dutchmediaUtrecht – Volgens de kritische site moneycrisis.wordpress.com wordt het nieuws in NL gedomineerd door een kleine kliek van eigenaren die bijna alle media in handen hebben. Op deze manier wordt al enkele decennia lang het nieuws door rechtse rakkers geselecteerd en gedomineerd. Of je nu een praatprogramma op tv bekijkt zoals Pauw of de Volkskrant leest, in essentie is het allemaal 1 (conservatieve) pot nat.  Zelfs het ANP is rechts gedomineerd.

Een kerngroep: NPOBertelsmann Media (RTL)Sanoma MediaWegener, De Persgoep fam. van ThilloTelegraaf Media Groep, Reed Business MediaEgeria fam. Brenninkmeijer (NRC) heeft bijna alle bekende radio- en tvzenders, kanalen, kranten, bladen en magazines in handen.

Ook de hoofdredacteuren zijn georganiseerd in het Genootschap van Hoofdredacteuren. Voorzitter is de ultra-rechtse hoofdredacteur van Elsevier, Arendo Joustra (ex Volkskrant, pro-EU).

Oud nieuws? Zeker, voor degenen die hun kritische geest hebben laten spreken en op zoek gegaan zijn naar antwoorden. Nieuws voor jou? Gefeliciteerd, het zal een schok zijn, maar onze samenleving wordt op een schandalige manier gemanipuleerd en de burger mag slechts: consumeren, geen kritische vragen stellen en een kleine elite van machthebbers en rijkaards hun gang laten gaan.

Enkele bronnen van nieuws die (nog) niet door ultra conservatieven worden gecontroleerd (lijst is niet compleet)
Russia Today (gedomineerd door Rusland)
Al Jazeera (Quatar)
De Wereldmorgen (België)
ICH (US)
Doorbraak (NL)
Climategate (NL)
Socialisme.nu (NL)
Follow The Money (NL)
Moneycrisis.wordpress,com (NL)
Ninefornews.nl (NL)
Sargasso.nl (NL)

Iedere politieke partij of beweging krijgt vroeg of laat te maken met het conservatieve mediablok dat het Nederlandse nieuws bepaalt. Enkele schrijnende voorbeelden zijn het doodzwijgen van tal van protestmanifestaties van de afgelopen periode, het bovenmatig aandacht geven aan Wilders, de Piratenpartij minimaliseren, het basisinkomen (met uitzondering van de VPRO) verbannen, ondergetekende van nu.nl weren, bezuinigingen als noodzakelijk voorstellen, de bankpraktijken verzwijgen, de eenzijdige berichtgeving over MH17 en Oekraine, het promoten van oorlog, enz.

Rob Vellekoop, 19 oktober 2014

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.