Door: mr. M.L.M. Klinkhamer

rechtVorige week kregen we een telefoontje van mevrouw de Bruijn . Ze was behoorlijk in paniek want haar bijstandsuitkering was niet uitbetaald. De betaaldatum toch al een week was verstreken. De huur moest  worden betaald en haar kinderen hadden nauwelijks te eten. Telefoontjes naar de Sociale Dienst boden geen soelaas. Haar geduld en beltegoed ging op aan de wachtstand waarin ze elke keer werd ingezet. Na vele pogingen en moe van het wachten kreeg ze uiteindelijk van een medewerker te horen dat haar uitkering geblokkeerd was. De reden daarvan was ook voor de medewerker niet duidelijk. Ondanks aandringen van de mevrouw de Bruijn om dit verder uit te zoeken werd het gesprek beëindigd met de mededeling dat ze maar moest wachten totdat ze hierover een besluit zou ontvangen. Mevrouw de Bruijn liep helemaal vast en dacht dat ze verder ook niets kon doen want er was geen besluit genomen en dat ze dan maar moest wachten. U kunt begrijpen dat zij behoorlijk in de stress raakte. Mevrouw de Bruijn vond gelukkig de weg naar ons kantoor.

In eerste instantie kwamen wij met telefoneren naar de Sociale Dienst ook niet verder zodat we genoodzaakt werden het middel van een bezwaarschrift in combinatie met een kort geding in te zetten.

Dit moet altijd samen worden ingediend. Het bezwaarschrift gaat naar de gemeente, het verzoek voor een kort geding naar de rechtbank. Een kort geding in het bestuursrecht heet een voorlopige voorziening en is bedoeld indien er sprake is van een spoedeisend belang. In het geval van mevrouw de Bruijn kon
daar geen twijfel over bestaan. Bovendien kan men wel degelijk iets doen tegen het niet uitbetalen van de uitkering.
De meeste mensen weten namelijk niet dat ook het niet op tijd of onjuist of te laag uitbetalen van de uitkering een besluit is waartegen men bezwaar kan maken. Na het indienen het verzoek bij de rechtbank wordt in de meeste gevallen binnen twee weken een zitting bij de rechtbank ingepland.

De gemeente wordt daarmee gedwongen snel naar de zaak te kijken terwijl de procedure van een bezwaarschrift maanden kan duren.

Binnen een week kregen we een fax van de gemeente: Er was een fout gemaakt en de uitkering werd hersteld. De zitting hoefde niet meer door te gaan en mevrouw de Bruijn was erg opgelucht.

Uiteindelijke bleek uit de rapportage een overijverige ambtenaar de uitkering in de stop te hebben gezet omdat er blijkbaar sprake zou zijn van inkomsten en dit wilde onderzoeken. Later bleek dat mevrouw de Bruijn taartjes bakte als hobby en een klein bedrag van € 100,00 had opgegeven op haar inkomstenformulier. Echter dat maakte de blokkering nog steeds onterecht want men mag de uitkering om die reden niet zomaar niet uitbetalen.

Tip: wordt uw uitkering niet op tijd gestort, niet uitbetaald of zonder reden geblokkeerd, of wordt er ineens teveel ingehouden neem dan contact met ons op en wacht niet te lang met het maken van bezwaar. U kunt wel degelijk iets doen als er zaken niet kloppen. Wel is het zo dat het moet gaan om een verandering in uw uitkeringsrecht.

LEGAL2PEOPLE: Gratis advies voor mensen in de bijstand
Tel: 070 – 891 54 44
Legal2People@aol.nl
www.legal2people.nl

75 Comments

 1. Goedendag,
  ik kreeg zojuist het bericht van mijn broertje dat zijn uitkering is geschorst. Hij heeft blijkbaar 2 afspraken gemist die via de email waren doorgegeven. Email waar hij eigenlijk nooit iets mee doet. Hij heeft ook psychische problemen en afspraken ed worden nog al eens vergeten. Het vervelende is ook dat hem niet is verteld wanneer hij weer zijn geld weer zal ontvangen. Dat kan toch niet zomaar ? Wat kan hij nu het beste doen ?

  Bvd

 2. Als dit topic nog gelezen word of open staat aangezien het al heel lang geleden is… wil ik wel wat positiefs melden over de sociale dienst ja ECHT WAAR! En nee ik ben niet iemand die er werkt ofzo.

  Ten eerst wil ik zeggen van wat ik lees vooral over de mamas die zo worden gekort of niks krijgen vind ik het heel erg!want je hebt een kindje voor te zorgen dit mag absoluut niet. Ik snap ook echt niet waarom ze je zo laten zitten vind het heel erg.

  Ik ben ook mama van een zoontje 1.5 jaar en ik heb vanaf dat hy 4 maanden is gewerkt overal en sleepte hem overal mee na toe. Steeds korte baantjes en ik heb 2 diplomas kapster en apothekers ass. Dus ben niet dom toch kon ik geen werk vinden voor langere tijd. Dus kwam ik in de bijstand met werk erbij kreeg ik helft loon helft bijstand.

  Ik woon bij mijn moeder dus heb ook nog minder bijstand. Maar na veel werken had ik een dip want ik betaalde oppassets uit eigen zak en reisde zoveel dat ik er niks aan over hield

  Tot ik een gesprek met de gemeente kreeg 1.5 jaar na het aanvragen en vervolgens werd mijn rijbewijs betaald.mijn opvamg betaald en ik mocht 25 procent van mijn inkomen extra houden. Ze belonen je wel als je er wst voor doet maar het was heeel zwaar en pittig met kind en heel weinig centen….voor degene die niet kunnen werken moeten ook gewoon goed behandeld worden.alleen degene die geen zin hebben daar zeg ik tegen jammer dan.

  • Dat zijn de mensen die eens 1 keer hun werk normaal doen. Jij bent een op de 100 – 150 aanvragen, die worden geholpen zoals het moet.
   Datzelfde heb je ook met handboeien bij een reddingsoperatie op zee of het huren van een ov-fiets op het station: Er zijn geen voldoende hulp , middelen en inzet om alle clienten echt te helpen. Dus doe maar niet net alsof jij als een uitzondering, de regel bepaalt voor alle ervaringen van anderen, en jouw aanvraag was jaren geleden. En dat is afhankelijk van wie jouw aanvraagt behandelt. En Uit welke gemeente jij komt.
   Dat is puur geluk.

 3. Vaak op je brief van de bijstand staat een email adres
  Ik zou die mailen en anders een brief sturen dat je bezwaar maak
  Ik las ook dat je al 7 maanden geen geld had
  Je kan na een maand een voorschot vragen
  Je kan mij ook mailen karinlewis32@gmail.com dan kan ik het je beter uitleggen en wat je moet doen

 4. Ja u kunt daar een boete voor krijgen of flink gekort op je uitkering.
  Als je naar het buitenland gaat moet je dat aanvragen bij de uitkerende instanties. Dit kan je doen 14 dagen voor vertrek. Elke gemeente heeft een ander beleid.
  Maar ga je meer dan twee dagen met vakantie naar het buitenland, dan staat daar een sanctie op voor het niet door geven ook al heb je 28 vakantie dagen. Blijf je in Nederland dan hoef je het niet te melden, maar het ligt er ook weer aan waar je woont. Je moet wel zorgen dat je post kan bereiken. Wil je die verplichting niet dan kan je het beter wel vermelden
  Dan houden ze er rekening mee.

 5. Dag iedereen
  Ik wil informatie en dit is mijn vraag, ik was in Frankrijk en volgens de gemeente heb ik niet hoeven te reizen naar Frankrijk, want ik leef op een uitkering, kan ik daarvoor straf krijgen?

 6. Ga nooit meer werken voor een uitzend buro als je in de bijstand zit gemeente raalte heeft mij hard genaaid door te zegen u krjgt geen uitkering meer reden onbekend.
  Ik dacht het niet 10 weken hard gewerkt en dan zegen ze gewoon u heeft een wergever waar u al een vast contract bij hebt een uitzendburo ik ben zo boos op dit soort dingen dat ik heel nederlandse beleid al stront zat word aim pist offfffffffffff FNV rekend er mee af o Yerrrrrrrrrrrrr

  • Van de FNV hoef je weinig te verwachten, jurist van FNV heeft mijn zaak tegen UWV verknald door relevante stukken niet te sturen naar de rechtbank. De eikel dacht dat het niet relevant was.

 7. Vraag aan Jezus voor een wonder in jou situatie en Prijs Hem, en Dank Hem alvast voor dat komende wonder.

  Je zult zien dat Jezus je gaat redden, en je een nieuw leven gaat geven.

  Zoek God, en Hij zal zich voor jou openbaren.

  • echt niet. vanaf 1986 OTS-plaatsing en alles alleen voor geknokt. Maar keer op keer werd ik gepest met allerlei regelgeving. Ik ben blij als mijn euthanasie eindelijk mij de dood in redt. Ben lichamelijk gebroken, geestelijk dood gemaakt en sociaal geïsoleerd. Wat ik ook doe, de overheid zal mij als de lastpost wegzetten. Wat niet kan , kan ik bewijzen dat het wel kan!!!
   Maar laat ik mijn woorden maar verstoppen. Voor ik het weet wordt de 72 euro voor deze maand ook weer afgepakt. Of erger nog sluiten ze me weer op, platgespoten net zolang tot ik in het gelid loop. Nederland is gelijk geworden met het fascistische gedachtegoed. Daar kan zelfs Christus of God niks mee!!

 8. Hallo ik vul altijd mijn papieren op tijd in en kopier allés wat mee Moët voor mijn bijstand uitkering en krijg dan trouw altijd me uitkering. Tôt nu 28 juni zou uitbetaald worden maar niks dus gemaild en duurt 3 dagen voor reactie. Heb ook gemaild naar uvw dat ik geen gegevens heb van een contactpersoon dat was in maart. Die mailde niet bij hun te wezen maar gemeente Leiden en ik sta ingeschreven en heb allé trajecten die mij zijn aangeboden netjes afgerond. Ik wacht nog 2 dagen en dan kijken wat ik nog meer kan doen.

 9. Ik ben verhuisd met urgentiebureau maar ik had zelf geen meubels en er is ook al 2 weken geleden huisbezoek gedaan maar ik wordt maar niet terug gebeld en het is nu al 6 weken sinds mijn aanvraag en ik heb serieus niets in huis. Ik krijg mijn contact persoon ook maar niet te pakken en terug bel verzoeken helpen niet.

 10. Ik wordt gewoon al een maand genegeerd door mijn klant manager ze hebben mij niet uitbetaald en ze waren ook niet van plan om te vertellen dat ze het zouden inhouden omdat ze gegevens door moeten zoeken sinds 25 mei, dan wordt er leuk beloofd door de klant manager dat het op een aangegeven datum wordt gestort inmiddels 2 weken en een aantal telefoontjes verder wordt niet op een email gereageerd laat via anderen weten dat ze nog bezig zijn, volgens mij wordt ik gewoon voor de gek gehouden.

  en willen ze dat ik ook nog zonder geld naar een bijeenkomst gaat kunnen komen, wat een grap.

  • Ik raad je dringend aan contact te zoeken met legal2people.nl , juristen gespecialiseerd in bijstandszaken. Zij kunnen je gratis advies geven.

 11. Ik begrijp nu , nu ik al maanden vecht voor vergoedingen( ivm opgelopen handicapt ) door gemeente utrecht meer in finaciele crisis komt . de agressie van me mede mens naar amtenaren al te goed

 12. Mijn uitkering word niet overgemaakt omdat mij contact persoon nog geen tijd heeft gehad om de papieren na te kijken die ik netjes op tijd en zonder vreemde dingen heb ingeleverd. Daar zit ik dan met drie kinderen. Geen eten helemaal niks. En geen idee wanneer ze dan wel tijd heeft.

  • Beste Daisy, ik stel voor dat je dit even voorlegt aan Legal2people. Zij geven gratis advies en zijn gespecialiseerd in bijstandszaken. Je kunt ze bereiken via legal2people.

 13. Op dit moment loopt bij sociale zaken in sittard-geleen heel veel mis. Ook ik word zonder rede blokkeert. Nu zit ik met mijn dochter zonder eten, huur niet betaalt en kerstcadeaus voor mijn dochter niet kunnen bezorgen.

  • Kom uit dezelfde Gemeente,mijn dochter uitkeringsaanvraag stopgezet omdat ze stukken (die ze niet bezit) niet kan aanleveren,advocaat in de arm genomen en die zegt dat het moeilijk is om een zaak tegen sociale dienst Sittard-Geleen te starten en ze het beter niet kan doen omdat ze anders mogelijk ook nog de onkosten rechtzaak Gemeente op haar bord krijgt.. te idioot voor woorden! Ook beweert mijn advocaat meerdere van dit soort zaken te hebben betreffende sociale dienst Sittard-Geleen..dit kan toch zomaar allemaal niet,iemand een idee wat nog te ondernemen?

 14. Ik krijg al 6 maanden geen uitkering, mijn contactpersoon heeft in mei mijn uitkering bevroren en zonder dat ik het wist of bericht heb gehad heeft iemand van sociale zaken mij uit GBA geschreven. Terwijl mijn contactpersoon bij sociale zaken wist waar ik verbleef nadat ik dakloos was geworden. Ondanks ondergewicht, (ik weeg nog maar 46 kilo waar ik 60/65 kilo hoort te wegen, door jaren stress,chronische PTSS waar ik medicijn voor gebruik), kreeg ik niet eens weekgeld laat staan een voorschot. Toen ik vroeg hoe moet ik leven zonder geld voor eten kreeg ik als reactie: dat is niet mijn probleem. Uiteindelijk heb ik een advocaat gevonden en bezwaar ingediend, omdat na 8 weken beslist had moeten zijn of ik een uitkering zou krijgen. Ondanks dat sociale zaken een grove fout heeft gemaakt wordt er geen spoed achter gezet om de uitkering vrij te geven. Ik ben ontzettend boos en diep in de stress door dit alles, het voelt alsof er met mijn leven gespeeld wordt.
  Ik mag blijkbaar blij zijn als ik mijn geld voor het einde van het jaar zal hebben ontvangen.
  Als de situatie andersom was geweest had ik er nog een flinke boete van een paar duizend euro bovenop gehad, zou ik nu sociale zaken ook een boete kunnen laten betalen voor het onterecht niet uitbetalen van 6 maanden uitkering ? Zal wel weer niet.
  Blijkt maar weer wat een machtspositie sociale zaken heeft, wel enorme hoge boetes opleggen maar als ze zelf een fout maken mag je blij zijn als er uitbetaald wordt. Elke extra dag zonder geld is een Hel en is een strijd om de dag weer door te komen, alsof je nog een extra dag mag creperen van sociale zaken.
  Ik hou dit geen weken meer vol en heb meerdere keren met de gedachte gespeeld om er een eind aan te maken,dit is geen leven. Ik krijg niet eens iets om te overleven.

 15. Wanneer worden bijstandsgerechtigden uit alle controle bevrijd?

  controle vanuit sociale zaken waarmee ze worden vast gezet in de boei van angst / en blijf daarin want anders gebeurt er dit en dat.
  bedreigingen, onterechte beschuldigingen, alles om iemand op wat voor manier dan ook uit de bijstand te krijgen naar een mens zonder geld op straat.
  mentaal is het , je bent geen stuiver meer waard, je mag niks doen wanneer je geen baan vind, om aan geld te komen om je rekening omhoog te krijgen.
  geen beweging/ zit stil in angst.
  Wanneer komt de verlossing van het basisinkomen?

  • Beste bang,
   Dat basisinkomen zal er nooit komen . Ze zijn wel bezig met een paar proeven. Onderandere met zzpers die te weinig kunnen verdienen. Maar bijstandstrekkers zullen wel buiten de boot vallen. Ik denk dat ze de macht die ze nu hebben niet uit handen gaan geven. Ik heb een behoorlijke mensenkennis en als ik lees en zelf meemaak Hoe het ambtenaren apparaat te werk gaat, dan weet ik dat ze nooit van plan zijn om dat basisinkomen algeheel in Nederland toe te passen.
   Trouwens welke lezers kunnen mij informeren of er bijstandstrekkers zijn die meedoen aan die proeven? ?? Meld het mij aub hier.
   Bedankt alvast.

 16. Erg, onmenselijk, disrespect voor de mens en basis behoeften.
  Heb je naaste lief, geldt dat ook niet bij sociale zaken? ipv. een mens, moeders de basisbehoeftes uit het leven van een verantwoordelijke moeder en kinderen voedsel weg te mogen halen? asociaal met mensen omgaan normaal bij sociale zaken? hoe kan dat?zet er mensen met moraal en respect op.
  Wie kAN HIER ECHT WAT AAN DOEN IN NEDERLAND?
  Goede truc moeders onterecht beschuldigen van samenwonen, als je vraagt hoe vaak iemand in je huis mag zijn wordt er gezegd dat is een grijs vlak.
  Zomaar als fatsoenlijk levend burger en moeder word je gezegd uw uitkering wordt gestopt,
  anders vallen we vannacht uw huis binnen met recherche voor onderzoek, welke moeder wil dat haar kinderen laten ervaren?
  laten zien door het systeem dat je als moeder een crimineel bent omdat je geen blijvende baan vindt?
  op de vlucht slaan niet weten meer wat te doen, vluchten bij je partner in huis, eigen huis kwijt omdat je geen geld meer kreeg.
  vrouwen moeders raken alles kwijt, mentaal worden ze geknakt/je bent nu een fraudeur!
  hoe kan en mag dit?
  in welk land leven we?
  in de hel van sociale zaken?
  Nog meer moeders die vals en onterecht beschuldigd worden?
  dien bezwaar in /direct. kom op voor jezelf en alles waar je recht op hebt.
  en inderdaad, hele families werken daar samen, inclusief degene die het telefoontje pleegt dat je samenwoont/
  er is gepost voor mijn huis, ik ben in de gaten gehouden, in mijn moeder en opvoedkundige rol die ik dagelijks vol ijver en plicht netjes aanga.
  als jij op de vlucht slaat kan daarna er familie van hun ingaan wonen(fam. vd de klantmanager) , juist ja in jouw huis waar je uit hebt moeten vluchten.
  Wordt het niet tijd dat degenen die hun ambt zo gebruiken om hun medemens de grond letterlijk en voedsel weg te halen eens een keer goed uit hun ambt gezet worden met geen ww en bijstand daarna als straf.
  dat de beschuldiger die het tel. pleegde ook een boete krijgt van een jaar geen geld op de rekening.inclusief het huis uit gezet worden door iemand vals beschuldigd te hebben.
  wanneer komt er recherche voor ambtenaren die zo hun medemens asociaal behandelen.
  mentaal vreet het je leeg, dan moet je nog leuk en plezierig en vol energie op een sollicitatie zitten met dat systeem in je nek.
  ik hield mij stil, stil uit angst, nu zie en lees ik alles dat dit alles echt is, en ik mij niks heb ingebeeld/de spanning en mij achtervolgd gevoeld/ wie betaalt mij deze mentale schade?
  WIE KOMT ER MET OPLOSSINGEN?
  weten burgemeesters en de koning van de werkwijze af van sociale zaken?
  er word gecollecteerd aan deuren voor andere landen, moeders en vrouwen in armoede,
  hier in Nederland worden moeders moedwillig asociaal geld en voedsel ontnomen.
  zijn die collectes dan wel terecht?
  Moeten we niet collecteren voor degenen wiens geld en voedsel hier in Nederland wordt onthouden?
  De bal moet draaien, ga en kom in je kracht, breng naar buiten wat er gebeurt , hoe je behandeld wordt, en wat er tegen je gezegd wordt tijdens gesprekken met klantmanagers.

 17. uitkering is 18 maanden stopgezet geweest omdat de uwv keuringsarts vond dat ik geschikt was om te gaan werken.Bij de hoge raad is dit rechtgezet uwv moest mij gewoon betalen ik kon niet werken.Kan ik nu schadevergoeding vragen voor die 18 maanden niks ontvangen terwijl daardoor o.a. schulden zijn ontstaan, of zijn ze enkel rente over de 18 maanden verplicht te betalen??

 18. Als banken en verzekeringen,en …, problemen krijgen, helpt overheid met milioenen euro van onze geld.
  Daar is geen sprake van toezicht en monitoring van hun werk.
  Als ze uitkering willen betalen dan gaan ze mensen pesten en vernederen.
  Toevallig!! die politicus die banken helpde, krijg een goeie baan in bank.
  Normen en waarden. Bullshit

  • Alexandra,
   Volgens mij is er niks positiefs aan de bijstand. Meeste mensen kiezen er niet zelf voor om er in te gaan maar vervelende omstandigheden zorgen daarvoor. Daarnaast behandeld de sociale dienst de mensen alsof ze debiel en crimineel zijn en word er vaak gemeten met 2 standaards. Als de cliënten een fout maken zonder dat ze het wisten zijn ze vaak hun uitkering zomaar kwijt terwijl als de sociale dienst een fout maak je er niks van mag zeggen of in ergere gevallen ook je uitkering kwijt ben. Daarnaast mag je geen vrijwilligerswerk doen, want dan kan je met zo goed gewoon werk doen volgens hun (terwijl bij vrijwilligerswerk kan je makkelijker je situatie uitleggen als je wisselt qua Hoe je je voelt en of je wel of niet kan werken. Vrijwilligerswerk is dan met therapeutisch).
   Hoe dan ook zijn de mensen in de bijstand altijd de pineut.
   Het is vreselijk maar waar, er is niks positiefs te zeggen over de bijstand.

  • Helaars zit ik er al 10 jaar in wegens lichamelijke en geestelijke klachten heb de afgelopen 10 jaar 8 rechtzaak en gehad zaak 9 word 12 jan 2016 weer uitgevochten in de rechtbank
   Heb gelukkig tot nu toe alle rechtzaken gewonnen maar mij gezondheid word daar niet beter van heb nog nooit iemand gehoord die wel blij is met de sociale dienst en van 14010 die je moet bellen word je al helemaal niet vrolijk van er worden allemaal smoesje verzonnen om je niet door te verbinden ook daar een klacht in gediend die zeggen ook dat ik binnen 14 dagen antw krijg het is inmiddels 3 weken later Hoe gefrustreerd kan je raken
   en ook als je vrijwilligers werk wil doe geven ze ook geen antw ben 5 maanden bezig geweest en welke brief je ook stuurde bel of email zelf naar toe gegaan ze reageren niet dus dan ben je gedwongen om weer te stoppen omdat je straks als fraudeur word aangemerkt
   Ppff toch hoop ik dat ik ooit een loterij wint met een paar miljoen ach dromen mag toch ?

   • 14010 is al jaren een puinhoop, ombudsman is op de hoogte maar vind het allemaal wel best.
    asociale zaken doet letterlijk niks behalve treiteren en tegenwerken.

    Enige hoop is idd een prijsje in een loterij, anders blijven we tot onze dood in de armoe en dwangarbeid zitten.

  • Aan bijstand zit niets positiefs aan. Hou de eer aan jezelf,geloof in jezelf, denk positief en alles komt goed. Geef je niet over aan de overheid. Dit is een machtsspelletje van lagere ambtenaren. Een ding moet je goed begrijpen. En dat is dat de meeste ambtenaren worden geinstalleerd door vriendjespolitiek. Soms werken hele families bij de gemeente. Toeval? Ik geloof het niet. Hou je hoofd recht omhoog.

 19. Zoals ik lees al die verhalen je kan UWV met Nazis praktijken vergelijken . Ik haat ze ik dacht dat ik een van de weinigen was met hetzelfde problemen iedereen zou moeten in opstand komen tegen dit systeem laat mij maar werken bij UWV ik zou orde herstellen.

 20. Gewoon namens de wob een wobverzoek opsturen.
  Na 4 weken als ze niet willen reageren een ingebreke stelling opsturen,en dan willen ze wel rennen.
  Omdat na die 2 weken een dwangsom begint te lopen als ze te laat reageren.
  Wat je dus doet is eerst een wobverzoek indienen en onderin die brief zet je jouw probleem/mededeling erin.

  Google wat een wob verzoek is.En stel een WOB vraag.Wel zorgen dat de sociale dienst,of gemeente de ontvangst tekent van zowel die brief als die ingebrekesteling.

 21. Meneer Klinkhamer & mevrouw Orie zijn goeie advocaten.
  Eerlijke mensen.

  1 zaak hebben ze 2 jaar geleden van mij gedaan en gewonnen en nu doen ze er weer 1.Waarvan ik mijn twijfels heb dat we die gaan winnen.Maar toch helpen ze je die zaak te winnen.

  Mijn respect voor ze.

 22. Is vovo alleen om een voorschot af te dwingen of loopt de uitkering door tot het bodem procedure als uitkeringsgerechtigden in het gelijk worden gesteld?

 23. Uitkering zou vorige week donderdag Komen, week veder nog steeds niks binnen. Tellefoon wordt al 3 dagen niet opgenomen. Gemeente schiedam he… Pff

 24. Nou ik wil ook werken, nu heb ik een vrijwilligersbaantje gevonden zodat ik toch wat doe voor de samenleving.
  Wil ik een goedkeuring krijgen van de sociale dienst.
  Na 4 keer gebeld te hebben bij 14010 in 2 weken tijd weet nog steeds niemand wie mijn werkconsulent is.
  Ik ben zelf naar de werkplek gegaan en zij zeiden sorry mevrouw
  u moet 14010 bellen voor een afspraak.
  Krijg ik nu even een briefje mee dat ik aan de balie ben geweest? Nee mevrouw dat doen we niet.
  Heb gelukkig de telefoon gesprekken maar opgenomen.
  Zit toch te twijfelen om dat vrijwilligerswerk te gaan doen met alle gevolgen van dien dat mijn uitkering gestopt wordt.
  Ik hoop dat dan al mijn telefoongesprekken kunnen dienen als bewijs
  en bel gewoon elke 14 dagen maar of ze al weten bij wie ik moet wezen?
  Heb nu 8 jaar bijstand en mijn uitkering is al een paar keer stopgezet
  door fouten van hen zelf, in de maanden november en december nog.
  Ben echt al mij levenslust kwijt en hoop dat het vrijwilligerswerk wat ik wil gaan doen leuk is.
  Het is nu alles of niets en anders hoef het voor mij niet meer.

  • Ach ik had ook een leuke vrijwillgers baan gevonden
   heb ook 14010 gebeld ze beloven van alles
   maar word niet terug geld
   ben zelfs naar kantoor gegaan in de keizerswaard krijg niemand te spreken word gezegd u moet 14010 bellen
   na 5 maanden elke weel op dinsdag en donderdag gebeld te hebben
   ben ik maar gestopt met mij vrijwilligers baan
   Want als je een slechte medewerkers er tussen heb zitten word ik straks nog aangeklaagd voor faude
   als je evt de telefoongesprekken op neem zeg dan wel dat je dit gesprek op neem anders is het niet rechtsgeldig
   Ik zit mij tijd wel uit tot ik opgeroepen word
   het geef mij wel een rust
   geen frustratie meer
   wens je ook heel veel sterkte toe en wijsheid

  • Ik krijg al 7 maanden geen geld zonder reden en we wonen met 4 mensen in een huis. Weet je waarom??? Omdat ik zwart haar heb en ik gebruik door mijn psychiater voorgeschreven zware medicijnen en ik betaal niks, kan niettt (gemeente CUIJK)

 25. mijn bijstand is stop gezet per 12 maart 2015 omdat ik bij een uitzend bureau gestopt ben uit veiligheid nou zou een commissie het gaan onder zoeken of dit allemaal wel klopt maar ik krijg nu geen bijstand meer onderzoek moet nog plaatsvinden en ik heb kosten te betalen elektra ziekte kosten is verplicht om te betalen eten kan ik niet meer kopen en huur en de gemeente vind het normaal om je de schulden in te jagen zonder onderzoek verricht is naar de zaak december 2014 mag dit zomaar heb trouwens werk gevonden op eigen kracht gemeente kan alleen maar tegenwerken en domme uitspraken geven zoals kan je toch bij je vrienden gaan eten bah ik heb een advocaat ingezet en ik zie wel waar het schip eindigt maar vind het niet normaal dat mensen in de schulden gejaagd worden

 26. krankzinnig ik wil werken laten ze zorgen dat je kunt werken.Ik ben 50 plus te triest voor woorden dat ze in dit land je niet eens kunnen laten werken……….Ik heb een uitkering!!

 27. Gemeente Sittard/Geleen.
  Ik ontvang als sinds een aantal jaar een bijstandsuitkering. Heb een chronische maag/darm aandoening.
  Sittard heeft destijds zich vrijwillig aangemeld voor participatie wet uit te voeren als proef. Dus heb al vel misstanden gezien.
  In october had ik een afspraak in het zgn participatiehuys. Gelukkig was het een goed gesprek en wilden ze rekening houden met mn mogelijkheden. De vervolg afspraak zou in januari volgen.
  Helaas deze maand december, kwam ik zonder een melding van de gemeente erachter, dat ze mn uitkering hebben gestopt. Rede: ik was op een afspraak, die per brief was gemeld, niet verschenen, want mn contactpersoon wilde ook even babbelen over het participeren.
  Argumenten dat post niet meer is wat het ooit was, was voor de medewerker geen rede om zaken terug te draaien, en ik me maar bij UWV moest gaan melden voor aanvraag uitkering!
  Mag dit zomaar? Ik hoor het graag!

  • Ik raad je aan contact op te nemen met Lega2.people.nl. Zij kunnen gratis advies geven en zijn gespecialiseerd in bijstandszaken.
   Sterkte en succes!

 28. sociale dienst wwb rotterdam

  Ik moest formulieren inleveren, dat heb ik inmiddels al 5 a 6 keer gedaan. Op 8 nov kreeg ik een aangetekende brief als ik voor de 20 nov 2014 nog niets had ingeleverd dan zou per 1 nov mijn uitkering worden stopgezet.
  Het is nu 28 nov na veel bellen en min 10 euro verder met de telefoonkosten kreeg ik eindelijk iemand aan de lijn.
  waarom mijn uitkering nog niet gestort was wisten ze niet, ze hadden alle papieren ontvangen en ik moest de brief maar als niet verzonden beschouwen.
  Maar voorlopig heb ik mijn uitkering nog steeds niet. Ik moest wachten op een beschikking die ik volgende zou ontvangen.
  Onderstaande zin op de brief deugt voor geen meter als u nog vragen heeft kan u de klantenmanager bellen en als je dan weer belt krijg je een call center aan de lijn als je geluk hebt word je doorverbonden en als je wordt door verbonden krijg je ineens weer te horen mevr …… is ziek, zwak, misselijk, vrij of op vakantie, we zullen er een notitie van maken en mevr … zal u binnen 24 of 48 uur bellen.
  Nou ze bellen je gewoon niet terug.
  Ik wil graag hebben dat ik mijn uitkering alsnog krijg en dan binnen een paar dagen, omdat zij hun de werk niet heb gedaan wil ik een vergoeding voor geleden schade.
  Hoe kan ik zorgen dat die zin ook uit de brief worden gehaald
  en ik wil graag mijn dossier inzien en de aantekeningen van alle telefoongesprekken.
  Kan ik dat eisen van de sociale dienst en als ze niet mee werken wat kan ik dan doen?
  Ik voel mij al 8 jaar lang een gevangene van de sociale dienst in otterdam
  want ik heb ook maar een beperkte vrijheid, ze weten alles van je via de belastingdienst.
  Wanneer de sociale dienst zegt dat ik rechts of links moet gaan dan moet ik dat ook.
  Het is net of je een enkelband om je voet hebt en net iets verder mag lopen dan een echte crimineel pppfff
  Wie kan mij het juiste advies geven?
  gr kaat

 29. Ik heb geweigerd voor de vierde keer aan een re-integratietraject deel te nemen. Ten eerste heb ik twee academische studies afgerond, ten tweede hebben de drie voorgaande trajecten geen zoden aan de dijk gezet. Integendeel, ik ben er depressief door geworden en ben nu onder behandeling bij een psychiater als gevolg van alle afwijzingen en het jaren een speelbal zijn van de gemeente Utrecht. Alle levenslust is verdwenen, evenals de motivatie nog wat van mijn leven te maken. Ik heb nu zoveel trajecten achter de rug, dat ik helemaal wanhopig word bij de gedachte dat ik mijn trots en eer moet blijven doorslikken en dat mijn studies totaal voor niets zijn geweest. Maar een vierde re-integratietraject wordt mij echt te veel van het goede en als dit zo doorgaat, maak ik een einde aan mijn leven. Ik ben al jaren enkel goed genoeg om als doctorandus plaats te nemen tussen verstandelijk beperkten en onopgevoede Marokkanen die mij voor kankerflikker uitschelden. Ik heb het helemaal gehad met de werkwijze van de gemeente Utrecht. Wat zijn in godsnaam mijn rechten?

 30. nou ik heb net zitten zoeken over dat recht wat ik heb kon er vrij weinig over zeggen een aantal weken terug kreeg ik van de gemeente de brief dat mijn uitkering was geblokkeerd.
  wij natuurlijk meteen achter aan bellen want we snapten er helemaal niets van wat ze nou van ons moesten het scheen echt letterlijk iets heel kleins te zijn en en met wat praten waren we er na een dat met onze contact persoon al uit en werk ons verzekerd die die blokkade opgeheven zou worden nu 2 a 3 weken later zie ik dat ik nog steeds niks binnen heb en het had er woensdag al moeten staan

  wij dachten nou ja het is de bank kan 2 dagen duren dus vandaag weer gaan kijken nog niks dus er maar weer achter aan bellen (zucht je zou er bijna hoofdpijn van krijgen) krijgen wij te horen jah o de dag dat de uitkering verstrekt werd stond er nog een blokade op onze naam maar nu niet meer en wij maar tot dinsdag hebben te wachten op ons geld.
  in mijn ogen is dit een enorme fout in de communicatie van de gemeente onderling en moet wij daar nu voor bloeden….

  als ik een fout maak zijn ze er als de kippen bij om mij kaal te plukken maar als zij een fout maken dan moeten wij maar even geduld hebben tot het geld er is ach ja zij hebben vanavond weer een goed gevuld bordje terwijl wij en onze kinderen als mensen uit de derde wereld mogen leven voor een weekend

  ach wat maakt het uit dat de vooraad kast leeg is evenals het kleine vriezertje en de kleine koelkast hier door heb ik al wat meer moeite met bijv en vooraadje in slaan en mag mijn gezin van vrijdag to dinsdag gras en blaadjes eten ofzo

  dus ja ik vraag me af wat mijn rechten zijn en of ik ook een compensatie kan vragen voor de geleden stress en schade door een fout van waarschijnlijk de communicatie in een gemeente huis

  ik weet als het anders om zou zijn en ik ergen te laat mee was ik daar dik voor had mogen betalen dus mag ik het andersom ook wel terug verwachten

 31. Ik ben gehandicapt heb een dochter van 13 en een pleegzoon van 15 sinds 2 maanden is mijn bijstand nu stopgezet omdat er een onderzoek loopt na mij omdat ik een vriend heb. Mijn pleegzoon heeft heel veel problemen en omdat ik gehandicapt ben probeerde mijn vriend te helpen door heel veel met hem te praten en dus na zijn werk vaak hier is nadat hij in zijn eigen huis gedoucht en gegeten heeft en volgens de soc recherche mag dat niet…. ben door me Marokkaanse buren in mekaar geslagen door me veilig te voelen vroeg ik hem zijn auto hier te laten staan voor veiligheid van mij en me kinderen ook zijn auto mag hier niet staan volgens de recherche……hij helpt mij met douchen omdat ik dat niet meer kan met mijn handicap en ik geen hulp ervoor wil aanvragen omdat ik dan het laatste beetje zelfrespect op mijn 47 e kwijt ben en moet toegeven dat ik dus eigenlijk niks meer kan……savonds en snachts is hij gewoon in zijn eigen huis…kleren en spullen van hem zijn bij een zogenaamde huiszoeking bij mij van hem NIET gevonden mij word alleen meegedeeld er loopt een onderzoek hoelang dat duurt weet geen mens maar zolang moet ik zonder geld 2 kinderen onderhouden gas water licht huur cz en verzekeringen betalen en boodschappen doen van 558 euro pleegzorg vergoeding voor mijn pleegzoon……ik heb een advocaat genomen die al een aantal keer gebeld heeft met de betreffende persoon die het onderzoek doet wacht maar tot de beschikking komt word er gezegt dus zolang kan ze niks doen volgens hun heb ik geen recht op geld want ik heb toch 558 euro per maand doe het daar maar mee word gezegt…..tevens heb ik een aanvraag bij de gemeente gedaan om de kosten van de advocaat te betalen nou de papieren worden niet ontvangen bij de gemeente hoogst merkwaardig maar ja verbazen doet t me niet want jaaaaa ik wil de gemeente aanklagen…….en zolang de tekening niet betaald is kan of wil de advocaat niets verder doen dan afwachten …..iemand een idee wat ik nog kan doen??????? ……ik wou dat ik een dure advocaat kon betalen misschien doen die wel wat….intussen zien te overleven …..of gedwongen samen gaan wonen met me vriend wat voor mij eigenlijk geen optie is zover zijn wij nog niet met onze relatie eigenlijk…………………..IEMAND NOG EEN IDEE WAT IK KAN DOEN………

  • Als je uitkering stop is gezet kan je naar de kanton rechter uit mij hoofd is dat denk ik 53.00 euro en daar heb je geen advocaat voor nodig
   je kan tegenwoordig ook een email sturen naar je klanten consulent
   maar dat is elke gemeente weer verschillend
   welke gemeente woon je

 32. Mijn ma heeft een bijstandsuitkering en heeft geld geleend van een buurvrouw om dat te bekostigen. Nu moet zij de geldstroom verklaren aan de gemeente, hoe zij aan het geld gekomen is. De buurvrouw wil niet meewerken want ze wil niet door de gemeente geconfronteerd worden over haar geldzaken. Mijn ma’s uitkering dreigt nu stopgezet te worden. Wat kan zij hier tegen doen? Zij heeft de buurvrouw terugbetaald met geld dat ze van de belastingdienst teruggekregen heeft. Dit heeft ze ook aan de gemeente verteld, maar die willen perse een naam weten. Mag dat?

  • Neem gewoon een advocaat in handen kost niets als je een laag inkomen hebt
   Krijg je gewoon bijzondere bijstand voor bij de gemeente dat moet je je advocaat
   In orde laten maken dan komt alles goed,gemeente’s deugen voor geen meter
   Ze trekken het vel over je neus,grotere oplichters zijn er niet geloof mijn maar

 33. Ikzelf had sinds vorig jaar augustus een uitkering omdat ik moest stoppen met school door mijn verleden bij mijn biologische ouders. Ik kreeg een psychische klap waardoor ik niets meer kon doen en werken ook niet echt mogelijk was. Ik raakte in een zware depressie waar ik tot op heden nog steeds in zit. In november ben ik verhuisd naar een andere kamer waar het wat rustiger is. Ik heb mijn verhuizing netjes aangegeven maar de documenten ervoor niet “op tijd” afgeleverd. Hierdoor is mijn uitkering stopgezet vanaf februari. In de tussentijd tot nu heb ik op mijn spaargeld wat ik voor een nodige ontspanningsvakantie apart had gezet geleefd, maar ook dat is nu op. Ik kan mijn vaste kosten van huur, telefoon en zorgverzekering niet meer betalen en ook boodschappen doen is onmogelijk geworden. Dit allemaal omdat ik niet documenten van mijn verhuizing heb afgeleverd omdat ik te depressief was om iets te doen. Pas nadat alles was stopgezet heb ik te horen gekregen dat ik het ook op de post had kunnen doen en via de post dus naar hun had kunnen sturen. Ik vind dit vreselijk en wordt door het UWV en de sociale dienst afgespiegeld als iemand die fraude gepleegd heeft en een crimineel is. Allemaal omdat ik geestelijk even niet op orde ben en er niks aan kan doen. De echte fraudeurs komen overal onderuit en weten alles te omzeilen en die kunnen ze niet pakken dus verhalen ze de schade op de onschuldigen zoals de zieke mensen en mensen die psychisch niet in orde zijn. Hun uitkering wordt stopgezet waardoor ze al zonder geld komen te zitten en daar bovenop krijgen ze ook nog een grote boete die ze absoluut niet kunnen betalen. Dit vind ik persoonlijk echt schandalig!

 34. Nederlanders hebben meer plichten dan asielzoekers rechten. Een asielzoeker heeft het beter dan iemand met een bijstandsuitkering. Heeft geen verplichting om werk te verrichten en krijgt op tijd zijn/haar recht op een uitkering van €42,56 per week voor eten + €12,95 per week voor kleding en andere persoonlijke uitgaven. Ik zeg niets over een asielzoeker, ik vergelijk alleen maar. Jammer dat dit zo moet, de Nederlander wordt als een paria behandeld, een bijstandstrekker is een nietsnut en moet door dit kabinet aan het werk getrapt worden aldus Jetta Klijnsma die dat met andere woorden dit bedoeld.

 35. Ik ken het heb het 3 x gehad zonder dat ze het laten weten. En nu zit ik diep in de shit door gemeente en de belasting vanwege huursubsidie dus weet er alles van.

 36. Het blijft verbazingwekkend hoe mensen over anderen kunnen en willen oordelen zonder de exacte feiten te weten. Het feit dat sommige mensen denken dat er bepaalde individuen zijn die voor hun plezier in de “bijstand” zitten. Nu zal dat best voorkomen maar normale mensen zitten niet voor de lol in de bijstand om vervolgens ruim onder het sociaal minimum te moeten rondkomen. Bepaalde mensen schijnen niet te beseffen dat de meeste mensen in de bijstand daar terecht zijn gekomen door een simpele speling van het lot. De reden hiervoor is eigenlijk minder belangrijk dan er weer uit komen. Alleen dat is tegenwoordig ver van makkelijk. Dat uitkeringen worden gekort of stopgezet komt helaas maar al te vaak voor. Veel slachtoffers weten dan vaak ook niet wat ze moeten doen. Dit terwijl zoiets vaak onterecht gebeurt en nog vaker onwettig is. Via Uitkering Gestopt is een dergelijke onterechte beslissing om mijn uitkering te korten ongedaan gemaakt. Ik ben er zeker van dat zij andere mensen net zo goed kunnen helpen. (www.uitkering-gestop.nl)

 37. Awaiting spam checkSubmitted on 2013/07/22 at 17:51

  Door de sociale dienst Enschede word ik als bijstandsgerechtigde /bijstands moeder geintimideerd. Door de gevolgen van een onderzoek is mijn uitkering ten onrechte stopgezet. Ik word beschuldigd door de sociale recherche dat ik samenwoon. Nu wil de gemeente alles terugvorderen over 5 maanden met 100% boete, alles op geteld ongeveer 7500€ fraude schuld.
  Mijn hele dossier bestaat uit onjuistheden, verdraaide antwoorden en verklaringen. Zo duidelijk, dat er beschuldigingen geuit worden, die slecht of zelfs helemaal NIET gemotiveerd zijn.
  Het is van de zotte dat een ‘werkconsulent’ even op basis van ‘een anonieme tip(geefster)’ mij meent te beoordelen als fraudeur. Dat betekent dat beweerd wordt dat ik mijn inlichtingenplicht niet ben nagekomen. Ik zou niet de info hebben gegeven die ze willen,die zij allang, denken te weten en in hun bezit te hebben. Zij dreigen met hun meest favoriete bezigheid, het opschorten cq. stopzetten van de uitkering. Er moet wel op een eerlijke manier onderzoek gedaan worden en met de juiste middelen. Niet op basis van vermoedens mogen ze mij zomaar beschuldigen.
  Het huisbezoek, voor de deur posten, waarnemingen/observaties, de anonieme tip(gever). Ik ben al verdachte omdat ik een uitkering heb.
  Er zijn mij suggestieve vragen gesteld, waaruit ik op kon maken wat de eindconclusie zou zijn. Er was geen enkele ruimte voor nuancering van mijn antwoorden. Het eerste gesprek leek wel een kruisverhoor van anderhalf uur, waarin de beerput van mijn leven zonder enig gevoel van mededogen werd opengetrokken, waarna ik huilend naar huis fietste. Ik kreeg het verslag van het 1ste gesprek niet onder ogen. Het na/inlezen en kritiek of verbeteringen kon ik hebben, mocht het wel even zien en dan tekenen. Ik ben beschreven als een crimineel, Een dadertype. Ik ben niet impulsief. Ik ben juist een twijfelaar en een treuzelaar die lang wikt en weegt, en met andere woorden: niemand luistert naar mij en men doet maar met mij! Alsof ik helemaal geen mens ben. Ik ben kapot gemaakt. Ik word afgemaakt door de overheid. En rechten schijn ik niet te hebben alleen hun mening telt.
  De medewerker sprak mij aan op mijn non-verbale gedrag, tijdens het 1ste gesprek. Ik wist gewoon niet hoe ik moest reageren op zijn ondervragingen, kwaad worden of juist niet?

  Ik heb een advocaat voor een indienen van bezwaar en aanvraag van een voorlopige voorziening.
  Dit heeft nu er toe geleid dat mijn
  bijstandsuitkering is beeindigd en ik nugeen inkomen heb.
  Ik voel me onheus behandeld, afgescheept en onbegrepen.
  Met mijn persoonlijke omstandigheden wordt geen rekening gehouden. Er zijn zeker bijzondere omstandigheden,
  Nu na 3 maanden kan ik geen vaste lasten betalen en voor verschillende schulden komen er al deurwaarders. Er zijnachterstanden in mijn vaste lasten en dan heb ik het nog niet over de incassokosten, kosten van deurwaardersexploten, enz.en er dreigt er voor mij en mijn 2 jonge kinderen ontruiming van de woning en afsluiting van energie.
  Ik moet een beroep gaan doen op de voedselbank. Het komt op vrienden aan, die mij een beetje levensonderhoud aanbieden. Maar dat biedt nog geen oplossing voor de achterstanden. Ik probeer in deze periode zo veel mogelijk betalingen te doen van mijn toeslagen en leningkjes.
  Allemaal doordat ze mij ten onrecht geen bijstand hebben uitgekeerd.
  Ik vrees voor de verzorging van mijn 2 kinderen.Ik moet op zoek naar hulpverleningsinstellingen. Want ik zie zelf geen uit weg meer. Ik heb het moeilijk met de gedachten dat ik met mijn kinderen dakloos word, want betalingen zijn (voorlopig) niet mogelijk.
  Heb opnieuw bijstand aangevraagd. 12 weken is het in behandeling geweest. Met afwijzing bijstand levensonderhoud.
  Ik moet nu dan een 2de keer de aanvraag doen, om bijstand te krijgen.
  Ik ben ten einde raad,

  Natasja

  • Hoe is het mogelijk wat ik hier allemaal tegenkom,
   ik googelde onterechte fraude in sociale zaken.
   Ik lees dezelfde handelingen terug die mij 4 jaar terug gebeurt zijn.
   gewoon een net levende huismoeder die haar kids een fatsoenlijk onderkomen en voedsel wil kunnen geven.
   hoe kan het dat er bij zulke organisaties zo aan het leefrecht van de mens en kinderen word gezeten hier in ons fijne veilige nederland?
   zo word het afgespiegeld aan de buitenwereld.
   Zit jezelf in zo,n systeem dan kom je de andere kant tegen.
   is er niemand die voor veiligheid en meer recht kan zorgen voor bijstandsmoeders die fatsoenlijk willen leven, en ongewild zonder werk zitten.
   Beseft zo,n organisatie wel welk effect dit op de kids heeft?en op het stresslevel van de moeder en gezondheid?
   laat de moeder maar naar de voedselbank rennen, wij korten wel, krijgen wij bonuspunten voor.
   weer een anoniem telefoontje, oh die moeder woont mischien ook samen, meteen de uitkering stoppen, weer bonuspunten ontvangen. wat een goede werknemers zitten daar.ze zijn trots op de woorden/postten en controleren, huis binnen kunnen vallen, macht gebruiken.
   moeders die hun basisvoedsel kwijtraken en kinderen, kwijtgeraakte huizen door stopzetten van een uitkering,
   Wie kan hier eens echt wat aan gaan doen?
   Aan deze schaduwkant en realiteit die bestaat voor mensen in de bijstand.
   Probeer maar uit zo,n systeem te komen, je word tegengewerkt met regels en korthouden, ook als je uit die cirkel probeert te komen, je netjes alles opgeeft aan inkomsten om vooruit te komen.
   Ik heb altijd gedacht dat we met nederland er goed voorstonden qa mensenrechten.
   waarschijnlijk is de roze bril afgevallen.

 38. Misschien had een e-mail aan de commissaris der koning in de betreffende provincie ook heel veel meer kunnen bewerkstelligen. De commissaris heeft de wettelijke bevoegdheid om in noodgevallen buiten de gemeente om alsnog een voorziening treffen (lees: uitkering verstrekken). Op elke website van de provincie is hierover wel informatie te vinden, en eerlijk gezegd denk ik dat dit ook de koninklijke weg zou zijn geweest in plaats van direct al heel veel kosten te gaan maken middels het aanspannen van een kort geding.

 39. Als ik sommige reactie doorlees, niet specifiek doelend op dit onderwerp, wat prima is, wordt ik treurig en loopt mijn hart over van mededogen. Ik zie mensen reageren op een wijze waarin men zegt, werken is heilig en dan alleen verdien je luxe, een optimaal levensonderhoud en een volwaardig eigen leven. Als ik daar de beschikbare 97000 vacatures naast leg is het voorliggende dus maar voor weinigen weggelegd, heden ten dage. Een select groepje mazzelaars, wie vooral gezond moeten zijn, dat financieel en fysiek en niet te oud daar aanspraak op kunnen en mogen maken. De rest mag schijnbaar handdoekjes en doosjes gaan vouwen wat als heilig werk wordt geprofileerd maar niet voorziet in overige waarden waar een aantal reacties van getuigen, waarvan men zegt alleen recht op te hebben. Zo ook alleen bereikbaar is als je werkt, maar men vergeet te melden dat je daar wel een goedbetalende werkgever voor nodig hebt, wie volgens de wet uitbetaald. Bij wie dus maar 97000 ( leven ) aanbiedingen aanwezig zijn wat mogelijk inhoud geeft aan een optimaal levensonderhoud. een eigen leven en wat luxe. De rest dus maar heilig werk moet verrichten voor hen die mazzelaars zijn, wie werk behouden of gezond genoeg, niet te oud zijn om aanspraak te kunnen maken op het zeer beperkte aanbod wat alleen zo mogelijk optimaal en een menswaardig leven mogelijk maakt.

  Dat velen dan zeggen “werken kreng” zo niet eigen schuld dikke bult idioot is. Voor wie moeten deze mensen werken voor zichzelf ( zoals de nog werkenden ( wel mogen ) doen ) of voor hen die werk hebben, wie niet meer dan een lot uit de loterij genieten. Zo hebben we dus de staatsloterij en de werkloterij. met een win kans van +/- 1 op de 13 of nog veel slechter., met nog bijkomende voorwaarden, je wel geld moet hebben en/of gezond moet zijn en niet te oud. Het dus niet alleen de voorwaarde “werken kreng ” omhelst maar er meer nodig is om ordelijk betaald werk te verkrijgen, werk gegund te worden.

  Wat willen die groot schreeuwers nu, de automatisering ( vooruitgang ) stop zetten om slechts een gevoel te krijgen dat medemensen iets terug doen voor hun minimale bijdrage, wat men doorgaans geeneens opmerkt. ( eigen ervaring ) Moet er straks een borduursel op het handdoekje komen wat de naam draagt van de werkende waar men dwangarbeid voor verricht zonder aanspraak te kunnen maken op een gelijkwaardig eigen leven t.o.v. de werkende klasse. Wat ook zal uitnodigen om bijstandsgerechtigden te laten borduren om het gevoel van valse macht en gedwongen verering kracht bij te zetten. Wat mij dan bekend voorkomt.

  Welke inhoudelijk dienstbaarheid aan medemensen ontstaat überhaupt uit handdoekjes en doosjes vouwen, snoep in zakjes doen en vervolgens in een doosje. Toch niet meer dan een gevoel, waar niemand baat bij heeft. Wat gaan we doen de vooruitgang in de kelder deponeren, om een vals gevoel vervolgens te waarborgen en menselijk te doen laten lijken.

  Zijn wij niet de weg kwijt en welke rol speelt ons recht daarin, ook verdwaalt?

 40. hm, recht hier en recht daar, de praktijk leert echter dat velen door de stress, het mentale en fysieke kapot gaan ( metaal geweld )daar geeneens meer aan toe komen. Inderdaad de gemeente voorziet in het voorliggend in mijn ervaren op zeer bewuste wijze. Daarbij als je zonder de eerste levensbehoefte komt te zitten, geld, dus eten al niet meer, is telefoon en internet ook niet zomaar een vanzelfsprekendheid dat nog te bezitten. Mensen hebben vaak de kracht geeneens meer om te gaan procederen en zomaar een advocaat verkrijgen als steun en toeverlaat is volgens mijn eigen ervaren ook niet zo vanzelfsprekend als het zich voor laat komen. Daar spreekt het ronde muntje ook zijn woordje in mee en is pro deo te vaak te min.

  Wat ik weet is dat ieder mens een(1) recht heeft en dat ontstaat met zijn of haar eerste diepe ademhaling en dat is een ieders geboorterecht, wat tevens het recht is te mogen leven. Wil ik niet zeggen te moeten leven, daar anders ieders zijn eigen vormgeving van weinig nut is. Mensen zijn in deze een aanvulling op het leven, maar tevens een invulling van het leven. Een invulling wat verantwoordelijkheden met zich meebrengt wat niet is te vatten in recht, wet en regelgeving. Het gewoon een wet is wie je bent en nooit anders zal zijn; we vullen elkaar aan om die wet invulling te geven wat alleen ten goede komt van elkaar en het leven om ons heen. Als dat niet zo is dan was menig persoon wel op mars neergepoot om daar alleen voor zichzelf te leven. Wat mij dan voor de volle 100% een zinloos leven lijkt, nee is.

  het bovenstaande lijkt een Utopie te zijn, maar het is meer een waarheid die in de prullenbak is gegooid van de illusie waar onze rechten zich afspelen. Wat blijkbaar geen recht blijkt te zijn als zijnde fundamenteel maar waar je voor moet gaan knokken om het verkrijgen als het al te laat is. Wat mij verteld dat die bestuurders en ambtenaren gewoon de wet niet naleven, wat ik al jaren ervaar. Zij degenen zijn die de wet in de prullenbak donderen voor eigen belang en de gedupeerde het daarna er weer uit moet zien te vissen onder een stressvolle omgeving voortkomend uit hen de houders en uitvoerder van de wet. Dat is geen recht dat is een loterij wat je lot op voorhand bepaald, waarvan je vervolgens mag hopen dat het toch nog een lot wordt waardoor je waardevol kan en mag leven. Het laatste mijn inziens, gezien ons geboorte recht boven alles staat, maar waar weinigen in voorzien. Nee dat moet je letterlijk uit de prullenbak halen omdat bestuurders en ambtenaren het al weggegooid hebben bij hun toezegging van je sofinummer.

 41. Steeds vaker wordt geschermd met het woord fraude door consulenten.
  recentelijk een doelmatigheidsonderzoek gehad. De medewerkers beschuldigde mij ijskoud van fraude want ik had 5 euro in de staatsloterij gewonnen. Dat dit tgv een inleg was geweest van 30 euro daar werd niet naar gekeken. Het moet worden opgegeven want het zijn inkomsten. Evenals giften voor verjaardagen, of zelfs goederen van de voedselbank.

  dus ben blij dat ik nu beter geïnformeerd kan worden door bovenstaand initiatief.

  Het zou prettig zijn de desbetreffende ambtenaar voor laster te laten opgaan of zou dit onder het PIKMEER arrest vallen ?

 42. Het is echt jammer en eigenlijk te betreuren dat nog steeds mensen niet beseffen dat ze ,,RECHT,, hebben. ,,RECHT,, heb je maar gebruik het dan ook. De gemeente,s staan erom bekend dat ze het de mensen zo moeilijk maken en zelfs dwars zitten zoveel ze kunnen. Geen reden om dat maar te ,,slikken,,……..dat verdiend immers niemand. Misschien een tip voor velen……..zoek via de pc maar eens op wat je rechten zijn, doe er iets mee als het nodig mocht zijn. Mijn ervaring is dat het wel degelijk baat heeft. Wil je er liever,,iemand,, bij die je ondersteunt mocht het nodig zijn, geen probleem, ook dat kan. Ik geef jullie er graag meer informatie over.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.