Tips bij verzet tegen een reintegratieproject

Gemeenten hebben reintegratieprojecten waar mensen met een WW-uitkering van het UWV of een bijstandsuitkering van de gemeente te werk worden gesteld. Dat kan bijvoorbeeld een werkproject zijn, waarbij je arbeid moet verrichten met behoud van uitkering.

Vaak wordt gedreigd met stopzetting van de uitkering wanneer je opdrachten niet meer vervult. Ook kunnen zich misstanden voordoen op het gebied van werkomstandigheden en is het werk vaak  afstompend en geestdodend zonder uitzicht op een vast contract.

Het college van burgemeester & wethouders is verantwoordelijk voor de uitvoering van de bijstandswet. De gemeenteraad zal controleren. Met andere woorden wanneer zich situaties voordoen die niet door de beugel kunnen leg dan contact met een betrouwbaar gemeenteraadslid of maak gebruik van een mogelijke klachtenprocedure bij de sociale dienst. Of meld je ziek bij de huisarts. Meestal zal vervolgens een keuringsarts beoordelen of je kan gaan werken of niet. Alleen een arts kan dit beoordelen dus NIET een re-integratie ambtenaar of klantmanager.

Probeer iemand te vinden die met je meegaat naar gesprekken die je kan ondersteunen en die als getuige kan optreden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.