Sprookje van re-integratie duurt voort terwijl er slechts 100.000 vacatures zijn

Het ministerie van SZW heeft voor 2013 een re-integratiebudget
van  1.1 miljard waarvan – 860 miljoen is bestemd voor bijstandsgerechtigden en niet-uitkeringsgerechtigden en – 260 miljoen voor re-integratie van gedeeltelijk arbeidsongeschikten door het UWV. Daarnaast azen circa 600.000 WW’ers eveneens op diezelfde 100duizend vacatures.

Wanneer je afstand neemt en naar dit verschijnsel kijkt, kan je niet anders dan concluderen dat degenen (Rutte 2) die dit re-integratiespel bedacht hebben ons serieus voor de gek houden.

Commentaar
Het concept is simpel: presenteer met veel tam tam je aanpak van werkloosheid en suggereer dat je door middel van kostbare re-integratieprojecten dit varkentje wel even wast. Ondertussen komen er GEEN banen bij, maar wel nog meer mensen die elkaar verdringen op de toch al krappe arbeidsmarkt.
Bravo Rutte, meesterlijk stukje bedrog!

Bron: Brief van Algemene Rekenkamer aan de Tweede Kamer begroting 2013 Ministerie van SZW

 

2 Comments

  1. Via het UWV volgde ik in 2009 een re-integratietraject bij Salto. Twee jaar later gingen ze failliet doordat het UWV geen budget meer had om ze opdrachten te verstrekken. De cowboy’s van de reintegratiemarkt hebben het bedrijf snel nog even leeg geplukt! . Complete chaos waarvan de werkzoekende de dupe is. Alleen de SP heeft toendertijd een onderzoek gedaan, de rest van de politiek laat het erbij zitten. .

  2. Ben zelf zojuist op non-actief gezet door werkgever. Zie een onzeker werktoekomst tegemoet. Heb alle sympathie voor de velen die het in onze maatschappij zwaar hebben. D. Sheehan , Maastricht

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.