De Lange Mars breidt 1 mei actie uit met stille mars door NL

De Lange Mars breidt de 1 mei actie uit met een stille mars over 60 km van Utrecht naar Den Haag. De stille mars start 1 minuut na middernacht op 1 mei (00.01 uur) en gaat aan de demonstratie op het Malieveld in Den Haag vooraf.

Tijdens de stille mars wordt stilgestaan bij de strijd van de arbeidersbeweging die sinds het einde van de 19e eeuw aan de gang is. Talloze voorouders zijn voorgegaan in de strijd voor een samenleving waarin welvaart eerlijk verdeeld wordt. Er zijn overwinningen behaald, maar het ideaal mars1is nog ver verwijderd. Zolang minstens 70.000 burgers van honger bij voedselbanken moeten aankloppen en 1,1 miljoen in armoede leven zijn de verhoudingen scheef in Nederland. Tellen we daarbij op de intimidatie en vernedering van talloze uitkeringsgerechtigden door uitkeringsinstanties dan hebben we nog een lange weg te gaan voordat iedere burger gelijkwaardig behandeld wordt.

Stille Mars
routekaart: van Utrecht naar Den Haag over ca 60 km.
Start: 1 mei om 00.01 uur in Utrecht, Europaweg (Vleuten)
Doorkomst: Woerden 02.10 uur, Bodegraven 04.31 uur en Zoetermeer 8.50 uur
Aankomst: 11.30 uur in Den Haag, Malieveld.

Protestactie op 1 mei van De Lange Mars
verzamelen: 12.30 uur Malieveld, Den Haag
start: 13.30 uur Toespraken
vertrek: 14.30 uur naar Plein, Den Haag

Tot ziens op 1 mei,

Rob Vellekoop, De Lange Mars 2-4-2013

 

3 Comments

  1. Het is zo’n inspirerende gegeven, dat wat begonnen is als een ouderwetse protestactie, om in Den Haag over het cabinetsbeleid betreffende de economie en de socio-economische crisis die in het land, maar die zich in de wereld als geheel afspeelt, zich nu uitbreidt naar een actie om 60 km af te leggen tussen twee belangrijke Nederlandse steden. Mijn gevoel is dat iets aan het wakker worden is in de burgers die kan leiden tot ene nieuw besef, dat individuele burgers niet alleen meetellen, maar ook wel degelijk invloed hebben op beleid dat vanuit Den Haag (politiek Nederland) uitgedragen wordt. Mensen worden op deze manier bewust van hun eigen creativiteit als mens, en dat er veel meer mogelijk is dan ervan verwachten dat de politici ‘alles’ gaat oplossen voor ons ‘machtelozen’. PEOPLE POWER !!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.