Het meest vernederende verhaal dat ik ken is dat van de man die zijn baan verliest, via de WW uiteindelijk in de bijstand terecht komt en met behoud van uitkering weer voor zijn oude werkgever gaat werken. Gemeentelijke overheden sluiten in toenemende mate uitleenovereenkomsten met ondernemingen waarbij uitkeringsgerechtigden worden ´uitgeleend´.  Vaak wordt de uitleenkracht voorgehouden dat hij na een periode een ´normale ´arbeidsovereenkomst kan krijgen. Nog vaker gebeurt dit niet en worden zij weer uitgeleend aan een volgend bedrijf.

Kan je je voorstellen hoe waardeloos je je voelt wanneer je in een bedrijf werkt waar  je collega´s werken voor loon  en jij voor een schamele uitkering voor hetzelfde werk? En geen werknemer bent maar ´uitkeringstrekker´?

Kan je je indenken hoe het moet zijn iedere maand op het matje van de uitkeringsambtenaar te komen om te laten zien dat je braaf gesolliciteerd hebt en dat je als straf omdat je dit niet goed genoeg gedaan hebt een deel van je uitkering verliest?

Doordat de bijstandsuitkering onvoldoende is en gekort wordt, loop je het risico dat je aan moet kloppen bij de voedselbank. Daar moet je bewijzen dat je werkelijk arm genoeg bent om in aanmerking te komen voor een wekelijks voedselpakket.

De uitkeringsgerechtigde is een tweederangsburger die met de nek aangekeken wordt omdat hij geen werk heeft. Als straf wordt hij vernederd door de overheid en langzaam maar zeker richting diepe armoede geduwd.

Commentaar:
Waarom moet een burger die geen werk meer heeft vernederd worden? Waarom moet hij zich laten misbruiken door uitkeringsinstanties? Waarom moet hij veel minder verdienen dan iemand met een reguliere baan? Waarom moet hij bedelen voor een uitkering om in zijn levensonderhoud en dat van zijn gezin te kunnen voorzien? De uitkeringsgerechtigde moet steeds dieper buigen voor een aalmoes. Kom in actie en doe er wat aan!
RV

2 Comments

  1. Dit kan zo niet langer, mensen kom in ACTIE!!!!!!
    De criminelen die bonussen opstrijken en declareringen vergoed krijgen….DIE moeten worden gestraft en niet de burgers die niet de veroorzakers zijn en zo ongevraagd slachtoffer worden of al zijn. Zo wordt je gestraft als je honger hebt en een brood steelt… Maar de hoge heren komen overal mee weg…omdat ze de wetten aan hun criminele activiteiten aanpassen… Bedankt herenpoliticus!!!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.