Op 25 februari heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant beslist dat uitkeringsgerechtigde ten onrechte met 100% gekort is op zijn uitkering. Van de Hulle weigert een werkstageovereenkomst met Orionis (Orionis Walcheren omvat sociale dienst, sociale werkplaats, schuldhulpverlening en re-integratiebedrijf van Veere, Vlissingen en Middelburg.)  te tekenen. Hierin staat dat hij een jaar gedurende 32 uur per week als algemeen medewerker te werk wordt gesteld. Door zijn weigering krijgt hij voor een bepaalde periode geen bijstandsuitkering meer.

De rechter vindt de 32-uurseis te zwaar en is het oneens met de algemene werkzaamheden, zonder specificatie, omdat dit werk individueel moet worden afgestemd op de uitkeringsgerechtigde.

Reactie van Van de Hulle zelf hierover:
“Nog voor enkele dagen uitkering te goed hebben “zoals mijn advocaat schreef in het briefje bij de uitspraak staat dan ook in geen enkele verhouding tot plotsklaps geen inkomen hebben en niet weten hoe je nu verder moet overleven.

Ik wil hierbij ook wel laten weten dat ik helemaal begrijp dat mensen vaak niets anders kunnen dan dwangarbeid accepteren, wat moet je anders als je een gezin te eten moet geven ?

Ook wil ik met klem zeggen denk eerst echt goed na voordat je weigert, vraag als ze van je eisen om direct een handtekening te zetten onder een contract (zoals mij overkwam) ruim de tijd om er over na te denken zodat je overwogen een beslissing kan nemen en juridisch advies kan inwinnen of het allemaal wel mag want de 30, 50 of 100% korting die ze opleggen is echt en vanaf dat moment wordt er gewoon minder of geen geld meer gestort!

Met vriendelijke groet,

Joris

Bron:
Doorbraak
Nujij.nl

 

4 Comments

  1. Er zijn hier al meerdere keren door de rechter uitspraken over gedaan. In Arnhem en in Den Haag liep ook zo’n kwestie die gewonnen is door een werkloze. Er is dus al een hele hoop jurisprudentie!

  2. Over belangen verstrengeling gesproken Dhr: Marin de Zwarte is EN bestuurs voorzitter Orionis EN wethouder van de gemeente Vlissngen!

    Passage uit website doorbraak.eu:

    [b][i]De Zwarte moest toegeven dat de zaken bij Orionis niet zo goed geregeld zijn. Het bedrijf is op de vingers getikt door de rechter, want standaard 32 uur per week dwangarbeid opleggen aan werklozen mag niet. Maar Orionis volgt de uitspraak niet: men beraadt zich nog, zo meldde De Zwarte.[/i][/b]

    Op de openbare avond van de SP vanavond in Vlissingen had hij niet eens DE BALLEN om bij de sprekers aan tafel te gaan zitten, laat staan te reageren op verhalen uit de zaal, meneer zat er alleen om te luisteren!!!!
    SCHANDELIJKE GEWOON.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.