Budgetbejaardenhuis: vrije gevangenis voor arme bejaarden

koepelDe Bredase ondernemer Aad Ouborg wil voormalige gevangenissen een nieuwe bestemming als bejaardenhuis geven, voor arme senioren. Hij wil beginnen met de voormalige koepelgevangenis in Breda. De kleine cellen zullen met een mede-bejaarde gedeeld worden en de prijs is 29 euro per dag. Voor 58 euro krijgt de bejaarde een privé-kamer  inclusief wc, standaard bergruimte en tv. Door automatisering wordt de noodzakelijke zorg tot een minimum teruggebracht.

In het plan wordt gerekend met 900 bewoners, die in de koepel worden opgeborgen, zonder zicht op de buitenwereld (zie filmpje).

Het budgetbejaardenhuis is het typische product van de dolgedraaide privatiserings- en graaimaatschappij. Op geen enkele manier wordt rekening gehouden met het feit dat bejaarden mensen zijn die respect en waardering en menswaardige zorg verdienen. Het enige dat telt is het kostenplaatje per dag.
Het meest ongelofelijke is dat dit dwaze mensonterende plan met alle ernst beschreven in verschillende media, die het de meest normale zaak van de wereld vinden senioren als haringen in een ton op te bergen.

Wanneer dit de toekomst van arme bejaarden is, wordt het de hoogste tijd dat ook zij in beweging gaan komen.

Kom ook naar de landelijke actiedag 21 september in Den Haag en Amsterdam.

Rob Vellekoop, 28 augustus 2013, delangemars.nl

12 Comments

 1. Een proefballonnetje?
  Over de ruggen van de zwaksten uit onze samenleving?
  Ooit gedacht aan de impact die deze zgn proefballon heeft losgemaakt bij ouderen?
  Kan hier maar een ding op zeggen…GA JE SCHAMEN!!!!!!!

 2. Ik ben nu 45 ik loop met een kaartje op zak altijd niet reanimeren en dat meen ik ook!! Ik wil niet oud worden!! Ik ben nu al arm en dat gaat niet beter worden want ik ben 100% afgekeurd vanwege een chronische ziekte. ik heb het lef niet maar ik wil zo graag dood al die angsten voor deurwaarders en bang voor de postbode. en dan nu weer dit in het vooruitzicht.. Ik ben in mijn jonge jaren verslaafd aan heroine geweest soms denk ik zal ik gewoon een een mega shot zetten en nooit meer wakker worden, God geef me lef om het te doen.

  • Ik heb jouw bericht gelezen en begrijp je wanhoop, maar doodgaan is zoiets als weglopen van iets waar je voor uitgenodigd bent, vanuit het leven, om iets aan te doen. Anders was het niet op je pad gekomen.

 3. SCHANDE!!! Dat is nu net wat dit kabinet wil. Grof laten betalen om in een gevangenis te wonen en weg te kwijnen. Zo verdienen ze toch nog aan ons ouderen. Ik hoop dat ik dit niet meer hoef mee te maken en voor die tijd gestorven ben, want we worden gewoon als vee opgesloten en, na al die jaren grof betaald te hebben voor een prettige oude dag, aan ons lot overgelaten. Rutte moet zo snel mogelijk weg, anders gebeuren er rampen. Zelfs onze kinderen zullen dan op dezelfde manier behandeld worden dan wij nu om nog maar niet te spreken van onze kleinkinderen. Dat worden gewoon slaven van de grootgraaiers

 4. €29 per dag, is €870 per maand, ofwel hun hele AOW.
  Ik hoop tegen die tijd toch niet hier terecht te komen, dan ga ik nog liever op straat slapen.

 5. Dit was een zeer interessante actie van iemand die, net als op deze site, de wereld wil laten zien zoals hij ( bijna) is.

  • Beste Ina,
   ondernemers houden niet van interessante (en vooral kostbare) acties om de publieke opinie te checken. Ik denk dat de initiatiefnemer van het budgetbejaardenhuis zich rot is geschrokken van de reacties op zijn ideeën en toen gezegd heeft dat het slechts een proefballonnetje was.

  • Beste Sonja,
   Ik denk dat de initiatiefnemer van het budgetbejaardenhuis zich rot is geschrokken van de reacties op zijn ideeën en toen gezegd heeft dat het slechts een proefballonnetje was.

 6. Budgetbejaardenhuis een belachelijk idee van initiatiefnemer Aad Ouborg.
  Voor 29 euro per dag p.p.p.d en met twee personen op een kamer.
  Voor een maand dus je hele AOW uitkering…..
  Wel ik neem aan dat deze top ondernemer zelf daar nooit zal gaan zitten…
  Als haringen in een tonnetje….
  Wel humor de laatste dagen in je leven in een ´gevangenis´ verblijven en dat zonder strafblad. En dan een robot kado!

  Wel ik hoop dat we anders zullen omgaan met onze ouderen in de toekomst.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.