Fabel van de hardwerkende succesvolle Nederlander

Ik ontving deze week de volgende reactie van een hardwerkende succesvolle Nederlander zoals hij zichzelf noemde.

Mijnheer: ´Een basisinkomen voor iedereen? Ja? Dat is een optie? Als iedereen dit zou krijgen, zou de gemiddelde Nederlanders nog luier worden dan ze al is. Wie moet dit betalen? Mensen die hard werken en geld verdienen? Ik snap al helemaal niet waarom ik al mijn geld moet afstaan aan luie uitkeringtrekkers en zogenaamde ‘slachtoffers’ van de maatschappij.

Reactie: Mijnheer veronderstelt dat hij bepaalt of hij geld zal blijven verdienen met zijn werk. Hij denkt dat hij morgen niet ziek kan worden of zijn baan zal kunnen verliezen. Want wanneer dit wel gebeurt is hij binnenkort net zo arm als de mensen boven wie hij zich ver verheven voelt. Dat is dus de reden voor een basisinkomen mijnheer, dat ook u terug kan vallen op een gegarandeerd bestaansminimum. Zelfs al voelt u zich daar veel te goed voor.

Mijnheer: ´Snappen jullie wel hoe de verzorgingsstaat werkt? Dat mensen blij moeten zijn dat de een beetje geld krijgen van de geslaagden in de maatschappij? In plaats van zielig te zijn en medelijden te vragen voor de armen, moeten we ervoor zorgen dat we eerst degene eruit filteren die gewoon aan het werk kunnen. Je moet armoede niet omarmen, maar je moet het bestrijden met prikkels, dus weinig uitkering, medelijden en garanties.´

Reactie: Mijnheer gelooft nog steeds in de fabel dat mensen die werk hebben succesvol zijn en die zonder dom. Mijnheer vergeet dat er slechts 100duizend vacatures(eind 2012) zijn voor vele 100duizenden zonder werk. Ook dat de ´geslaagden van de maatschappij´ denken mensen zonder bezit te mogen kleineren en onderdrukken. Wat een ijdelheid en een arrogantie! Mijnheer voelt zich superieur en denkt dat hij daarom anderen in armoede mag laten leven. Gelukkig weten jij en ik dat dit een fabel is.

Mijnheer:´We moeten zelf maar eens verantwoordelijk worden. De zielige kreten als ‘ik kan geen werk krijgen’ zijn relatief, omdat ze niet willen verhuizen. In zoveel sectoren is genoeg werk, maar omdat het meneer of mevrouw niet uitkomt om lang te reizen, blijft men liever thuis op de bank zitten klagen. Daardoor ontstaat een crisis. We moeten mensen juist dwingen te werken in plaats van thuis hopen op een leuke baan. De crisis bestaat niet alleen maar omdat mensen zeggen dat het bestaat.´

Reactie: Mijnheer stapelt misverstand op misverstand. Hij denkt te weten hoe mensen met een uitkering denken. Hij gelooft dat zij geen verantwoordelijkheidszin hebben. Hij schijnt te denken dat alleen de ´geslaagden van de maatschappij´ weten wat dit is. Hij begrijpt ook hoe een crisis ontstaat namelijk door ´thuis op de bank zitten klagen´.

Mijnheer: ´Ik vind het heel jammer dat dit er is. Altijd de schuld geven aan de overheid en weigeren om ook maar enige verantwoordelijkheid te nemen. Complotjes te zoeken om zichzelf nuttig te voelen. Het enige wat jullie doen is verantwoordelijkheden af te schuiven op de hardwerkende, succesvolle en welwillende Nederlander die verantwoordelijkheid neemt voor zijn/haar gezin, het leven en de maatschappij.´

Reactie: overbodig.

1 Comment

  1. Ergo, één van de vele hardoordelende mindseksuele Nederlanders = deze verspreiden het kwaad/de kanker zeer snel met dergelijke gedachten (mindfucks) – zich niet realiserende dat hij zo geprogrammeerd is door zijn omgeving om de ultieme maatschappijhoer/slaaf te spelen en leven als gelijken om zeep te HELpen. Wij noteren de namen van zulke lui in een databank want ze kunnen extreem geestelijk of demonisch bezeten raken door de programmering van hun eigen geest.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.