Heineken-topman ontvangt 4 miljoen aan bonussen

Mede door 4 miljoen aan bonussen komt het totale inkomen van Heineken-topman Van Boxmeer over 2012 uit op zo’n 8,5 miljoen euro, dit blijkt uit het jaarverslag van Heineken.

Van dit inkomen kunnen 1.070 bijstandsgerechtigden EEN JAAR lang een uitkering ontvangen.

Commentaar:
Dit is een van de duizenden voorbeelden van de wanverdeling van welvaart in NL. Er is geen enkel bezwaar tegen hoge inkomens, maar dan moeten eerst de laagstbetaalden in ons land er fors op vooruit gaan om hen uit de gevarenzone van honger en armoede te helpen. Aangezien ieder mens gelijkwaardig is, bestaat er geen zinnige reden dat een deel van de bevolking krepeert.

 

1 Comment

  1. Ik meen het al eerder te hebben aangegeven: de armoede in NL is een politiek product. Het is een gevolg van de verkeerde inrichting van economie en maatschappij. Ook in de grote NV’s hebben de aandeelhouders niks te zeggen. In Zwitserland is daar eindelijk wat aan gedaan, maar dat land is een BurgerDemocratie. Een land waar de Burgers per rechtstreeks Beslissend Referendum bepalen wat er gebeurt. In NL kan dat alleen als er een nieuwe partij wordt opgericht, met als een van de voornaamste doelen het invoeren van het Beslissend Referendum naar Zwitsers model. Dan pas is het afgelopen met de macht van de graaisers aan de top, zoals de politici zelf.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.