Samsom liegt over inkomensverschillen arm en rijk

PvdA voorman Samsom liegt in de Volkskrant: ´Dit kabinet maakt voor het eerst sinds de jaren 70 de verschillen tussen arm en rijk kleiner´.
leugens– leugenaar –

Op 2 april schreef ik al dat de inkomensverschillen juist groter worden:

De verschillen in inkomens worden nog groter nu de laagste inkomstenbelastingschijf verhoogd is van 33,1 naar 37%. Weer komen de gevolgen van de bezuinigingen ten laste van de laagste inkomens en de ouderen. Opnieuw gaan zij er fors op achteruit.
De belastingschijven voor de hoogste inkomens blijven op 52% steken. Met deze maatregel worden de armen armer.
In de 80-er jaren stond het nivelleren hoog in het vaandel van de PvdA. Toen was het hoogste tarief inkomstenbelasting geen 52% zoals nu, maar 72%.

Commentaar
We moeten Samsom kritisch blijven volgen om te voorkomen dat hij de komende verkiezingen opnieuw door leugens ten onrechte stemmen naar zich toe trekt. Begin tachtiger jaren moesten de rijken over de top van hun inkomen 72% betalen, nu is dat 20% minder belasting!! Samsom heeft leugens nodig om de schone schijn op te houden dat de PvdA er nog steeds ook voor de lagere inkomens is.

Rob Vellekoop, 28 mei 2013, delangemars.nl

5 Comments

 1. Wat is:

  Ze hebben ieders zijn of haar individuele stem nodig om gekozen te worden.

  Als je echter een individueel probleem krijgt ( door beleid ) ben je niet meer nodig, ontnemen ze je stem.

 2. Ik heb Samson aangeschreven hij reageert geeneens. Hij heeft zeker ook een laatje waar minimaal 1,1, miljoen mensen in verdwijnen als zijnde alleen een individueel probleem te hebben. Hij schoffeert daarmee zelfs 390000 kinderen. De stiekemerd, er is verbod op reclame voor rookwaren (shag ) en maakt er reclame voor. Zo gaat het ook met het beleid van de huidige regering, doorgestoken kaart>>>>>>humor!

 3. Aan de positief gestemden: Positief Denken – Wet van Aantrekking – Het is allemaal hersenspoeling!

  Je zult versteld staan te zien dat dingen van kwaad naar erger zijn gegaan en alhoewel we een schijnbare vooruitgang hebben – de vooruitgang gebeurt ten KOSTE van Menselijk Leven en het fysieke – de grond van deze fysieke realiteit. Bekijk het eens en onderzoek voor jezelf wat er gebeurt als je begint met positieve zoete praatjes TEGEN JEZELF – kijk eens hoe je dan een nepidentiteit creëert gebaseerd op deze ‘positieve gevoelens’ en hoe je begint de praktische implicaties van ons huidige economische systeem te veronachtzamen en je alleen focust op je eigen geluk.

  Het is leugenachtig en het is erg gevaarlijk.. niet alleen voor jezelf maar voor het geheel van de mensheid. We vragen je je overwegingen die zijn gebaseerd op zelf-gesprek, backchat die positief is en de actuele realiteit veronachtzaamt te overwegen. [ vertaald naar Bernard Poolman ]

 4. Het is, naar aanleiding van bovenstaande bericht, dat de PvdA niet meer als links-georienteerd politieke partij beschouwn mag worden. In de huidige kabinetsconstellatie is hij een centrum-rechtse partij geworden. Op en top ‘establishment’. Triest maar waar. De waarheid is dat de al obsceen rijke miljonairs en miljardairs steeds rijker worden, en dat de reeds arme mensen, de reeds benadeelden in deze maatschappij worden armer en steeds benadeelder (als dat goed Nederlands is, je weet wat ik bedoel…)

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.