met geleend geld wordt gekocht. Op het moment dat jij geld leent van een bank (wat dat geld verzint, ze typen een getal in in een computer en voila het bestaat) is de bank eigenaar van dat huis wat jij koopt met dat geleende geld. Dat geld moet jij terugbetalen, met rente ook nog eens. Bij een gemiddelde hypotheek zal dat zo’n 30 jaar zijn dat jij een groot deel van je inkomsten (opbrengst uit jouw gedane arbeid) aan de banken geeft, plus dat de bank eigenaar is van het huis mocht je dat niet lukken. De rest van je arbeid sta je voor een groot deel af aan belastingen (btw of de gekochte goederen en inkomstenbelasting) en indirect gaat een groot deel van dat geld dus ook weer naar de banken via de rente op de staatsschuld. Zie je nu hoe groot deze geldfraude is en hoeveel de samenleving via dit soort trucage slaaf is van de banken?

  • Oftewel: “The Monetary system NEVER fails for those who control it. It just works in the way that it’s intended: i.e. Fool people into believing in it’s integrity during times of growth (boom), and then asset strip those who cannot pay their debts in times of recession (bust)”

 4. De gouden tijden voor de banken zijn al verleden tijd. Nu hebben spaarders nog voor zo’n 670 miljard aan spaargelden geparkeerd bij de banken, doch sinds kort dreigen spaarders helemaal geen rente meer te krijgen en mogelijk zelfs boeterente dus zullen ze binnenkort massaal naar alternatieven gaan zoeken zoals aandelen en banken buiten het euro-gebied zoals Australië waar je nog 6% kunt krijgen voor je geld of micro-kredietjes aan boeren in Afrika of Zuid-Amerika.

  • Om het erg lang uitgesponnen verhaal van de Correspondent samen te vatten, uiteindelijk bevindt het overgrote deel van onze staatsschuld zich bij onze banken, verzekeraars en institutionele beleggers (pensioenfondsen), kortom bij het bankwezen!

 5. Hoe meer geld je bijdraait, hoe meer de euro en de koopkracht voor de burger daalt, dus uiteindelijk is de burger dan weer de pineut…..De enige die voordeel hebben bij een lagere euro zijn de exporteurs naar niet-eurolanden.

 6. De Nederlandse Bank IS de STAAT………….vroeger was dat de taak van de Nederlandse Bank maar is verkwanseld aan de banken.

 7. Wat dacht je waarom ABN AMRO weer naar de beurs gaat………………….met nepgeld weer echt geld vangen!

 8. Maar is het niet zo dat de staat der Nederlanden al zo’n positie heeft?
  De staat is toch vrijwel volledig eigenaar van ABN AMRO?
  Dat betekent dat ze NU al het heft in eigen hand kunnen nemen precies zoals in bovenstaand wordt voorgesteld.

  • Precies! Ze hebben er zelfs geen ABN-AMRO of welke zakelijke bank dan ook voor nodig.

   • Tenzij er een ander systeem werkt waar we tot nu buiten gerekend hebben.
    Stel er is een grote holding die een aantal bedrijven huisvesten waaronder BV Nederland met ‘het huis van Oranje’ als werkmaatschappij. M.a.w. ‘het huis’ is direct beheerder van NL bv. Deze valt samen met de banken met een naampje onder een grote koepelorganisatie waar uiteindelijk alle dividenden naar toe verdwijnen.
    Deze toporganisatie maakt de dienst uit en laat nog staten of onder afgesplitste banken bepalen hoe de geld (energiestroom, want dat is de wezenlijke waarde) verloopt.
    Pro forma is de ABN/Amro eigendom van de Staat der Nederlanden. Echter beiden, incl. ‘het huis van O’ ressorteren onder de Orde of noem het Majestic. (de naam van de top van de piramide, de 43e laag boven de bevoegdheidsgraad van de Amerikaanse president). De EU staat daarmee vergeleken vrij laag in het klassement. Een paar stappen hoger gevolgd door de Bilderbergers.
    Denk erom het gaat om een zeer goed uitgekiend en gestructureerd systeem!
    Een lek in het systeem zal direct worden gedicht door letterlijk draconische maatregelen. Echter de totale creatie en beheer van het geld als energiemedium moet in eigen hand. Het is noodzakelijk voor het voortbestaan als vrije mens.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.