Intensieve hersenspoeling door NL media

De overheid en het bedrijfsleven brainwasht door middel van tv, radio en internet onophoudelijk de argeloze burger. Bijvoorbeeld tussen 18 uur en middernacht wordt de tv-kijker gemerkt/ongemerkt gebombardeerd met reclame in reclameblokken. Daarnaast is er propaganda van de overheid via programma’s als Buitenhof, Nieuwsuur en niet te vergeten het NOS-journaal, is er ordinaire sluikreclame en subliminale advertenties. Kortom op grote schaal worden de mogelijkheden en gelegenheden misbruikt om de burger mateloos te beïnvloeden.

Dagelijks worden we overstelpt met reclame via internet, radio en tv. Nederlanders kijken gemiddeld 3 uur en 15 minuten tv, luisteren 3 uur en 4 minuten radio en surfen 2 uur per dag. Van de tijd dat mensen tussen 18 en 24 uur tv kijken is meer dan 10% van de tijd gevuld met reclame (publieke omroep 6,6 minuten, RTL 11 en SBS zelfs 11,4 minuten). Dag in dag uit, 365 dagen per jaar gaat deze onafgebroken stroom herhalingen ook overdag gewoon door. Let wel dit is de zichtbare reclame via reclameblokken.  In 2013 leverde deze stroom reclame de overheid via de STER een afdracht op van 194 miljoen euro.

Daarnaast zijn er mogelijkheden zoals sluikreclame in tv programma’ s als Goede Doelen programma’ s en niet te vergeten subliminale advertenties. Een prachtig voorbeeld van de werking van deze laatste manier van beïnvloeding op onderbewust niveau is te zien in bijgaand You tube filmpje. Hierin wordt gedemonstreerd hoe beelden onze gedachten kunnen manipuleren zonder dat wij ons hiervan ook maar enigszins bewust zijn. Dagelijks wordt het onderbewustzijn van de argeloze burger op deze manier volgepropt met ongewenste beïnvloeding.

De eenzijdige berichtgeving van het NOS-journaal is per definitie pro VS, pro EU, anti Rusland en pro-bezuinigingen. De jarenlange bezuinigingen op het omroepbestel hebben het NOS-journaal omgetoverd tot een spreekbuis van de regering. Op dit moment valt de anti-Rusland en pro-NAVO toon op. Poetin krijgt bijna dagelijks een veeg uit de pan te geven en voortdurend wordt gesuggereerd dat Rusland tot de as van het kwaad behoort. Denk ook aan de ideeën die mensen in het algemeen over bezuinigingen hebben. Na een decennialang media-offensief voor het idee dat bezuinigingen noodzakelijk zijn, neigen we te denken dat zonder bezuinigingen geen regering of maatschappij nog kan functioneren.

Naast deze propaganda wordt ook het middel van het doodzwijgen toegepast. Een berucht voorbeeld is het doodzwijgen van de Piratenpartij en andere kleine partijen door de in hoofdzaak rechtse media. Alleen wanneer deze politieke partijen dreigen uiteen te vallen zijn de media er direct bij om verslag te doen. Echter in verkiezingstijd wordt alles uit de kast gehaald om deze partijen onzichtbaar te maken. Hierdoor worden veel stemmers op de verkiezingsdag geconfronteerd met partijen waarvan zij nooit eerder hadden gehoord. Een typisch resultaat van de doodzwijgacties van de media.

Een ander voorbeeld van het moedwillig doodzwijgen zijn de vele anti-euro demonstraties van de afgelopen jaren in Spanje, Italië en Portugal. Deze massale betogingen haalden nooit het NOS-journaal.  Of wanneer demonstraties wel getoond worden door de gangbare media dan worden ze geminimaliseerd en belachelijk gemaakt. Op Facebook sites zoals Dutch Revolution kan je dan deze gebeurtenissen wel terugvinden.

Denk ook eens na over het succes van Wilders. Hier is sprake van het tegenovergestelde van doodzwijgen. Geen gelegenheid wordt onbenut gelaten om Wilders te profileren en naar buiten te brengen. Iedere rechtszaak tegen hem wordt uitvoerig in beeld gebracht. Zijn eenmanspolitieke vereniging PVV is nergens in het land vertegenwoordigd (met uitzondering van Den Haag en Almere), maar dankzij het media-circus dat hem quasi-afwijst is hij er geslaagd om meer dan 10 zetels in de Tweede Kamer te behalen. Dankzij hun aanhoudende steun zit hij er nog steeds.

De Ommekeer heeft een lijst met onafhankelijke media gepresenteerd onder het motto ‘Stop het brainwashen’.

13 Comments

 1. Ik speel wel vaak Clash of Clans op de telefoon en we hadden iemand in de clan zitten die racistische uitspraken had, vanwege het nieuws wat hij keek “op tv” over Ferguson. Hij was duidelijk gebrainwashed door het nieuws en riep daardoor in de chat vaak “niggers this niggers that”.

  Dus werd hij gelijk gekickt, wat ik hier mee wou zeggen is dat mensen nog steeds vaak dingen klakkeloos aannemen voor waarheid wat de mainstream media hun verteld en zelfs bij alternatieve media. Vaak is het ook gewoon 1 kant van het verhaal terwijl er meerdere verhalen zijn, dat alles in een ander daglicht zet.

 2. NOS website vandaag: Nepwapen wordt 12-jarige jongen in VS fataal
  http://nos.nl/artikel/2005354-nepwapen-wordt-12-jarige-jongen-in-vs-fataal.html
  Alsof dit een uitzondering is.
  Werkelijkheid:
  US police kill 104 people in August 2014
  http://www.wsws.org/en/articles/2014/09/19/poli-s19.html
  Police killed 77 people in September 2014
  http://www.wsws.org/en/articles/2014/10/07/poli-o07.html
  Los Angeles police kill about one person per week
  http://www.wsws.org/en/articles/2014/09/30/lapd-s30.html
  List of killings by law enforcement officers
  in the United States, August 2014
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_killings_by_law_enforcement_officers_in_the_United_States,_September_2014“

  • Twelve-year-old boy killed by police in Cleveland, Ohio
   http://www.wsws.org/en/articles/2014/11/24/clev-n24.html
   The killing of Tamir is only the latest police killing in America. They are taking place on a daily basis in cities and states throughout the country. The endless series of tragedies reflects the state of class relations in the United States. Historically unprecedented inequality brings with it growing fear among the so-called guardians of law and order, who proceed on the basis that anyone is a possible killer.

 3. Heldere opsomming van feiten die zowel choqueren als ontluisteren. Choqueren vanwege de achterbaksheid en de sluwheid. Mensen laten kiezen op basis van gemanipuleerde opinies is wel de meest verraderlijke manier van verdelen en heersen. Ontluisterend omdat er geen enkele basis voor vertrouwen meer is. Geen enkele openbare bestuurder of, daaraan gekoppelde media zijn nog te vertrouwen.
  Dan is er nog slecht een conclusie…
  Kappen met die handel!!
  Tv de deur uit. ( wist je dat de moderne flatscreens software hebben om door te geven naar welke zender je kijkt?)
  Ieder vertrouwen en ieder geloof, hoop of wellicht een restje liefde voor welke politieke, door het establishment goedgekeurde partij dan ook, laten vallen!!
  Zij zijn betrapt en hebben afgedaan. Geen aandacht of energie meer naar die charlatans.
  Dus ook niet meer stemmen!!! Waarom je verantwoordelijkheid weggeven voor vier jaar aan een stel volstrekt onbetrouwbare volksverlakkers die keer op keer bewijzen dat er niets waar is van hun mooie beloften. Alsof we dat voor de verkiezingen al niet wisten?!
  Laat gaan die ongefundeerde laatste hoop op broodnodige veranderingen.
  Je kunt niet doorgaan met hetzelfde foute experiment in de hoop op een toevallige goede uitkomst. De meest moeilijke tijd is aangebroken. Het nemen van de eigen verantwoordelijkheid en deze uitvoeren alsof er geen structuur meer bestaat.
  Beschouw jezelf als een van de weinige overlevenden van een ramp waar miljoenen mensen zijn verdwenen en alle srtuctuur is weggevallen. (in principe is dit ook de reële situatie waarbij de massa welke nog steeds de ogen dicht heeft met stront van het propaganda-instituut en hun kinderen nog steeds de loopgraven in laat gaan van het valse ‘vaderland sentiment’).
  De koers is velen duidelijk. De ‘99%’ bestaat uit nog een deel. Namelijk een klein deel wat het wel snapt en weet hoe de hazen lopen en inmiddels bij iedere publicatie de verborgen hand van Big Brother en de Orwelliaanse constructie herkennen. De dagelijkse stroom nieuws herbergt zoveel verholen informatie dat de koers van de toekomst zich als duidelijker begint af te tekenen.
  Voor mensen die dit herkennen is geen uitleg meer nodig. Deze mensen denken niet meer in theorieën maar in feiten. Dan praten we over meerdere complotten welke door de eeuwen heen, nu moeten gaan leiden naar een nieuwe orde in de wereld. Ofwel, de oude orde ontdaan van iedere vorm vorm van menselijke waarde zoals de geschiedenis laat zien in feodale tijden.
  Het lijkt erop dat nu de tijd is aangebroken om afslag in de weg te nemen.
  Waar die weg naartoe zal leiden is troebel maar in ieder geval niet met een afgrond aan de horizon.

 4. Nog een voorbeeld: ineens verschijnen er berichten over de “vele” 100 jarigen in Nederland. Mijn eerste gedachte was: “Oh oh, ze voeren weer iets in hun schild…” En ja hoor, een paar dagen later komt de aap uit de mouw en blijkt dat men weer aan bepaalde rechten wil gaan peuteren, want ja, als “iedereen” 100 wordt, kost dat veel te veel zorg en AOW… u kunt wel raden op welke voorzieningen er gekort gaat worden.
  Overigens: in Griekenland is het percentage 100 jarigen aanmerkelijk hoger dan in Nederland.
  Persoonlijk ken ik geen enkele 100 jarige. Ik kende wel meer mensen die de 65 niet eens haalden, dan mensen die 90 plus werden.
  Hoezo verhoging pensioengerechtigde leeftijd?

 5. Bovenstaand artikel vind je als opinie helemaal terug bij de politieke Algemene Beschouwingen 2014 in de Tweede Kamer.
  Emil Roemer hield in eerste instantie een vlammend betoog, zoals we dat al jaren niet meer hadden gehoord in het larlement. Het was een verademing. Op de NOS website was het echter nergens terug te vinden. Neen de mensen werden niet achterdochtig want ze plaatsten op de NOS website wel een ander volledig ongevaarlijk stukje over hem.
  Dat werkte als de perfecte camouflage.
  Meteen na het betoog vielen Tweede Kamerleden over hem heen, dat hij wel van alles riep maar geen tegenbegroting had ingediend om zijn verhaal te onderbouwen.
  Roemer reageerde alert met de opmerking dat die ondersteuning is wegbezuinigd.
  Roemer ondermijnde zichzelf door de volgende dag het betoog nog eens een keer over te doen maar nu als een slap aftreksel.
  En leverde alnsog een soort tegenbegroting in.
  En een SP Tweede Kamerleid steunde de kritiek
  op Roemer dat er geen tegenbegroting was.
  Op een gegeven mioment kwam zelfs de vraag of Roemer nog wel geschikt was als lleider van de SP. Een poos geleden zei Roemer dat je in de Tweede Kamer eigenlijk geen eigen geluid kunt laten horen omdat je dan achteraf keihard de wind van voren krijgt van de VVD.

 6. Nationalism and fascism in Ukraine: A historical overview
  http://www.wsws.org/en/articles/2014/06/09/fasc-j09.html
  2 artikelen: PART1 en PART 2.
  Via Google vind je nog VEEL meer WSWS.org artikelen
  over Oekraine en de rol van het Westen daarin.
  “The Western media is seeking to downplay the prominent role of fascists in the new Ukrainian government. Several of the regime’s ministries are headed by members of the far-right Svoboda party, and the militias of the neo-fascist Right Sector are active in violently repressing resistance in the east of the country.”

  Gisteren was Han ten Broeke in het NOS Journaal als lid van de VVD Tweede Kamrfractie.
  Jammerend over Rusland maar volledig zwijgend over het feit dat het Westen, inclusief het stilzwijgende Nederland, in februari 2014 de fascistische staatsgreep in Kiev steunde.

  WSWS.org/DE schrijft ook veel over Duitsland. Als je dat volgt, blijf je perfect op de hoogte. Het is te absurd voor woorden dat we als buurland gewoon dom worden gehouden. Met de WSWS heb je echter de informatie voor het oprapen.
  Via hen kwam ik er achter wat de SP en PvdA voor mij hebben verzwegen over de SPD regering van Gerhard Schröder in de periode 1998 – 2005. Die regering was net zo erg als het kabinet Rutte 1 en hetzelfde gebeurt nu in Belgie.

  • Dit bewijst weer eens dat de SP en PvdA volledig samenzweren met CDA en VVD.
   Wat zich in Duitsland afspeelde in de periode 1998 – 2005 op politiek gebied,
   moest verborgen blijven voor de Nederlanders om te voorkomen dat het kabinet
   Rutte 1 op voorhand al in de poitieke problemen zou komen.
   De SP en PvdA hadden er geen enkel probleem mee om te zwijgen.
   Ze informeerden hun achtervan toch al niet eerlijk over serieuze internationale kwesties.
   De SP en PvdA steunen ook extreem-rechtse media in Nederland.
   Als de bevolking in opstand zou komen, zouden de pijlen als eersten
   op de sociaal-democraten van de SP en PvdA worden gericht.
   Dus steunen SP en PvdA extreem-rechtse media om de bevolking te intimideren.
   Ook is minister Plasterk (PvdA) volop bezig om mee te werken
   aan het verder ondermijnen van onze privacy door de mogelijkheden
   van de AIVD en MIVD verder te versterken.
   De SP en PvdA zien de gewone bevolking als hun klassenvijand.
   Natuurlijk heeft men de eigen methodes om dat te verhullen.
   Maar een vrouwelijk Tweede Kamerlid SP barstte gisteren voor de TV camera
   van PowNews wel spontaan in lachen uit toen ze een socialist werd genoemd.
   De parlementaire democratie is klinisch dood omdat er geen
   enkele serieuze linkse oppositie meer is in het parlement.

 7. Er zit een keerzijde aan de alternatieve websites, zoals vermeld bij Ommekeer. Een ieder wil zijn eigen items publiceren maar ze komen niet op voor een politieke stroming.

  “De filosofen hebben de wereld slechts verschillend geïnterpreteerd;
  het komt er op aan haar te veranderen.”
  — Karl Marx, Stellingen over Feuerbach, stelling 11 —

  Dus in feite zijn die alternatieve websites een prefecte manier om de gewone bevolking af te leden van de echte politiek. Ik heb in het verleden wel eens gesproken met kritische mensen. Je komt er geen stap verder mee. Ze ontwijken de echte politiek en hopen je in de fuik te laten lopen met onderwerpen als Koninklijk Huis, NWO, Bilderberg, Zeitgeist. Ik vind het erg laf om anderen daar mee af te poeieren.

  Daarom ben ik echt blij met de WSWS website.
  Netherlands covers up secret pact
  controlling investigation of MH17 crash
  http://www.wsws.org/en/articles/2014/11/22/mh17-n22.html

 8. Ik vind het fantastisch dat deze website zo duidelijk stelling neemt tegen de rol van de media, zoals in dit artikel verwoord. Wat velen vergeten, is de rol van de regionale media. Daar wordt geen ruchtbaarheid aan gegeven maar die invloed is groot en kan door de bevolking niet worden gecontroleerd, juist omdat het regionaal is. Met de decentralisatie van taken naar de provincie en gemeentes, wordt die rol alleen maar groter. Daarbij valt het ook op dat er een aantal plaatselijke websites zijn, die ook de rol van de mainstream media vervullen. Loop je niet in de pas als lokaal medium, dan zijn er ook dan personen die je links om of rechts om het leven dusdanig zuur maken, dat je er dan wel mee stopt.
  Ik heb daar een voorbeeld van gevonden maar zal daarover niet publiceren.

 9. Propaganda oorlog door de overheid is van alle landen en tijden, Rusland zeker niet uitgezonderd met z’n huidige aanvoerder miljardair Putin en zijn Kremlin kliek !
  En reclame is nou eenmaal reclame, waar je al of niet op in kunt gaan.
  Ik zelf nooit, bepaal zelf wel wat ik wil kopen of niet. De jeugd zal daar vermoedelijk wat gevoeliger zijn voor suggestieve reclame, of misschien gaat de Nederlandse jeugd toch vrij nuchter om met de reclame waterval.
  Wel vind ik het uiterst storend als er in commerciële programma’s vrijwel een ratio van 1: 1 bestaat tussen reclame en programma. Dan kun je beter een opname maken en later afkijken en de reclame lekker snel doorspoelen, liefst door de toiletpot, haha.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.