Ook Utrecht start openlijk met tewerkstelling 4.000 uitkeringsgerechtigden

De gemeente Utrecht (bestuurd door GroenLinks, PvdA en D66)  roept dit voorjaar 4.000 uitkeringsgerechtigden op om hen te keuren voor hoeveel procent zij ingezet kunnen worden klussen te doen in de wijken. De vakbond is hier fel tegen omdat werklozen voor dit werk niets extra´s krijgen en niet dezelfde rechten als werknemers hebben.

De GroenLinks wethouder Berry van Rijswijk verkoopt dit beleid als ´arbeidsmarktinstrument´. Want volgens de website van utrecht.nl `Werk loont!: U krijgt een dienstverband van 2 maanden. Zo doet u werkervaring op, volgt u trainingen en wordt begeleid bij het vinden van werk.´

Commentaar:
Triest en onzinnig beleid van de zoveelste gemeente in NL die de schijn probeert hoog te houden dat zij mensen aan regulier werk kunnen helpen. Er zijn echter slechts 100duizend vacatures voor meer dan 600duizend werklozen en meer dan 320duizend mensen in de bijstand. Betuttelend ook wanneer je bedenkt dat de meeste werklozen vele jaren werkervaring achter de rug  hebben voordat ze hun baan verloren, en dan in 2 maanden werkervaring moeten opdoen.

Rob Vellekoop, delangemars.nl, 27 maart 2013

1 Comment

  1. Ja da’s gewoon systeempraat = strontpraat van die wethouder. Compleet aan anderen als zichzelf voorbijgaand. Werkelijk mens zijn betekent een ander doen wat je zou willen dat jezelf geschiedt. Zo niet, dan is iemand een robot mens.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.