Hoop aan de horizon: honger en armoede zijn voorbij

De mensheid heeft enorme prestaties geleverd wanneer je denkt aan de mogelijkheid om comfortabel te kunnen leven. Een comfortabel leven is een leven met de zekerheid van een basisinkomen. Een leven met voldoende eten, drinken, onderdak en de zekerheid van voldoende inkomen is bereikbaar voor iedereen.Op eenvoudige wijze kunnen we elkaar een comfortabel leven bezorgen. Comfort is geen rijkdom in de vorm van grote geldbedragen of vermogen, maar de rust om niet bang te zijn dat je morgen geen voedsel, onderdak en loon meer hebt. Die rust en comfort ligt voor iedereen in Nederland binnen handbereik. Het enige dat we moeten doen is een basisinkomen voor iedereen instellen.Ons huidige leven is een gejakker en gestress om inkomen te vergaren. Uit angst om dat inkomen te verliezen vluchten velen van ons in verslavingen als gamen, gokken, verdovende middelen en andere hulpmiddelen. We zijn zeker in crisistijd bang om onze baan te verliezen en terecht want velen overkomt dit ook.

Er is maar een ding voor nodig om elkaar dat comfort te geven: we moeten het elkaar gunnen. Het vereist een andere kijk op elkaar. We gaan namelijk voor elkaar zorgen: zowel voor de miljonair als de schoonmaker. Iedereen krijgt onvoorwaardelijk van de overheid iedere maand een vast basisinkomen. Daarmee ontvangt iedereen vrijheid. Wanneer je het basisloon niet genoeg vindt mag je zo hard werken als je wilt om dit te vergroten, maar wanneer je de hele dag niet wilt werken is dit volledig acceptabel.

Het betekent dat ieder zijn leven naar eigen behoefte kan invullen. Je hoeft niet meer op zoek naar een baan om genoeg te verdienen. Je zal slechts parttime als vrijwilliger deelnemen. Je kan werk zoeken dat bij je past en dat je leuk vindt. Het wordt voor iedereen bereikbaar om te doen wat zijn hart hem ingeeft, zonder angstig over zijn schouder te kijken en bang te zijn voor honger en armoede.