vriendin met kanker verzorgen kost uitkering in Meppel

De uitkering van Angelique van der Wulp wordt door de gemeente Meppel (bestuurd door VVD, PvdA en Sterk Meppel) met terugwerkende kracht stop gezet omdat haar vriend, nadat er er bij haar borstkanker is geconstateerd, te vaak bij haar is. Daardoor wonen zij namelijk volgens de gemeente Meppel samen.

Ambtenaren in de gemeente Meppel surveilleren voor het huis van Angelique van der Wulp en stellen vast dat haar vriend vaker dan drie dagen per week bij haar is.

De verantwoordelijk ambtenaar bevestigt later desgevraagd ”Ja mevrouw, ik zit hier als ambtenaar en niet als medemens.”

Bron: Krapuul

12 Comments

 1. Iedere Nederlander heeft een zorgplicht t.o.v. een andere Nederlander zodra het woord “dodelijk” van toepassing is; borstkanker is nog altijd een dodelijke ziekte. Iemand anders heeft dan een zorgplicht naar de patient toe.(Familie in de eerste graad). Men kan die vorm van intensieve zorg niet uitbesteden naar de norm, die de gemeente thans verstrekt (die kent geen reservering daarvoor). Dus OF betaald gemeente de extra Zorgkosten, die voortvloeien uit clientes/patientes medische behoefte, OF men laat toe dat die meneer (al dan niet in een relatie) mevrouw GRATIS verzorgt (hulp in huishouding, buddy- en psychologische kosten).
  I rest my case en dit win je in een rechtzaak tegen gemeente Meppel XD en zo’n slip of the caracter of an official hoeft niet gelijk een volkshetze te worden; want dat slaat ook werkelijk nergens op.

  En Sylvie Jacobs; geef jij het goede voorbeeld en lever je je hele maandinkomen in voor een aantal in Malawi? Graag laten zien met een screenshot van je bankaccount op Twitter 😉

  O, en nu ga ik mijn buurman zeggen dat ie alleen nog maar 2 x in de week een kopje koffie mag komen drinken (weduwnaar van 73 jaar) en in deze tijd wordt hij depressief en drinkt hij de hele dag door wel ergens in de wijk een glaasje/kopje. Heeft zijn hele leven hard gewerkt; maar nu moeten wij allemaal in de wijk (arm of rijk) hem natuurlijk keihard laten vallen, toch?

  Wisten jullie (trouwens) dat het UWV na aanvraag van welke uitkering dan ook een verbod heeft van 16 weken tot NIET UITBETALEN??? En dat is een semi-overheidsorganisatie, die net een ongelofelijke betaling heeft gedaan aan TNO..

 2. Dacht dat die “soort” (armen van geest)al lang uitgeroeid was,zal blijkbaar mijn mening moeten herzien….De graad van beschaving wordt bepaald door hoe een maatschappij omgaat met zijn zwakkere medemens……

 3. Die ambtenaar is gespeend van elk mededogen, compassie.
  Ik wens niemand iets slechts toe; echter van mij mag hij 5 maanden in dezelfde situatie verkeren om te ervaren wat het is.

 4. Vertaald betekent dit “antwoord” van de verantwoordelijk ambtenaar ”Ja mevrouw, ik zit hier als systeem robot/demon en niet als medemens.”

 5. eeuu maar wel de uitkeringen straks gaan betalen aan bussen vol polen bulgaren en roemenen.
  is het nu zo moeiljik om de desbetreffende vvders en pvd? een waarschuwing te geven,en bij hun voor de deur te gaan posten etz?

  • beste Ad, de problemen die burgers ondervinden met de uitkeringsinstanties hebben niets met ‘buitenlanders’ te maken, maar zijn het directe gevolg van het asociale beleid van de kabinetten Rutte 1 en 2. Boosheid moeten we richten op de veroorzakers van dit leed en daar hebben minderheidsgroepen geen schuld aan.

  • Laat je niet misleiden door disinformatie en/of keer je woede niet uit op anderen; dat begunstigt de elite van de wereld alleen maar verder door de verdeeldheid. Er is in feite voldoende geld in de wereld om alle mensen van gelijke hoeveelheden geld te voorzien om in gelijkheid te kunnen leven en om zich in gelijke mate te kunnen uitdrukken, zodat er geen armoede meer bestaat en er geen hongerdood meer bestaat.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.