Met 754.800 werklozen zijn we niet uit de recessie

goochelenEr wordt dagelijks gegoocheld met de cijfers over uitkeringsgerechtigden. Per eind augustus zijn er in totaal 754.800 werklozen. Op de site van het CBS worden deze meest recente cijfers vermeld.

 

Per eind augustus 2013
Aantal arbeidsongeschikten: 816.700
Werkloosheidsuitkeringen (seizoengecorrigeerd): 403.800
Bijstandsuitkeringen (WWB) tot AOW leeftijd: 351.000
Dit brengt het totaal aantal werklozen die niet arbeidsongeschikt zijn op: 754.800.

Commentaar
Ondanks hoera-berichten dat we uit de recessie zijn is dit zeker niet af te leiden uit de werkloosheidscijfers.

Rob Vellekoop, 15 november 2013, delangemars.nl

7 Comments

 1. Net twee dagen geleden zag de nieuws over de economische crisis in NL. Nou, in het voorjaar 2014 volgens de crisis specialisten blijkt dat in Nederland gaat bijna in elk branche beter dan de afgelopen jaar. Dus de specialisten constateren dat Nederland vanaf 2014 steeds minder zal praten over de economische crisis. Zijn we dus uit de crisis? Blijven maar hopen dat het zo is en zo zal nog verder gaan!

 2. De overheid houdt de burger in volkomen onwetendheid over wat zij onder ’werkloze’ verstaat. Er zijn heel veel mensen die wel degelijk werkloos zijn maar bij de overheid niet als ’werkloze’ in de statistieken staan. Dat weet ik van een enquete-werk dat ooit voor de EU in diverse landen werd uitgevoerd. Je schrikt ervan als de werkloosheid, de werkelijke werkloosheid bedoel ik dan, driemaal zo groot is als officieel wordt toegegeven. Dat verschilt van land tot land maar … driemaal !!!

  Kijken we nu even naar Nederland, zeg 750.000 werklozen (officieel natuurlijk, want dit zijn er in werkelijkheid veel meer). Maar die 850.000 arbeidsongeschikten zouden dus ook beslist geen baan vinden, dus die zijn net zo goed werkloos. En wat dacht je van die massa’s niet-europeanen, die het land binnenkomen, dat zijn ook allemaal werklozen. Nou, ga zo nog maar even door, Nederland heeft op zijn minst 2 miljoen werklozen !

  Er zijn, zeg 90.000 vacatures. Daarvan is ongeveer de helft nauwelijks invulbaar door juist die werklozen. Voor het gemak even, stel ik dat 2 miljoen werklozen dansen rondom 40.000 stoelen, dat is omgerekend 200 mensen op zegge en schrijve 4 stoelen !

  Voorts zie ik, dat er veel jeugd, ook al misgun ik het hen bepaald niet, banen wegkapen. En erger nog is dat leger aan vrijwilligers dat gigantisch veel baanmogelijkheden wegkaapt voor de neuzen van werklozen. Er zouden beslist meer banen zijn maar er is geen geld voor !!!
  M.a.w. het probleem is HET GELD.

  Overigens de vacatures worden beheerd door uitzendbureau’s. Nou, als je hen eens in de gaten houdt dan zie je dat ze door selectie heel veel werklozen juist van een baan afhouden !!!

  Als ook gemeentes dan nog werklozen te werk gaan stellen, en daarmee is die werkloze dus officieel geen werkloze meer, dan is het eind helemaal zoek want ook zij bieden geen baan aan, terwijl dat hun plicht is.

  Dus tja, laten we elkaar nu eens aan gaan kijken, laat de overheid maar links liggen, en bedenken hoe we dit met zijn allen gaan oplossen. Ik vind het basisinkomen-idee een goede instap !

  • Ik ben ook zo 1 zonder uitkering maar werkzoekende ! En zo zijn er nog heel veel! Denk alleen maar aan vrouwen die een baan erbij moeten zoeken omdat de kosten van levensonderhoud niet meer op 1 salaris zijn te trekken!

 3. Straks tegen een miljoen werklozen als er ruim 140.000 WAJongers richting de bijstand geschopt worden.

 4. Cijfers zeggen ook niet veel. Ik zie nog steeds geen verandering die ons ten goede komen. Wel proberen mensen verplicht te laten participeren. Iedereen moet zich nuttig maken, behalve politici zelf niet. Als men niks weet gaat men de raarste dingen bedenken alsof ze teveel gedronken hebben. Koffie inschenken bij ouderen. Hoe verzinnen ze het. Kunnen de het betaalde personeel langzaam vervangen en weg bezuinigen door goedkope arbeidskrachten. Ervaring op doen ? Die banen zijn allemaal al wegbezuinigd. Om op deze manier de participatiemaatschappij in te voeren. Heel slim en bewust gedaan om mensen kapot te maken. Ze weten dat ze het op den duur ook niet meer redden door alle lasten verhogingen die onvermijdelijk zijn volgens hun. Want alles wordt duurder.

  In Amerika hebben ze al geprobeerd om er iets van te maken. Maar daar hadden de rijken ook geen sociaal gezicht met alle ellende die daar bij hoort.
  Politici kleden je steeds verder uit.

 5. wat zijn nu de cijfers mbt werkzoekenden
  dus mensen met de WW, bijstand en ZZPers die geen opdracht hebben, ik schat dat dit nu meer dan 1,2 mln mensen zijn. Toch?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.