logodefdlmkleinstBij het ontwerpen van dit logo hebben beeldend kunstenaars Mascha Teune en Hans Feijth zich laten inspireren door kunstschilder Kasimir Malevich (1878-1935) – zwart gekanteld vierkant op witte achtergrond (Socialistisch Realisme 1915).

De kunstenaars brachten in beeld de afstandelijke en onmenselijke behandeling die veel uitkeringsgerechtigden ervaren. Dit is gesymboliseerd door de in twee stukken gebroken onderhandelingstafel op een rode achtergrond.

Aan die onderhandelingstafel krijgen uitkeringsgerechtigden instructies die zij zonder rekening te houden met hun persoonlijke aanleg en omstandigheden door de strot geduwd krijgen. Het enige dat telt is het heilige doel: iedereen moet werken, maakt niet uit wat voor werkzaamheden.

De puntige kanten van de tafel geven de pijn weer die deze instructies te weeg brengen, de vernedering, de pijn ook van de intimidatie door uitkeringsinstanties.

Zwart is de kleur van het verzet tegen deze praktijken onder het mom van sociale zekerheid. Rood staat voor eerlijk delen van de welvaart zodat uitkeringen niet mensonwaardig laag hoeven te zijn.

Tot slot het rode gekantelde vierkant geeft weer wat er moet gaan gebeuren: de politieke situatie moet kantelen samen met de mentaliteit. Een atmosfeer van delen en gunnen moet komen in de plaats van graaien en egoïsme.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.