De Lange Mars wil met zoveel mogelijk mensen op stap naar Nieuw Nederland. Het Nederland van Rutte is een stuurloos schip zonder richting en visie. Hieronder een paar belangrijke kenmerken van Nieuw Nederland. Wij gaan samen met jou er zo veel mogelijk aan doen het basisinkomen ingevoerd wordt in Nederland.
lavendel_nav

Goed leven
In Nieuw Nederland is het voor iedere burger goed leven. Dankzij het basisinkomen voor iedere Nederlander vanaf 18 jaar hoeft hij zich geen zorgen meer te maken over bezuinigingsmaatregelen die hem zijn woning en werk kunnen kosten. In Nieuw Nederland geldt een nieuw grondrecht: iedere Nederlander heeft onvoorwaardelijk recht op een basisinkomen. Dat betekent dat als het economisch minder gaat dit nooit meer ten koste kan gaan van dit gegarandeerde minimum.

Einde politiestaat
Nieuw Nederland is niet de politiestaat die ons land nu aan het verworden is. Er is een enorm controle-apparaat op de been om ieder die een uitkering krijgt te controleren. Doordat er in Nieuw Nederland een basisloon geldt zonder voorwaarden is controle overbodig. Op deze manier kunnen ouderen onbezorgd van hun ´oude dag´ genieten, zij hoeven geen angst meer te hebben dat een relatie een korting op hun AOW(die dan basisinkomen heeft) tot gevolg heeft. Het basisinkomen is voor iedereen even hoog, ook als je met een of meerdere mensen samenleeft.

Werknemers
Werknemers zullen een baan pas aannemen als het werk hen bevalt. Dat brengt meer plezier in het werk. Zij hoeven perse geen baan meer te accepteren, want een inkomen in de vorm van een basisinkomen hebben zij in ieder geval.

Huisvrouwen
Huismannen of -vrouwen zijn minder afhankelijk van hun partner, want iedere Nederlander krijgt immers een basisinkomen. Ook voor hen betekent dit meer vrijheid.

Meer
Wanneer mensen het basisinkomen niet genoeg vinden, hebben zij natuurlijk de vrijheid meer te verdienen. Dit kan als ondernemer of directeur, zzp-er of welke variant dan ook. Ook voor hen geldt dat zij in ieder geval het vangnet van het basisinkomen hebben.

Niet-werkenden
Het onderscheid tussen werkenden en niet-werkenden is onbelangrijk in Nieuw Nederland. Er is geen enkele reden dat een werkende zich beter voelt dan iemand zonder baan.

Bijdrage naar draagkracht
Omdat iedere Nederlander recht krijgt op een basisinkomen in Nieuw Nederland, zal ieder in de mate dat hij dit kan daaraan bijdragen. Met andere woorden bedrijven, mensen met topinkomens en vermogenden zullen meer belasting dan nu moeten betalen. Want ook zij kunnen altijd weer terugvallen op het basisinkomen.

Lees meer: Basisinkomen, plan van invoering in 4 jaar

4 Comments

 1. 300 euro basisinkomen? Ben je wel goed bij je hoofd Fred? Jij gaat er gehakshalve maar uit dat iedereen die momenteel van een uitkering leeft kán werken, en dat is het algemeen heersende idee. ‘Al die uitkeringstrekkers, dat zijn toch allemaal maar profiteurs en klaplopers’? TOTDAT je zelf in een situatie terechtkomt waarin je aanspraak zult moeten maken op een uitkering, Sozawe, WAJONG, WIA of wát dan ook, dan brul je wel anders, als mensen tegen je zeggen: ‘Werken moet je, dat loont’, terwijl jij doodziek, evt. een burnout of een ernstige andere ziekte, thuis zit, dan kun je die mensen die zoiets zeggen wel schieten…. en zo denk ik er dus ook over.

  Waar het basisinkomen van betaald gaat worden, dat is mij een raadsel, ik weet zelf nog steeds niet waar dat geld dan vandaan moet komen, maar het zou wel een heel mooi idee zijn als je een basisinkomen hebt om daarmee te voorzien in het betalen van je broodnodige rekeningen zoals huur, elektra en gas, eten en drinken etc. Wil je méér luxe, dan moet je gaan werken en bijverdienen en het zou mooi zijn als daar niet op gekort zou worden.

  Stel je bent afgekeurd vanwege ziekte. In je spaarzame, goede momenten, werk je aan een hobby, je knutselt wat of je schildert een beetje leuk en iemand wil zo af en toe eens iets van je kopen, dan zou dat, zonder bestraft te moeten worden, moeten kunnen, gewoon, als extraatje op je relatief kleine inkomen. Fulltime werken kun je immers niet en dat kleine centje etra dat je bij verdient, zodat je je kinderen eens een leuk kadootje kan geven of kleding voor de kan kopen of eens hun verjaardag leuk kunt vieren, door je extraatje, dat zou moeten kunnen , maar nee, in nederland wordt je gelijk kort gehouden, wát je verdient, dat moet je opgeven en wordt meteen in mindering gebracht op je uitkering, dát werkt toch ook niet stimulerend?

  Sommige mensen denken het allemaal zo goed te weten voor anderen, kijken en handelen alleen vanuit zichzelf, maar hebben geen oog voor de schrijnende gevallen van de samenleving, zolang je eigen buik maar lekker volgevreten is zie je niet wat er nog meer leeft.

  Een basisinkomen zou geweldig zijn, ook wanneer er niet meer zoveel plichten en lasten aan vast zouden zitten. Helaas zijn er ook nog de tegenstanders 🙁

  • Pff, als je ervoor werkt mag je je buik niet vullen en als je niet wilt werken en vindt dat iemand anders dat voor jou moet doen is het geen probleem en mag je zelfs diens geld afpakken. Want reken maar dat niet alleen hulpbehoeftigen de uitkering induiken. Geef geld als je zielig bent en je krijgt spontaan zielige mensen. Dat is hoe het werkt, erg vervelend voor de echt zielige mensen maar wel de praktijk. Kijk eens naar http://www.nivelleren-is-een-feest.nl en zeg me of dit een eerlijke manier is. Overigens mag je dat extraatje door werken van mij naast het basisinkomen best houden, alleen betaal je 25% belasting omdat het inkomen is maar dan is het ook klaar. Zoals al gezegd: werken moet lonen. Werken leidt nu te vaak tot minder inkomen of een minieme vooruitgang vanuit een uitkering ipv substantieel meer. Dat komt door die inkomensafhankelijkheid die tegenwoordig zo in is. Dat werkt contraproductief als je vooruit wilt. Zoals je zelf al zegt….

   • Dan heb je blijkbaar niet goed gelezen wat ik zei, want zelfs jij kunt terechtkomen in een situatie waarin je aanspraak zult moeten doen op een uitkering, van welke instantie dan ook!

    Gisteravond in het tv programma van Paul Rosenmüller nog over armoede in Nederland, een man die het altijd goed heeft gehad, veel geld verdiend als vertegenwoordiger en in de ICT gezeten. Baan verloren, gescheiden en terechtgekomen op bijstandsnivo. Dei man had ook nóóit verwacht zó arm te worden en was dolblij dat hij een mooi overhemd voor 50 cent kreeg van de kledingbank, terwijl hij hem vroeger voor 250 euro zou hebben gekocht!

    Nederigheid wordt wel afgedwongen hoor als je eenmaal in een uitkering terechtkomt.

    De reden waarom ík leef van een uitkering ga ik niet vertellen, hou het er maar op dat ik niet kán werken en noodgedwongen moet leven van een uitkering en in armoede van een paar rotcenten in de week en het leuke vooruitzicht dit door je handicap voor de rest van je leven te moeten doen! Dat is echt geen pretje.

    En het is écht niet zo dat ik die mensen die het beter hebben het niet gun, vaak heb je het gewoon verdiend als je het goed hebt, maar vergeet niet dat, er ook tussen de rijken veel mensen zitten die hun geld op onrechtmatige wijze hebben verkregen.

    Zelf verdien ik niks bij, maar als ik dat zou doen, dan zou ik netjes belasting afdragen hoor! Dus dat is de kwestie niet eens!

    Als jij de oplossing hebt voor de wereld problemen, zeg mji dan eens hóe die moeten worden opgelost? Iedereen moet aan het werk… WELK WERK??? Er zijn maar 40.000 banen op meer dan 200.000 werklozen. Wáár moeten die banen dan volgens jou vandaan komen?

    En mensen die niet kúnnen werken, moeten die dan maar de hongerdood sterven omdat jij bang bent eens een dag geen foie gras te kunnen eten of eens geen champagne kun drinken? Ik noem maar even wat hoor, ik zeg niet dat je foie gras eet of champagne drinkt, maar is het zo gruwelijk om iets van je salaris in te leveren zodat zieke en arme mensen ook een menswaardig bestaan kunnen leiden en goed kunnen eten en drinken?

    Ik zeg je eerlijk, al zou ik nu een miljoen winnen met de loterij, dan zou ik álles weggeven aan de armen, wat moet ik met een miljoen? Ok, ik zou er een klein deel afhalen voor mezelf maar ik zou er zoveel mogelijk anderen mee proberen te helpen. Maar zo’n instelling krijg je alléén wanneer je zelf in diepe armoede hebt geleefd en weet wat dat inhoudt 😉

 2. Wie zal dat betalen….? Het is zo dus gewoon een pleidooi voor nog hogere en nog meer uitkeringen die dan dezelfde naam krijgen, nl. ‘basisinkomen’, die de hele wereld hier mag komen ophalen (oh, toch controle of je er wel recht op hebt?). Aan de andere kant nog meer en hogere belastingen voor degenen die de economie draaiend houden. Beter: laag basisinkomen, pakweg 300 euro voor een legaal verblijvende en ca. 25% vlaktax op alle inkomsten en geen aftrekposten. Dus ook geen hypotheekrenteaftrek of toeslagen voor huur, kinderen, opvang etc. etc. Werken moet lonen, uitkeringen doen dat niet. Het is niet anders. Niet uitkeringen verhogen maar aan het werk, door onnodige kosten te verlagen. Er is in Nederland veel onnodig. Meer dan de helft van je loon moeten afgeven aan iemand die geen zin heeft om te werken, want riant basisinkomen, motiveert niet. En werkt dus niet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.