Debat sociaal akkoord: regering roept hosanna, maar bezuinigingen blijven

Tijdens het debat van vandaag in de Tweede Kamer over het sociaal akkoord trekken de ministers alle registers open om de loftrompet over hun beleid af te steken. Tussen de bedrijven door kunnen ze echter niet ontkennen dat het bezuinigingspakket dat voor dit jaar nog in de la ligt van 4,3 miljard er ook uit zal komen. Het is nu even opgeborgen in afwachting van een wonder waarbij in de komende maanden een ongekende groei zou moeten plaatsvinden zodat de drie procent begrotingstekort niet overschreden wordt..

Ook Samsom juicht: ´we hebben een sociaal akkoord´. Wilders valt Rutte aan met de ingevoerde en nog in te voeren belastingverhogingen.

Roemer roept minister Asscher op de minima tegemoet te komen. Asscher zegt hier misschien op terug te komen, wat weggewuifd wordt door Roemer met ´Dan weet ik wel dat er niets van terechtkomt.´ Ook over het banenverlies van 100.000 mensen in de thuiszorg wil Asscher zich niet uitlaten. Blijkbaar is deze bezuinigingsronde evenmin van de baan.

Het leek zo mooi een overeenkomst tussen werkgevers en werknemers, maar helaas is de realiteit dat er achteraf weinig zal veranderen en het kabinet doorgaat met waar ze goed in zijn: bezuinigen ten koste van de midden en laagste inkomens.

Geef uiting aan je ongenoegen. Laat merken dat het geluid in de tweede kamer weliswaar niet sterk is, maar dat daarbuiten in de alledaagse werkelijkheid meer dan 2 miljoen mensen geen werk hebben of op/onder het minimum leven. Protesteer voor een menswaardig basisinkomen zonder honger en armoede in NL op 1 mei op het Malieveld.

Rob Vellekoop, 17 april 2013, delangemars.nl

1 Comment

  1. Ik was erbij in de Tweede Kamer. Eerst was het sociaal akkoord aangenomen. 17 april afgeschoten.

    Heel simpel ook voor de toekomst wat het ook moge kosten de 3 procent regel blijft voor dit kabinet.!

    Ten koste van alles.

    Condor

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.