5 Comments

 1. Wij vonden het een mooie, duidelijke en gemoedelijke demonstratie. Het voelde erg goed dat veel mensen ons bemoedigend toeknikten of zelfs besloten aan te sluiten in de stoet. Ook was duidelijk dat een aantal mensen die er duidelijk warmer bij zaten de confrontatie niet aan konden en liever wegkeken. Zoals Rutte het zelf zegt over mensen die tussen wal en schip vallen: dat zijn bijwerkingen. Je hebt het over mensen, mensen die willen meedoen, die willen werken en die willen participeren. Dat werd vandaag door de demonstratie ook nog eens goed duidelijk!

 2. Ik heb voor het eerst gestolen ik had zo’n honger en heb een zak bolletjes en rijst meeggenomen. ik moet rondkomen met 600 euro en daar moet de vaste lasten nog af. Ik ben op gewoon!

 3. Mijn man is sinds 1 juni 2013 werkeloos geworden en heeft nu een inkomen van 950.00.Ik werk voor 12 uur per week en verdien daarmee 408.00,kan ook niet meer uren krijgen (werk in de thuiszorg)nou dan weet je denk ik wel genoeg.Mijn ex man heeft door een fout bij de rechtbank zijn gelijk gekregen en hoeft zijn twee kinderen geen alimentatie meer te betalen.Wij proberen al vanaf december 2012 een toevoeging te krijgen voor een pro deo advocaat wat nu al voor de vierde keer is afgewezen.Want ze weten daar niet hoe je een peildatum moet verleggen.Vraag je om peiljaarverlegging voor 2013 waar al weken overheen gaat voor je weer wat van ze hoort,krijg je weer een afwijzing omdat ze doodleuk weer naar inkomsten van 2011 hebben gekeken.Dus nu voor de vijfde keer een aanvraag gedaan en nu maar hopen dat ze nu wel de tijd nemen om het goed te lezen.Nu weer een week of 5 wachten of ik het nu wel krijg.De advocaat waar ik ben geweest snapt de afwijzigingen van de raad van rechtsbijstand ook niet.
  Mijn huidige man betaald (nu nog ) netjes alimentatie voor zijn dochter 169.55.Wij houden als gezin 2 volwassenen en 2 kinderen welgeteld na aftrek van alle vaste lasten 164.00 euro over per maand om van te leven.
  Wij hebben de ex vrouw van mijn man een nette brief geschreven om te laten weten dat we niet meer aan de alimentatieplicht kunnen voldoen zolang mijn man geen werk heeft.We lieten haar weten dat zodra onze financiele situatie verbeterd is dat ze dan vanzelfsprekend weer kinderalimentatie zal ontvangen.We kregen gisteren een mail van haar met de mededeling dat ze het vervelend voor ons vind maar dat ze gewoon verwacht dat mijn man de alimentatie doorbetaald.En dan te weten dat ze vier zwarte werkhuizen heeft,een zoon van 21 heeft die fulltime werkt en thuis geen cent hoeft af te geven bij zijn moeder.En ze krijgt daarnaast ook nog een aanvullende uitkering van de gemeente.(ja,met al die zwarte werkadressen heb je natuurlijk geen tijd om full time bij een baas te gaan
  werken.Maar ja we moeten wel doorblijven betalen omdat we nog steeds geen toevoeging voor een nihilstelling hebben gekregen.Ondertussen zakken we steeds verder in de shit.
  Vandaag bij de voedselbank geweest om een aanvraag te doen en hebben met al onze gegevens en bewijzen laten zien dat we 164.00 per maand over-
  houden,zegt de dame van de sociale raadslieden doodleuk dat ze niet kan zeggen of we wel in aanmerking komen voor de voedselbank.Ook hier loop je weer tegen die hele dikke betonnen muur aan!!!!!!!
  Lang leve het rechtssysteem in nederland.En tegen mijn ex man wil ik nog
  even iets kwijt……..Ook voor dit jaar wens ik je weer een hele fijne vakantie in Maleisie,hoop dat je vanaf je vakantie adres nog eens aan je kinderen zult denken.En dat je je bedenkt dat zij ook graag op vakantie hadden willen gaan.Jij loopt al twee jaar bij huis en vertikt het om weer aan het werk te gaan zodat je onder je alimentatieplicht kan komen.(zijn eigen woorden).Je laat aan de kinderen al bijna een jaar niets meer van je horen…….
  En toch houden ze nog van jou!!!!
  Mooi toch de onvoorwaardelijke liefde van een kind,alleen jammer dat je er niets mee wil doen.
  EN MOCHT ER ERGENS IN NEDERLAND NOG EEN ADVOCAAT RONDLOPEN DIE ONS IN DEZE ZEER VREEMDE SITUATIE WIL BIJSTAAN,LAAT HET DAN OP DIT FORUM WETEN

  • Hallo, ik weet niet of u hier wat aan heeft maar ik geloof niet in toeval en ik had net dit stuk gelezen voor ik uw stuk heb gelezen https://www.jurofoon.nl/juridische_hulp/uw_vraag.asp ik weet niet of zij u verder kunnen helpen, maar niet geschoten is altijd mis. Ik zit zelf in net zo,n situatie en ik kom bij de voedselbank, gewoon doorzetten hoor, want als u eenmaal voorbij dat nare mens bent dan komt u in een warme nest bij de vrijwilligers van de voedselbank, tenminste dat was mijn ervaring. Ik hoop dat het tij zich gauw keert en u in elk geval in een beetje rustig vaarwater komt. En tegen iedereen vertellen waarom een onvoorwaardelijke basis inkomen een recht is, Teken de petitie en deel het met iedereen, We hebben 1 miljoen handtekeningen nodig, x Sterkte

 4. in nederland is het nu zo gesteld dat je crimineel moet worden om je hoofd boven water te houden want als je als jan met de pet een buffertje hebt op gezet voor onvoorziene uitgaven en je komt dan zonder werk komt te zitten kom je nergens voor in aanmerking en als je overal schulden hebt gemaakt word alles voor je geregelden ben je beter af dit is toch de omgekeerde wereld. Hoe kom je in de schulden door die verrekte regel neven en nichten die hun eigen werk in stand houden door nette en fatsoenlijke mensen van het kastje naar de muur sturen en daarna met een kluitje in het riet

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.