Londen – Tijdens een van de grootste anti-bezuinigingsdemonstraties van de afgelopen jaren gingen 250.000 mensen de straat op afgelopen zaterdag tegen de nieuwe regeringsplannen om meer te privatiseren en te bezuinigen op sociale voorzieningen.

london20062015Volgens een verslag van The Guardian was de mars georganiseerd door  The People’s Assembly Against Austerity en startte bij de Bank of England.

Tienduizenden marcheerden door Londen naar het Parlementsplein. Het protest verliep vreedzaam. Er waren een handvol vuren en wat rookbommen gingen af, maar er werd nergens melding gemaakt van ernstig geweld.

De betogers kwamen samen op het Parliament Square, waar een aantal sprekers de regering en de bezuinigingen bekritiseerden.

The People’s Assembly is een brede nationale coalitie tegen bezuinigingen en privatisering. Zij zijn niet gelieerd aan een politieke partij. Zij zijn van mening dat er geen behoefte is aan bezuinigingen op de openbare uitgaven, of het decimeren van openbare diensten, ook werkloosheid en loon/pensioenverlagingen zijn onnodig. Want zeggen ze, er is een alternatief.

“We hebben behoefte aan een regering die de schade van bezuinigingen terugdraait, en deze vervangt met nieuwe maatregelen die ons een eerlijke, duurzame en veilige toekomst biedt. Wij kunnen niet langer accepteren dat politici alleen maar voor zichzelf zorgen en voor de rijken en machtigen. Onze politieke vertegenwoordigers moeten een regering vormen die in het belang is van de meerderheid.”

Rob Vellekoop, 1 juni 2015

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.