LOSR luidt noodklok: burgers komen veelvuldig onder bestaansminimum

Burgers komen veelvuldig onder het bestaansminimum terecht doordat uitkeringsinstanties vorderingen met de uitkering verrekenen.

De Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR/MOgroep) ontvangt regelmatig verontruste signalen van sociaal raadslieden over de manier waarop gemeenten vorderingen op de bijstandsuitkering verrekenen. De wettelijke bescherming door de beslagvrije voet wordt veelvuldig geschonden. Ook het UWV en de SVB moeten bij het verrekenen van vorderingen op de uitkering rekening houden met de beslagvrije voet. En ook zij laten dat vaak na.

Bron: zie brief LOSR aan Klijnsma

Commentaar
Rechten van mensen met een uitkering worden veelvuldig geschonden. Schendingen van hun privacy door talloze controles zijn daar een bekend voorbeeld van. Nu blijken daar nog bovenop te komen de extra verrekeningen met de uitkering, waarmee uitkeringsinstanties zonder enige schroom mensen nog dieper de armoede in helpen. Rutte je wordt bedankt!

RV

 

3 Comments

  1. “Het meest sluipende en dus gevaarlijkste proces is de acceptatie van steeds verder gaande maatregelen, waarbij de eerste stap niet van alle redelijkheid ontdaan is, maar wél een cruciale grens overschrijdt die volgende, minder redelijke maatregelen mogelijk maakt.”

  2. Bedankt voor het openbaren van deze wantoestanden.

    Beleid dat toestaat dat mensen in angst en lijden bestaan is crimineel van aard en dient als zodanig z.s.m. aangepakt te worden. Politiek is de enige manier om het systeem te veranderen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.