Naar aanleiding van de Bilderberg conferentie van 11 – 14 juni in Telfs-Buchen, Oostenrijk een inventarisatie van de macht van deze groep mensen.

Paul Hellyer, voormalig Canadees minister en deelnemer aan de G8-groep van landen, doet uit de doeken wie de wereld werkelijk besturen in zijn boek. Het zijn niet democratisch gekozen regeringen, maar een selecte groep mensen die de touwtjes in handen hebben. Deze elite streeft een nieuwe wereldorde na waar democratie wordt vervangen door de regels van de elite. David Rockefeller legde dit als welkomstwoord aan de deelnemers van de Bilderberg conferentie in Baden Baden als volgt uit:

“We zijn de Washington Post, de New York Times, Time magazine en andere grote bladen dankbaar, wiens directeuren onze bijeenkomsten hebben bezocht en hun beloften van geheimhouding hebben gerespecteerd gedurende bijna veertig jaar. Het zou onmogelijk voor ons zijn geweest om ons plan voor de wereld te ontwikkelen als tijdens die jaren de spotlights van publiciteit op ons waren gericht. Maar de wereld is meer geavanceerd en voorbereid om in de richting van een wereld regering te marcheren. De supranationale soevereiniteit van een intellectuele elite en wereld bankiers verdient zeker de voorkeur boven de nationale zelf beschikking van de voorbije eeuwen.”

Volgens Hellyer zijn in het wereld monopoliespel drie teams aan het werk, dat zijn de Council on Foreign Relations (CFR), de Bilderbergers en de Trilateral Commission.

De CFR is de oudste van de drie en heeft als doelstelling een wereld economie geleid door de Verenigde Staten. De Council gaf de aanzet tot de oprichting van het IMF, de Wereldbank en de Verenigde Naties. De wereldheerschappij  was nodig om er voor te zorgen dat de groeiende economie van de VS voorzien werd van grondstoffen en afzetmarkten.

De Bilderbergers zo genoemd omdat hun eerste bijeenkomst plaatsvond in Hotel Bilderberg in Oosterbeek in 1954. Alleen de elite van de maatschappij ontvangt hiervoor een uitnodiging. Volgens Hellyer is het probleem van deze mensen dat zij hun persoonlijke en maatschappelijke belangen aan elkaar gelijkstellen. De Nieuwe Wereld Orde brengt voor de meesten van hen meer macht en rijkdom.

De Trilateral Commission gericht op het bouwen van een gemeenschap tussen Noord-Amerika, West-Europa en Japan is de nieuwste tak. Deze commissie stelt dat de kwetsbaarheid van een democratische regering in de VS voort komt uit de dynamiek van de democratie zelf door een hooggeschoolde, gemobiliseerde en betrokken samenleving.

Hellyer stelt dat de macht van deze drie groepen samen enorm is en volgens hem hebben zij de hand gehad in de benoeming van diverse Amerikaanse presidenten! Daarboven is echter een vierde groep die werkelijk de lakens schijnt uit te delen, aangeduid met de naam Cabal, een zogenaamde schaduwregering van de VS.

Een deelnemerslijst van de Bilderbergconferentie in juni kan je hier vinden. Opvallende genodigden uit Nederland:
Ben van Beurden, directeur Shell
Jeroen Dijsselbloem, PvdA-minister van Financiën
Louise O.Fresco, voorzitter universiteit Wageningen
Victor Halberstadt, professor economie, universiteit Leiden
Klaas H.W.Knot, president De Nederlandsche Bank
prinses Beatrix
Mark Rutte, VVD-minister-president

Bron: Light at the end of the tunnel, Paul Hellyer
te bestellen via Academy of Happiness.

 

Rob Vellekoop, 12 juni 2015

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.