Wij zijn klaar voor 1 mei

Wij zijn klaar. Alles wat we moesten organiseren, van geluid, podium tot verkeersregelaars en publiciteit is geregeld. Alles met een budget van een paar honderd euro. Ik schreef iedere dag 1 of meer artikelen, Mirjam stortte zich op Facebook, Maarten bouwde een podium in de vorm van een bouwpakket, Jimmy organiseerde de verkeersregelaars en het geluid, mensen brachten foldertjes rond en talloze anderen die wij zelfs niet bij naam kennen hielpen De Lange Mars op de een of andere manier. Ook de sprekers zijn geregeld en helpen ons. Ook spandoek en vlaggen. Het ligt er klaar voor.

Ben jij ook zo ver?

1meilangemars

Hartverwarmende reacties ontvangen zoals bijvoorbeeld deze:

Je initiatief heeft een hoop los gemaakt bij mij. En je stukje over wat een werkeloze is, is helemaal een klapper geweest.

Ik begrijp/ voel nu beter wat je hebt ingezet. Dat deze gevoelens, emoties, overtuigingen erkend worden. Door onszelf en door anderen. Transparantie waarin ook de weerstand tegen je zo voelen en zo ‘zijn’ wordt gebroken. De dynamiek van weerstand en verlangen.

Ik hoop jullie allemaal te ontmoeten op het Malieveld in Den Haag tijdens de manifestatie. Of misschien zelfs al tijdens de stille mars.
Stap over jezelf heen. Maak je los van je twijfels. Wij demonstreren met z´n allen voor een menswaardige samenleving met gelijkwaardigheid voor iedereen. Met of zonder werk, met of zonder vermogen. Laat iedereen weten dat je leeft en meetelt. Wanneer je je niet laat horen zal niemand ons kennen en weten waar we voor strijden.

Rob Vellekoop, delangemars.nl 19 april 2013

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.