De Nederlandse overheid heeft de onafhankelijkheid overgedragen aan de EU/EMU.

Dit blijkt onder andere uit:
eurolanden zijn verplicht Europese Commissievoorstellen bij tekorten hoger dan 3 procent van het bruto binnenlands product over te nemen.

Nederland voldoet volgens het Financieel jaarverslag van het rijk 2012 over 2012 niet aan de criteria van het Stabiliteits- en Groeipact dat het heeft ondertekend. Het begrotingstekort is 4,1 procent van het bruto binnenlands product en de overheidsschuld ligt boven de 60 procent van het bbp (de schuld is in 2012 uitgekomen op 71,2 procent bbp). Echter Nederland krijgt van Europees Commissaris Olli Rehn een jaar langer de tijd om het begrotingstekort onder de EU-norm van 3 procent terug te dringen.

Het gevolg is dat de Nederlandse overheid verplicht is te bezuinigen. Met andere woorden zelfs wanneer een regering dit zou willen dan nog kan zij geen extra uitgaven doen, zij moet bezuinigen. NL heeft haar onafhankelijkheid overgedragen aan Brussel.

Helaas zit het venijn in de staart. Deze overheidsschuld is namelijk niet nodig. De overheid hoeft geen schuld te hebben wanneer zij het privilege van geldcreatie weghaalt bij de centrale bank en de particuliere banken en het zelf voortaan doet.

Rob Vellekoop, 8 mei 2013, delangemars.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.