Crisisleugen drijft mensen de armoede in

De Lange Mars is een initiatief voor een brede beweging die de armoede wil uitbannen uit NL, omdat armoede een opeenstapeling van ellende is die in ons land niet hoeft te bestaan. De kiezers zijn gaan geloven in de grote crisisleugen. Dankzij de crisisleugen kunnen VVD (en daarna PvdA) bezuinigingen doorvoeren en de burger steeds meer het slachtoffer maken van het particulier initiatief. Dit maakt het mogelijk dat meer dan 1,1 miljoen mensen in armoede leven. Kijk bijvoorbeeld naar de zorg en de tewerkstelling van werklozen bij particuliere bedrijven. Dankzij de crisisleugen wordt gelooft dat ander beleid niet meer mogelijk is.

Grote Crisisleugen
Zolang de burger blijft geloven in een ´crisis´, blijft deze bestaan. De boekhouders van Rutte II proberen vertwijfeld de leugen in stand te houden. Zonder die leugen is het onmogelijk NL zoveel ellende door de strot te duwen.
De leugen zegt ´we moeten bezuinigen want er is crisis en dit is gebaseerd op negatieve voorspellingen voor de toekomst´. Iedere prognose van toonaangevende instellingen is negatief. Alsof de rekenwonders van deze tijd wel de toekomst kunnen voorspellen. Dat kunnen zij natuurlijk niet, maar zolang ieder hun magische berekeningen gelooft houdt het boekhouderskabinet ons land in een wurggreep: ´door de crisis kunnen we niet anders´.

Natuurlijk zijn er crises geweest, maar dan wel in de bankwereld. Regeringen hebben deze bancaire crises echter laten betalen door de burger in plaats van (zoals de IJslandse president) de falende bank failliet laten gaan. Hij liet de bank bloeden en beperkte daarmee de schade. Economisch gaat het prima met IJsland. Om de burger de verliezen van banken te laten betalen bedachten zij een list. Er zou crisis ontstaan als wij de banken niet overeind zouden houden. Met diezelfde list gaan ze nu verder. Het volk is volgzaam en kiest zelfs voor de boekhouderskabinetten die altijd gelijk hebben, want zolang zij geloofd worden blijven de mensen bang voor de toekomst en sparen (spaartegoed meer dan 300 miljard) in plaats van consumeren. Vanaf het moment dat de burger niet meer geloofd dat er een crisis is stijgen de bestedingen en gaat het economisch beter.
Met bezuinigingen kan de regering de crisis laten voortduren en daardoor iedere verandering tegenhouden.

De Lange Mars stelt het onmenselijke beleid van ons boekhouderskabinet aan de kaak en laat zien dat liberalen en PvdA en hun incidentele steunpilaren (zoals CU, D66, SGP) niets om de burgers geven. Zij bezuinigen op de zorg en de uitkeringen. Daarnaast willen we de crisisleugen doorprikken zodat NL zich bevrijdt van Rutte II. Maar we willen ook verandering. Wij willen een basisinkomen voor iedereen, want dat betekent het einde van honger, armoede en moderne slavernij in ons land.

RV

5 Comments

1 Trackback / Pingback

  1. SOCIAAL AKKOORD: UITSTEL VAN EXECUTIE! | eunmask

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.