Ja, wij zullen er samen staan op 1 mei. Voor het startschot van Nieuw Nederland.
We gaan door met onze LangeMars totdat dit kabinet gevallen is en vervangen door een regering die zorgt voor iedere burger.
Nederland is een van de rijkste landen ter wereld. Toch zijn miljoenen bang binnenkort hun huis of huur niet meer te kunnen betalen. Angstig om ook uitkeringsgerechtigde te worden en in armoede te moeten leven.

Het moet nu ECHT afgelopen zijn met dertig jaar Paars. Iedere keer weer wordt de kiezer een worst voorgehouden en iedere keer zijn we beduveld door mooipraterij en loze beloften.

Wij willen een maatschappij waarin de welvaart eerlijk over elke burger verdeeld wordt. Waarin niemand in armoede hoeft te leven. Iedere burger moet uitzicht hebben op een menswaardig basisinkomen waarop hij terug kan vallen wanneer hij of zij arbeidsongeschikt, werkloos of ouder dan 65 wordt.  Dat inkomen mag geen uitkering met voorwaarden zijn, maar is een recht voor ieder. We willen dat er een einde komt aan het hebberige gegraai of dat nu bonus heet of gouden handdruk. De bedrijven moeten meer belasting betalen en ook de topinkomens. Met 247 miljard aan belastinginkomsten kan iedereen, jong en oud, gezond of ziek in Nieuw Nederland een goed leven hebben. Dat is een kwestie van delen.

De crisis wordt door Rutte gebruikt om de rechten van werknemers in te perken en niet-werkenden een ellendig bestaan te geven. Alleen rijke zieken mogen een goede verzorging krijgen. De rest moet maar verzorgd worden door familie of kreperen. Dat willen we niet langer. Op mars naar een Nieuw Nederland.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.