Werkplein in Drenthe trekt zich niets aan van hartinfarct

Meldpunt Machtsmisbruik door uitkeringsinstanties
Een uitkeringsgerechtigde uit Drenthe wordt zonder rekening te houden met zijn fysieke toestand (astma) aan het werk gezet met behoud van uitkering. Met als gevolg de man wordt ziek. Vervolgens wordt de druk door Werkplein opgevoerd op de man om aan het werk te blijven, zelfs nadat hij van stress een hartinfarct heeft gekregen. De betrokken medewerker van Werkplein is zo meedogenloos en sociaal onvaardig dat hij of zij door middel van mails en bellen de zieke man blijft lastig vallen. De man smeekt om met rust gelaten te worden totdat hij weer van de dokter aan het werk mag, maar Werkplein blijft tergen en intimideren.
Lees verder

Commentaar
Hoe gewetenloos ben je wanneer je als ambtenaar je medemens een hartinfarct bezorgt. Een ambtenaar staat in dienst van de Nederlandse burger en niet andersom. Mensen die geen werk hebben worden getergd en onderdrukt. Ik vraag me af hoe lang dit nog ongestraft kan doorgaan.

Rob Vellekoop, 26 mei 2013, delangemars.nl

 

6 Comments

 1. Dit trieste geval is dus hier gepost… nu zou ik willen weten: is er ook iemand die die meneer geholpen heeft? Bijvoorbeeld met dit te melden bij de Nationale Ombudsman, of Legal to People inschakelen of een andere rechtswinkel…

  En wat kun je zelf doen als je met zoiets te maken krijgt?

  • Ik heb geprobeerd destijds contact met deze persoon te krijgen, maar kreeg geen gehoor.

 2. Ik ken wat ambtenaren en ik moet zeggen dat het in mijn beleving mensen zijn die erg bang zijn om iets verder te kijken dan de aan hen opgelegde regelgevingen. Wellicht door een of andere regelneef, wie boven hen staat.

  Ik denk dan ook, een aanname, dat het binnen de ambtenarij het op zich al een hoog conjectuur is van Baas boven Baas wie beoordeelt worden op naleving van regels. Mijn persoonlijk ervaren is dan ook dat ik moeilijk ambtenaren kan bewegen om even buiten de regels om te denken. Waar dan ook meestal menselijkheid, menswaardigheid, menselijke betrokkenheid en menselijke verantwoordelijkheid een rol speelt. Tja, dan wordt het voor hen moeilijk, want dat is bijna niet te vinden in de ambtenarij, door de overheid.

  Dus de oorzaak voor de houding van menig ambtenaar moet denk ik hogerop gezocht worden. Hoewel er altijd ambtenaren zijn die het heerlijk vinden om medeburgers te overrulen met macht. Men toch niet verantwoordelijk gesteld worden voor de invloed op de levenssfeer wat dat genereert. Deze club op de doofpotaffaire meelift.

 3. Tja het is wat. Werkeloos worden is al emotioneel zwaar, wat zwaarder wordt naarmate je langer een vaste baan hebt gehad. Je naast baanverlies mogelijk gewoon afscheid neemt van een leven wat je voor lang geleid hebt.

  Niet alleen dat maar mogelijk ook afscheid mag gaan nemen van een levensstandaard die je eerder hebt opgebouwd door mee te groeien met een toenemend inkomen door goede prestatie. Een standaard waar je mogelijk hard voor gewerkt hebt.

  Als je dan naast al zo’n zwaar divers verlies te maken krijgt met een medewerker van het Werkplein die je rest waarde als mens als afval beschouwt kan ik mij voorstellen dat zoiets om je hart slaat. Het is ronduit schandalig, dat zoiets mogelijk is.

 4. Is het inmiddels nog niet duidelijk dat die ambtenaar bang is zijn baan te verliezen. En heus kijk eens naar b.v Frankrijk daar kom je zelfs voor je
  vijftigste niet aan werk ook daar doe je alles om aan werk te komen, afwassen in een restaurant e.d. Het enige wat misschien kan helpen is met zijn allen dus jong en oud protesteren anders heeft het geen zin om te stemmen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.