Wanneer vieren we bevrijdingsdag van Rutte 2?

Met lintjesregen, oranje- en bevrijdingsfeesten wordt de burger confetti in de ogen gestrooid. Het brood- en spelen principe werkt nog steeds.

Fortuyn sprak al over de puinhopen van paars. Ondertussen is de puinhoop alleen maar groter geworden met voedselbanken, kledingbanken en andere particuliere bedelingen. Toch zien de meeste Nederlanders nog steeds niet wat er aan de hand is. Want iedere keer bij de verkiezingen stemmen zij weer voor een andere variant van VVD, PvdA en of het CDA. Steeds dieper zakken we weg in het moeras van de bezuinigingen omdat onze staatsschuld van Brussel niet groter en het 3% begrotingstekort niet overschreden mag worden.

bevrijding

Hoe lang nog en vooral hoeveel keer nog laat de kiezer zich massaal belazeren om vervolgens weer de rekening gepresenteerd te krijgen met nieuwe bezuinigingsrondes die opnieuw zogenaamd onontkoombaar zijn. De laagste inkomensgroepen en uitkeringsgerechtigden blijven inleveren, totdat ook zij bij voedselbanken moeten aankloppen.

Hoe lang nog voordat we in verzet komen? Wanneer verenigen wij ons in een machtsblok dat NL bevrijdt van het juk van conservatieve politici die al sinds mensenheugenis hier de dienst uitmaken. In een machtsblok dat niet bezuinigt, maar investeert in het geluk van iedere burger zonder onderscheid te maken? Wanneer maken wij een einde aan de macht van de zittende politieke partijen die uitsluitend in staat zijn te bezuinigen en NL af te breken bij gebrek aan visie van de toekomst?

Rob Vellekoop, delangemars.nl, 5 mei 2013

 

6 Comments

 1. Leuke bevrijdingsdag – weer vieren we de *zogenaamde vrijheid*..Moest toch even kijken hoe het was en overal waren er hekken om het object neergezet, overal beveiliging en politie.. Voor drankjes en eten moest je betalen (met muntjes).. En je wordt gefouilleerd alsof je een terrorist bent wtf en dat noemen ze vrijheid pfff…

  In de middag ben ik geweest en stond ik van een afstand te observeren en kon ik het geheel overzien. Als de ene band klaar was met optreden, zei degene op de podium aan de andere kant “we gaan nu hier beginnen, dus kom hier heen” en dan zag je de hele kudde zombies/schapen bewegen in langzame tempo naar de andere kant..

  Wat ik hiermee wou zeggen, dat het een voorbeeld was hoe mensen gewoon luisteren naar iemand en zo als mind-controlled mensen ernaar toe gaan.. (dat is wat me opviel van onze o zo vrije dag) Nog veel en heel veel mensen die nog slapen in NL (teveel).

  Zoals Rico van Opgezwolle zei in de nummer Gekkenhuis: “Op 5 Mei brand de fakkel voor de vrijheid, maar waar de fuck is dan die vrijheid”.!

 2. Gelijk heb je, neem alle tijd die je nodig hebt. Laat je niet gek maken door de reactie,s hier. Komt tijd, komt raad. Als het met jezelf goed gaat, komt de rest ook wel goed. Sterkte!!

 3. Hoi Rob, misschien een tip om eens te polsen wie er ,,echt serieus,, geinterreseerd zijn om een bestuur te kunnen vormen???? Lijkt mij niet verkeerd; ,,Samen staan we sterk,, en ,,Samen beter,, en ,,Samen op weg naar een beter en socialistischer Nederland,,. Je actie ,,leeft,, nu onder verschillende mensen, zij staan achter je en reiken je de helpende hand. Ik heb er nog eens goed over zitten nadenken over een volgende demonstratie en/of protestactie, er kan een heleboel gedaan worden om de bevolking beter te bereiken, ook de media om de actie,s te ondersteunen en te publiceren. Er liggen ook genoeg kansen open om bij de Tweede Kamer een petitie aan te bieden. Ik noem maar wat, denk er eens over na als je wilt. Vergeet vooral niet dat 1 Mei de start was en onder de aanwezigen een succes was. Nu op naar de volgende stap. Als ik iets kan doen, hoor ik dat graag van je,oke?
  Groetjes, fijne maandag en laat het mooie weer je vrolijk maken, positief vooruit.

  • Dag Marianne,
   dat lijkt me een prima plan. Ik kom hier volgende week op terug. Ik ben heel positief gestemd, maar even wat gas aan het terugnemen om rustig na te denken.
   hartelijke groet

 4. Dag Rob, zoals ik al eerder heb aangegeven wil ik graag meewerken met de oprichting van de nieuwe partij. Dan is het eerst nodig op uitgangspunten op te stellen. Bv> wat willen we als partij : De hele wereld opnieuw inrichten ? Leuk, maar onmogelijk. De situatie in Nederland verbeteren ? Dat is wel een haalbaar doel .Van welk bestuursmodel gaan we uit ? van het socialistische, waarbij de overheid bepaalt wat we als burger allemaal niet mogen, of een ander, waarbij we als burgers zelf de vrijheid hebben om ons leven in te richten. En hoe gaat het begin van start ? Via deze pagina, of anders.? Enzovoort. Ik ben benieuwd.

  • Beste Martin,

   ik kom hier binnen een aantal weken op terug. Je hoort van me.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.