Rob de Wijk: Wij gaan binnenkort ook de straat op

Ik vrees dat mensen Bulgaria-protestsbinnen afzienbare tijd ook in Nederland de straat op gaan. Dat hebben we in zuidelijke Europese landen natuurlijk al gezien maar dat gaat hier ook gebeuren. Nog een keer 6 miljard bezuinigen of nog een ingreep in het sociale stelsel, en moet je kijken wat er gaat gebeuren.’

Bron: De Volkskrant

7 Comments

  1. Toch heb ik mijn twijfels. De Nederlanders zijn lafaards. Net als met de tweede WO, Duitsland dreigt/valt binnen, Nederland capituleert…De staat/Brussel valt binnen, de burger hijst de witte vlag.

  2. ik denk dat ik Piet volkomen gelijk moet geven. DE nederlander is goed in het vanaf de veilige wallekant schreeuwen, maar vraag hem zijn e mail adres dan zie je slechts lege schoentjes staat. Wij en hier ook ons e mail adres hebben hier n.a.v. onze artikelen ieder dag mee te maken. http://www.geennieuws.com Alex Groen

  3. Laat me duidelijk zijn, ik respecteer je inzet en sociale denkwijze heel erg maar helaas zijn de meeste Nederlanders graadloos en hebben vaak 2 gezichten, achter iemands rug wijzen (vooral op internet) en als diegene voor hun staat dan is het pure onschuld spelen. In andere landen gaan ze om een scheet de straten op en hier? nou ik zeg het al vaker, het moet nog slechter gaan, nog meer onrecht, nog meer corruptie en nog meer criminaliteit voordat er een aanzienlijk aantal Nederlanders actie onderneemt.

  4. Klijnsma van de PvdA heeft weer eens een goed plan, de zoektermijn van vier weken uitbreiden naar alle leeftijdsgroepen. De experimenterende gemeenten deden zo’n goede ervaringen op en tussen de 30 en 48% verscheen niet meer voor het bijstandsloket.

    Nou, iemand van 55 jaar of ouder heeft volgens onderzoek 2% kans op het vinden van een baan. En ook die leeftijdsgroep moet dus vier weken zonder inkomen maar zien te leven. Gaat overigens iemand mij vertellen dat die mensen in de categorie van 30 tot 48% een baan gevonden heeft? In plaats van eindelijk eens iets te gaan doen aan de leeftijdsdiscriminatie of de discriminatie op basis van afkomst op de arbeidsmarkt gaat dit walgelijk kabinet van VVD en PvdA liever over tot het verder in het nauw drijven van een groep mensen in Nederland.

    Vooral de PvdA verliest het vertrouwen van miljoenen inwoners van Nederland en dat zal ze duidelijk worden bij de volgende verkiezingen. Misschien wel eerder als dat we denken, want wat zei Rob de Wijk, directeur van het The Hague Centre for Strategic Studies vandaag: Wij gaan hier binnenkort ook de straat op.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.