STOP_BRAINWASHEN_200_01De overheid en het bedrijfsleven brainwasht door middel van tv, radio en internet onophoudelijk de argeloze burger. Bijvoorbeeld tussen 18 uur en middernacht wordt de tv-kijker gemerkt/ongemerkt gebombardeerd met reclame in reclameblokken. Daarnaast is er propaganda van de overheid via programma’s als Buitenhof, Nieuwsuur en niet te vergeten het NOS-journaal, is er ordinaire sluikreclame en subliminale advertenties. Kortom op grote schaal worden de mogelijkheden en gelegenheden misbruikt om de burger mateloos te beïnvloeden.

Dagelijks worden we overstelpt met reclame via internet, radio en tv. Nederlanders kijken gemiddeld 3 uur en 15 minuten tv, luisteren 3 uur en 4 minuten radio en surfen 2 uur per dag. Van de tijd dat mensen tussen 18 en 24 uur tv kijken is meer dan 10% van de tijd gevuld met reclame (publieke omroep 6,6 minuten, RTL 11 en SBS zelfs 11,4 minuten). Dag in dag uit, 365 dagen per jaar gaat deze onafgebroken stroom herhalingen ook overdag gewoon door. Let wel dit is de zichtbare reclame via reclameblokken.  In 2013 leverde deze stroom reclame de overheid via de STER een afdracht op van 194 miljoen euro.

Daarnaast zijn er mogelijkheden zoals sluikreclame in tv programma’ s als Goede Doelen programma’ s en niet te vergeten subliminale advertenties. Een prachtig voorbeeld van de werking van deze laatste manier van beïnvloeding op onderbewust niveau is te zien in bijgaandYou tube filmpje. Hierin wordt gedemonstreerd hoe beelden onze gedachten kunnen manipuleren zonder dat wij ons hiervan ook maar enigszins bewust zijn. Dagelijks wordt het onderbewustzijn van de argeloze burger op deze manier volgepropt met ongewenste beïnvloeding.

De eenzijdige berichtgeving van het NOS-journaal is per definitie pro VS, pro EU, anti Rusland en pro-bezuinigingen. De jarenlange bezuinigingen op het omroepbestel hebben het NOS-journaal omgetoverd tot een spreekbuis van de regering. Op dit moment valt de anti-Rusland en pro-NAVO toon op. Poetin krijgt bijna dagelijks een veeg uit de pan te geven en voortdurend wordt gesuggereerd dat Rusland tot de as van het kwaad behoort. Denk ook aan de ideeën die mensen in het algemeen over bezuinigingen hebben. Na een decennialang media-offensief voor het idee dat bezuinigingen noodzakelijk zijn, neigen we te denken dat zonder bezuinigingen geen regering of maatschappij nog kan functioneren.

Naast deze propaganda wordt ook het middel van het doodzwijgen toegepast. Een berucht voorbeeld is het doodzwijgen van de Piratenpartij en andere kleine partijen door de in hoofdzaak rechtse media. Alleen wanneer deze politieke partijen dreigen uiteen te vallen zijn de media er direct bij om verslag te doen. Echter in verkiezingstijd wordt alles uit de kast gehaald om deze partijen onzichtbaar te maken. Hierdoor worden veel stemmers op de verkiezingsdag geconfronteerd met partijen waarvan zij nooit eerder hadden gehoord. Een typisch resultaat van de doodzwijgacties van de media.

Een ander voorbeeld van het moedwillig doodzwijgen zijn de vele anti-euro demonstraties van de afgelopen jaren in Spanje, Italië en Portugal. Deze massale betogingen haalden nooit het NOS-journaal.  Of wanneer demonstraties wel getoond worden door de gangbare media dan worden ze geminimaliseerd en belachelijk gemaakt. Op Facebook sites zoals Dutch Revolutionkan je dan deze gebeurtenissen wel terugvinden.

Denk ook eens na over het succes van Wilders. Hier is sprake van het tegenovergestelde van doodzwijgen. Geen gelegenheid wordt onbenut gelaten om Wilders te profileren en naar buiten te brengen. Iedere rechtszaak tegen hem wordt uitvoerig in beeld gebracht. Zijn eenmanspolitieke vereniging PVV is nergens in het land vertegenwoordigd (met uitzondering van Den Haag en Almere), maar dankzij het media-circus dat hem quasi-afwijst is hij er geslaagd om meer dan 10 zetels in de Tweede Kamer te behalen. Dankzij hun aanhoudende steun zit hij er nog steeds.

De Ommekeer heeft een lijst met onafhankelijke media gepresenteerd onder het motto ‘Stop het brainwashen’.

Rob Vellekoop, november 2014

5 Comments

 1. Waar zijn we mee bezig??????

  Nou dat doen wat de MSM achterwege laat .. nieuws in zijn juiste context naar buiten brengen het doorprikken van suikerlaagjes die de zure lading afdekken.
  tevens niet onbelangrijk het verspreiden van kennis bewust maken van WAKKER worden… daar zijn een aantal mensen mee bezig en gelukkig worden er dat steeds meer.
  Tja als je al jarenlang alleen naar de reguliere media gekeken en geluisterd hebt .. nou dan is dit een beetje ruw ontwaken inderdaad staat je wereld dan even te schudden…maar oh hoe hard is dit noodzakelijk teveel mensen zijn zich nog niet bewust van wat er in clandestiene luxe kamertjes voor ons bekokstoofd wordt en wie lef heeft om dat uit te zoeken schrikt zich eerst even helemaal laveloos… want ja de langzame stille trend om ons weer onder de slavernij te brengen en het depopulatie programma zijn inderdaad geen teksten waar je echt vrolijk van wordt.
  Toch moet je weten wat er gaande is want op een dag staat het gewoon voor je deur en belangrijk is dan herken je de beul die aanbelt?
  Ik weet ook niet of we het nog op tijd om kunnen keren maar ben me wel bewust van wat er in de lucht hangt en daar waar mijn stem een barrière op kan werpen voor de dictatoriale macht van de geldelite zal ik dat doen.
  dat kan alleen als je weet waar het omgaat.
  Duurzaamheid b.v. wordt nu overal gepromoot … jaaa wie zou daar nou bezwaar tegen hebben .. ik ook niet, ware het niet dat de slogan duurzaamheid uiteindelijk alleen het smeermiddel was om ons in een hoek te drijven rechten te ontnemen en het hele wankele sociale stelsel wat we nu nog een beetje hebben af te schaffen hail, hail macht aan de Ngo’s en de super elites… democratie niet meer nodig.
  de koeien de wei in en de mens op stal…..geselecteerd op nut voor de samenleving niet nuttig kan wel verdwijnen.
  Ga eens rondkijken naar Agenda 21 de nationale pers en politiek houden hier wijselijk hun mond over, toch is dit een programma van de VN wat al in uitvoering is.
  jammer jammer dat dit soort sites mensen uit hun comfort zone haalt … tja even bijkomen en toch maar verder lezen en je eigen onderzoek gaan doen… hoogste tijd dat ieder mens wakker wordt..
  Alleen met kennis van zaken kunnen we nog iets bereiken.
  TTPI Monsanto agenda 21 geoengeneering allemaal koekjes van de Elite die allemaal met elkaar verbonden zijn…
  zonder de alternatieve media was het leed al veel groter geweest .. petities en demonstraties zijn toch nog altijd iets waar men rekening mee moet houden.
  het kan allemaal beter maar wie de juiste weg weet mag het zeggen… IETS moet gebeuren voordat we onze rechten helemaal kwijt zijn.
  DUS ROB blijf alert en actief!!!!!!

  http://www.thegoodmanchronicle.com/2013/11/a-critical-analysis-of-agenda-21-united.html

 2. Waar ben jij dan mee bezig ! Jij bent toch geen haar beter met je indoctrinatie
  Kampanje via de sociale media ! Waar ben je in feite op uit ? Macht ? Erkenning ?
  Of gewoon onrust zaaien en groepen mensen tegen elkaar opzetten net zoals Wilders !

  • Als je onrustig wordt na het lezen van mijn artikelen ben ik in mijn doel geslaagd. Kijk kritisch naar wat er gebeurt, denk er over na en vorm je een mening. Welke dan ook! Word wakker.

  • Kijk eens zelf even op het internet, onderzoek het voor jezelf voordat je zo’n reactie neerzet!

   Wat bedoel ik hiermee, de leugens/corruptie van de elite, politiek, overheden/regering/staat e.d.

   Plak mensen geen labels op!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.