mars13.jpg

 

 

 

 

 

 

In deze rubriek kan je

Oproep
Oproepen plaatsen om in actie te komen tegen het sociale onrecht dat in ons land aan de orde van de dag is.

Agenda
Hier kan je aankondigingen doen voor manifestaties tegen sociaal onrecht.

Hervormingen
Hier kan je ideeën naar lanceren die er toe bijdragen dat NL weer sociaal wordt en weer gaat zorgen voor ouderen, zieken, invaliden, werklozen. Kortom laat de zorg voor elkaar terugkomen.

 

32 Comments

 1. Top landgenoten,blijkbaar zijn er toch nog strijdbaren. Praatjes vullen geen gaatjes. Eeuwenoud gezegde,maar zo waar als het maar kan zijn. Kleine acties zijn niet moeilijk te organiseren. Blokkeren van op en af ritten van snelwegen samen met de boeren die nog minder dan de kostprijs voor hun melk krijgen terwijl de kaas euro 16,50 per kilo kost. Handel verdiend goud geld.
  Kleine acties,langzaam aan acties, onaangekondigd. Daar heeft de overheid een hekel aan . Dat kost miljoenen. Creer een file van 10km en half uur vertraging en wegwezen voor de politie arriveert. Ik geef maar een voorbeeld. Al ga je maar met je busje of auto langs de autoweg staan. Dan maak je files,omdat ze een rijstrook afsluiten. Kost miljoenen. Geld verliezen hebben ze een hekel aan . Maar doe het alleen in de ochtendspits. Avondspits heeft geen nut.

 2. Inderdaad zoals iemand hier boven al zegt het enige wat nog helpt is het land plat leggen net zo lang totdat dit kabinet opstapt, evt massaal geen rekeningen meer betalen aan zorgverzekering huur enz dat op straat gaan roepen daar lachen ze gewoon om. Als jullie dan op straat willen gaan staan blokkeer dan met groepen de grenzen of regeringsgebouwen.

 3. een mars zal miss.geen zien hebben maar Nederland helemaal plat leggen naar Spaans of Italiaans of Grieks model en zal wel dergelijk invloed hebben op kabinet RUTTE II
  zal alle snelwegen en kruispunten en des nood werk neer leggen
  dan zal Rutte zich achter oren krabben dan geeft hij door dat hij een hele grote probleem heeft
  Arabische lente zou een hele grote voorbeeld zijn voor EUROPA en vooral Nederland
  LEG LAND LAM

 4. Iedereen heeft het hier over hetzelfde! Zaken die ook ik zeker onderschrijf! Hetgeen ik mis is: waarom verenigen wij ons niet in een partij om daarmee NL los te maken van Europa; de neuzen terug te draaien van de focus naar Europa naar de focus terug op NL?

  Ons partij programma worden alle 17 a 18 zaken die hier terecht genoemd worden als zaken die Rutte2 verknald heeft en nog verder verknalt; op te gaan pakken als eigen Partij Programma Politiek?

  Ik ben méér dan bereid om hier aan mee te werken EN hier gestalte aan te geven! Het wordt mijns inziens méér dan tijd om echt actie(s) te gaan ondernemen i.p.v. de zoveelste ‘mars’ te gaan organiseren!

  Graag zou ik met mensen zoals Rob Vellekoop, ‘Rien’, ‘Jacoba’, ‘Yvonne’, enz. hierover eens van gedachten willen wisselen!

   • Hallo Rob,

    Elkaar ontmoeten lijkt me zeker een optie! Volgens mij zijn er hier genoeg kandidaten om eens serieus mee van gedachten te wisselen om ‘eens iets te gaan doen’ i.p.v. alleen maar commentaren neerpennen.

    We zouden iedereen die geinteresseerd is bij deze op kunnen roepen om zich te melden of ook zij geïnteresseerd zijn om eens ‘live’ van gedachten te wisselen èn daar gezamelijk actie(s) uit voor te gaan bereiden. En dan bedoel ik geen actie(s) in de vorm van protesten enz, maar wezenlijke acties om te kijken of we met elkaar de situatie in NL weer op het juiste spoor kunnen krijgen!

    Een verzetsgroep oproepen is niet mijn bedoeling; dat schiet niet op.

 5. ” 17 Puinhopen van Rutte 2 ”

  De 18e is (uiteraard) het nauwelijks aandacht geven aan
  natuur/milieu/dier/’echte duurzaamheid’ !
  Belasting op Arbeid naar ‘ 0 ‘ en Belasten van ‘Milieugebruik’
  (flink) verhogen…. dat schept banen.

 6. Joepie, eindelijk trekken we de stoute schoenen aan
  Om als mensheid te gaan staan voor een rechtvaardig bestaan
  Er zijn in de loop der tijd
  Meer dan genoeg leugens verspreid
  Nu gaan we dan eindellik marchanderen
  Opdat we niet langer in ongerechtigheid zullen verkeren

  Het is tijd voor Ecolutie
  Gebruik je innerlijke Munitie
  Om het Tij te keren
  En het leven in al haar verscheidenheid te eren

  Doorbreek het taboe
  Van dit is van mij en dat van you!
  Het Leven behoort immers aan zichzelf toe

  We hebben de Planeet in bruikleen
  Zoals zij is er maar 1
  Als nou iedereen er zorg voor draagt
  Zoals het Moeder Natuur behaagt
  Plant zij zich onbekommerd voort
  Zoals het ons al eeuwen bekoort

  Het is tijd voor Ecolutie
  Gebruik je innerlijke Munitie
  Draai de gevestigde orde een loer
  Door je te gedragen als een Dynamische Boer
  Begeef je aan het front
  Strooi zaadbommen in het rond!

  Zet in je eigen straat
  Moeder Natuur op de kaart
  Op kleine schaal of heel Massaal
  Want of je nu kiemgroenten kweekt of ecodorpen
  Zowel met het kleine als grootste gebaar is onze wereld geholpen

  Steek iedereen in vuur en vlam
  Dat je om het leven te vieren naar de Aarde kwam
  Geenszins om slaaf te zijn en oorlog te voeren
  Maar om het Speelveld van Creatie naar hartenlust te beroeren

  Het is tijd voor Ecolutie
  Gebruik je Innerlijke Munitie
  Om terug te keren
  Naar een bestaan op Aarde in Hogere sferen

  Vriendelijke groe(n)ten

  copyright de Groen Geluk Troubaboer

 7. De financiële malaise wordt niet opgelost zolang onze politici maar één oplossing zien voor de bankencrisis t.w. alle bevoegdheden (zoals beheer van onze eigen staatskas) zo snel mogelijk onder de begrotingsdiscipline van Brussel brengen. Het in de steigers staande supranationale instituut EU heeft momenteel nog grote democratische tekortkomingen. Dit instituut heeft n.l. wel iets anders aan z’n hoofd; de euro redden. En daarmee het
  zo goed mogelijk bedienen van ons bankensysteem met daaraan gekoppelde multinationale kartels. Dít met hele volkeren als onderpand, zoals die van b.v. Spanje, Portugal en Griekenland nu het ergst worden getroffen. Om dit te bereiken worden ongelimiteerd en met medewerking van onze cliëntelistische politici telkens maar weer ‘hervormingen’ door-gevoerd. Hervormen is een prettiger klinkend woord voor privatiseren, ontmantelen en onteigenen. Je begrijpt dat jouw financiële situatie het gevolg is van dit kapitalistische denken en beleid. Maar niet alleen dát! Denk ook aan b.v. de privatisering van ons drinkwater waar Franse bedrijven al voor in de rij staan. De Euro Commissie, bestaande uit stuk voor stuk aangestelde commissarissen hebben de touwtjes (lees macht)
  in handen waar het gaat om ‘de economie’. Het is deze economie die politici bedoelen als zijnde ‘zó goed voor ons allemaal’. De Franse Michel Barnier heeft zijn Franse zakelijke belangen al lang en breed doorgesproken met de andere leden van deze commissie. Wij Nederlanders worden dan vervolgens buiten de discussie gehouden door dit soort items nooit op landelijke verkiezingsagenda te plaatsen. Óf door in bedekte terminologieën te praten. De hele EU-discussie is zowiezo amper besproken tijdens de afgelopen verkiezingsdebatten. Met dank aan de media die ook zo fijn meewerken om onze democratie te bewaken. Het gaat immers alleen maar om onze stem te incasseren en er daarna een andere agenda op na te houden. Politici, samen met het huidige EU crisis-management brengen dus een nog groter (en door Nederlandse burgers zwaar onderschat) probleem met zich mee n.l. bedreiging van onze democratische grondrechten op allerlei gebied. Burgers zouden dus véél beter bij de les moeten blijven door
  het nieuws te volgen en er b.v. met anderen over te praten. Wees eens eerlijk, heb jij dat veel gedaan de voorbije jaren?
  Maar, je kan je stem alsnog laten gelden waar het gaat om het Europese vraagstuk.
  Daarom…nog vóór je op pad gaat in de Lange Mars…

  Stop de sluipende bevoegdheidsoverdrachten naar de EU en als dat wel gebeurt mag dat niet
  zonder referendum.

  ONDERTEKEN DE PETITIE VAN BURGERFORUM-EU!
  https://www.burgerforum-eu.nl/

  • Beste Yvonne,

   ik ben het met je eens. Het overdragen van de macht in NL aan de EU is onverstandig en onwenselijk. Het gaat sluipend, maar keer op keer komt er wel weer iets bij. Het hele Euro-circus is er een voorbeeld van. Wanneer het financieel niet goed in NL gaat neemt de club van euro-landen het over en sta je als land zoals Portugal onder curatele.

 8. Dit ( be-)treft iedereen;iedereen die werkt kan momenteel zó op straat staan! En in de bijstand belanden. En iedereen die nu een (bijstands-)uitkering ontvangt is een potentiële werknemer. Een basisinkomen is momenteel nog de enige oplossing en een gigantische stap in de afschaffing van de arbeids-slavernij!

 9. Waar was iedereen in het verleden, op de momenten dat er verkeerde keuzes werden gemaakt. Toen hadden jullie de ballen niet om in protest te komen. Nu is het te laat,… Europa heeft een grotere macht gekregen van iedereen die toen op zijn reet bleef zitten! Dus zeik nu ook niet langer. Tranen achteraf zijn geen tranen… Misselijk word ik hier van…

  • Het is nooit te laat, Rien. En ja wanneer ik voor mezelf spreek dan heb ik zitten slapen, maar nu ik wakker ben laat ik het er niet bij zitten. De tijd is rijp voor verbetering. De crisis biedt perspectief, geeft heel veel mensen inzicht in hoe asociaal onze samenleving is georganiseerd.

  • Tijd staat nu aangegeven, rechtsboven op de site.
   Tot ziens op het malieveld in Den Haag.
   Vanaf 1 april beginnen we met de organisatie van meereismogelijkheden

 10. voor mensen die geen vervoer hebben gaan er ook bussen of iets naar dit manifest .Mensen die minder validen zijn bv met een rolstoel of scootmobiel word daar vervoer voor geregeld,want veel mensen hebben geen auto of geen geld voor openbaar vervoer .betaalt dit den haag of een organisatie .dat zou wel fijn zijn ,want anders kunnen er nog veel mensen niet komen .iemand een idee hoe we dat kunnen oplossen .

1 Trackback / Pingback

 1. Actie 1 mei in Den Haag | De Lange Mars | Art of Life

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.