Weekers wil belastingontduiking van allerrijksten niet echt aanpakken

In mondelinge kamervragen vraagt de SP aan Weekers concrete actie te ondernemen tegen de belastingparadijzen. Een derde van het wereldwijde vermogen wordt door de allerrijksten weggezet in belastingparadijzen, terwijl gewone burgers lijden onder bezuinigingen.

De staatssecretaris hoopt de gegevens daarvoor van Trouw te krijgen, want zonder gegevens kan hij geen actie ondernemen, beweert hij.

Commentaar:
Buitengewoon merkwaardig antwoord van Weekers. Hij kan heel eenvoudig bij Nederlands rijksten door de belastingdienst onderzoek laten doen. Hij heeft een zeer capabel ambtenarenapparaat tot zijn beschikking, die zeker de onderste steen boven kunnen krijgen wanneer hij zijn ambtenaren de ruimte geeft.
Blijkbaar is de wil om dit aan te pakken niet echt aanwezig en bezuinigt Rutte 2 vrolijk door.

Rob Vellekoop, 11 april 2013 Delangemars.nl

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.