Huurder in Landsmeer uithuisgezet vanwege niet genoeg thuis zijn

thuis2Petra Ackermann uit Landsmeer krijgt haar huurhuis niet terug. Woningbouwvereniging Eigen Haard heeft bepaald dat ze haar huis toch moet verlaten omdat ze niet vaak genoeg thuis is.

Petra is sinds het overlijden van haar vader ongeveer negen jaar geleden, veel bij haar moeder om voor haar te zorgen. Ze eet daar na haar werk ook vaak, maar woont niet bij haar moeder in en zegt gewoon iedere dag thuis te komen.

Twee medewerkers van Eigen Haard gingen in maart van dit jaar bij Petra en haar moeder langs en lieten haar een document ondertekenen waarin ze toch de huur opzegde. Petra had daar enkele dagen later spijt van, voelde zich geïntimideerd door de handelswijze van de woningbouwvereniging en stapte naar de rechter. Volgens Eigen Haard tekende ze vrijwillig. De rechter stelde haar in het gelijk, maar zij gooide na 4.000 euro kosten het bijltje er bij neer toen Eigen Haard in hoger beroep ging.

Bron RTV N-H

Commentaar
Het is verbazingwekkend welke macht sommige instanties zichzelf toe-eigenen. Het betreft hier slechts een verhuurder (lees woninbouwvereniging) die denkt te kunnen bepalen dat iemand in een van hun woningen mag blijven wonen, omdat zij eenzijdig regels maken voor verhuurders. En vervolgens aan het intimideren slaan.

Rob Vellekoop, 2 september 2013, delangemars.nl

9 Comments

 1. Onthoud nu eens iets heel goed. Ga de volgende verkiezingen eens massal boicotten, en maak hiervan een leuk platformpje op Facebook ofzo. Boycot Den Haag, Boycot Brussel. Zorg voor uzelf en uw medemens, en vergeet die heleHaagse kliek. Misschien worden zij daar ietwat zenuwachtig door. Indachtig de reactie van Balkenende toen hij door kreeg dat wij “NEE” zouden stemmen in het roemruchte enige referendum dat ons ooit is gegund. Nooit krijgen wij Nederlandse burgers deze enige echte Democratische stem des volks terug. Wij leven niet in een democratie, wij leven in een Constitutionele Parlementaire Monarchie. Dus wie is hier de baas? Juist Dhr Van Amsberg, zich noemende Van Oranje.

  • @Dick. massaal boycotten? Lees herstelderepubliek. Echt iets voor jou! De van amsberg moet er als eerste uit. Dan komt het vast wel, met wat inspanning goed.

 2. Hmm, De gemeente verzorgt zelfs huisuitzetting als je kritiek op de gemeente levert en hun gesubsidieerde instanties. In de hoop je dan als ( kritisch ) gezin kwijt te raken in de gemeente. Dat ontstaat o.a. in de gemeente Overbetuwe en vervolgens in Arnhem, als centrumgemeente voor de regiogemeente o.a. Overbetuwe. Ze smoren klachten ( gegrond verklaard ) in de Kiem

 3. Kan er bij dit trieste verhaal nog wel een schepje bovenop doen, lees dit maar eens:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21860617/__Daklozen_ten_onrechte_weggestuurd__.html

  En verder:
  Rutte: we moeten veranderen
  Nederland zal moeten veranderen om nieuwe zekerheden en nieuwe welvaart te vinden. „De snelste manier om kwijt te raken wat we hebben, is krampachtig vast te houden aan wat we hebben.”
  Premier Mark Rutte betoogde dat maandag in Elseviers H.J. Schoo-lezing in Amsterdam. Rutte stelde dat de basis van Nederland op orde is.

  Dus de basis is in orde en we moeten vooral niet vasthouden aan wat we hebben. Kan het nog walgelijker worden? Wat niet vasthouden aan wat je hebt, hoeveel mensen kunnen helemaal niet iets vasthouden omdat ze gewoonweg niets meer hebben om vast te houden. Enfin, lees dit misselijkmakend artikel er zelf maar op na.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21859360/__Rutte__veranderen__.html

 4. ook een voorbeeld dat rechtsgang hier in Nederland is verworden tot alleen nog toegankelijkheid voor de mensen met geld!!!!
  Het is onbegrijpelijk dat een woningbouw vereniging zijn huurder leefregels op kan leggen .
  Huur betaald en geen afbraak van het huis….KLAAR…waar bemoeien ze zich mee.

 5. Ik hoop dat Eigen Haard failliet gaat. Dit vind ik wel zo laf als je weet dat je altijd aan het kortste eind trekt. Waarschijnlijk zou ze ook in hoger beroep winnen ? Wat is dit nou voor een raar land geworden ? Het gaat niet om een moord ofzo. Wel is dit een zware misdaad tegen zwakken. Wat heeft dat mens niet voor buren ? Ik zal niet eens gratis willen wonen in een huis van Eigen Haard. Onthou die naam goed. Daar wil je niks meer mee te maken hebben.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.