NRC liegt over demonstraties Den Haag 21/9

hetisgenoegOok de ´kwaliteitskrant´NRC doet mee aan stemmingmakerij wanneer
ze schrijven: ´In Den Haag waren vanmiddag meerdere demonstraties gaande, onder meer die van de PVV en een groep Roemenen´.

Er waren namelijk drie demonstraties waarvan er twee niet genoemd worden.
Het betrof een demonstratie van de anti-fascisten tegen de demonstratie van Wilders op het Spuiplein en de demonstratie ´T is genoeg van groepen zonder enige politieke binding die onder meer tegen het asociale beleid van Rutte op het Plein demonstreerden.

Een kleine bende van PVV aanhangers wilde het Plein betreden waar zich even tevoren de anti-fascisten hadden gevoegd bij de demonstranten van ´T is genoeg´. Ellende werd voorkomen door kordaat ingrijpen van de oproerpolitie, die daarna de toegang tot het Plein ging controleren. De demonstratie op het Plein werd na een korte onderbreking voortgezet werd.

Commentaar
Het komt vaker voor dat de media de waarheid geweld aandoen en een warme voorkeur voor berichten uit de conservatieve hoek heeft. Het blijft een raadsel waarom het NRC Roemenen wilde laten mee demonstreren.

Rob Vellekoop, delangemars.nl, 22 september 2013

11 Comments

 1. Vreemd. De enige demonstratie die ik niet tegen ben gekomen is die van de Roemenen.

  En ik sluit me bij Stevan50 aan: Wat hebben die hier te zoeken? Ze pikken onze banen in, plegen misdaden bij het leven (In Oslo is 70% van de zakkenrollers van Roemeense afkomst, in Amsterdam ongeveer hetzelfde getal) en in hun eigen land plegen ze genocide op honden.

  Laat ze met deze mentaliteit lekker daar blijven. Onze samenleving is al genoeg verziekt!

 2. Het was voor mij vanaf de tent niet helemaal duidelijk wat er nu precies aan de hand was aan de andere kant van het Plein (je moet je ook voorstellen dat de gehele middag elke 2 minuten wel iemand een vraag aan me stelde tussen het presenteren en regelen door). Maar Kafka heeft de volgende, erg verhelderende analyse op haar website gezet:

  “Na afloop van de demonstratie sloot Identitair Verzet een gelegenheidscoalitie met Blood & Honour en poogden aanhangers van beide groepen PVV-aanhangers op te ruien om linkse demonstranten op een nabijgelegen plein aan te vallen. Dat had redelijk veel succes, enkele tientallen PVV’ers lieten zich meeslepen. Door tussenkomst van de politie kon deze opzet op het laatste moment worden voorkomen.” http://kafka.antenna.nl/?p=4817

 3. och wat zal Rutte onder indruk zijn van die demonstratie hij zal eerder aangeven dat een zooi is met demonstranten dus dat is zijn munitie
  maar als we niet kunnen demonstreren met ze alle uit schaamte voor onze schulden persoonlijk dan kunnen we wel dergelijk per e-mail onze ongenoegen kenbaar maken aan hele kabinet
  als ik lees over sociale accoord dan is een zegt is niet heilig andere zegt wel heilig en weer andere zegt ik pas sociale accoord het best hoe mij uitkomt dus wij worden genaaid en wij kijken naar en doen niets
  geen wonder dat landen als Italie Spanje enz enz ons uitlachen als komt op demonstreren
  FNV steelt geen Fuck voor als ze ECHT willen iets behalen leg dan maar hele land plat en niet NCV christelijke vakbond FNV enz enz iedereen voor zich zelf zo komen we nergens worden nog meer uitgelachen

 4. Zwaar probleem wat hier gesignaleerd wordt: dat de hoofdstroom media een duidelijk politiek conservatief getinte draai geven aan wat er gebeurt. Zowiezo interesseert de gewone burger hun minder dan de gangbare politieke stemmen in Nederland. Wat zij dus niet in de gaten hebben is hoe scheef deze manier van kijken naar maatschappelijke ontwikkelingen eigenlijk is. Gewoon doorgaan en op lokaal niveau rapporteren en actief worden. Dit is de enige manier om dit dit doorbreken.
  Er komt misschien dadelijk ook nog burgerlijke ongehoorzaamheid ook om de hoek kijken.

 5. Ik heb geen Roemenen gezien. Wel inderdaad mensen van ‘Blood and honour’ die kwamen provoceren, en later door de politie verwijderd zijn. Overigens had ‘het is genoeg’ als eerste een demonstratie in Den Haag georganiseerd. Wilders wilde deze demonstratie ‘kapen’, dat is niet gelukt. Hij deelde wel ballonnen uit met ‘Genoeg is genoeg’. Het is maar de vraag hoe groot het deel demonstranten was bij hem die er te laat achter kwamen dat ze niet bij ‘Het is genoeg’ stonden.

 6. Het is inderdaad weer eens berichtgeving die nergens op slaat. Alleen wat zij willen schrijven doen ze en niet wat werkelijk gaande is

 7. wat hebben groep Roemenen. hier te zoeken? alleen last van
  dus snap niet laatste zien

  • Ik heb geen groep Roemenen zien demonstreren, ik zou ik niet weten hoe ik hen zou moeten herkennen. Ik begrijp niet goed waarom je last van Roemenen hebt.

   • Beste Rob, Ik heb daarstraks een repliek op jouw antwoord gegeven. Waarom is dit niet geplaatst???????

    • Omdat ik het nu pas heb gelezen, Wilma, ik ben een mens van vlees en bloed die naast deze site ook nog andere besognes heeft zoals eten, slapen en andere activiteiten.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.