Utrecht – De Nederlandse staat betaalt ieder jaar meer dan 8 miljard euro aan rente. Dit geld heeft de overheid afgesproken te betalen aan de banken voor het geld dat de staat van hen heeft geleend. Maar waarom zou de overheid geld lenen terwijl zij het zelf kunnen maken? En waarom zouden zij hierover nog rente betalen ook? De staatsschuld is op dit moment gegroeid tot 467 miljard euro.

Wat is het verschil nu de banken dit geld scheppen in plaats van de overheid? Het verschil is 8 miljard rente die als gratis subsidie in het bankwezen (banken/verzekeraars) wordt gepompt. Jaar na jaar. En niemand weet waarom dit gebeurt!
Zelfs voor de werkgelegenheid hoeven we dit niet te doen, aangezien de banken ieder jaar weer minder werknemers in dienst nemen. Je kunt er dus van uitgaan dat dit bedrag bijna volledig als winst (dividend) in de zakken van de bankeigenaren terecht komt.

Hierdoor heeft de overheid een enorme macht aan het bankwezen GESCHONKEN. Zij zijn onze schuldeisers voor de nationale schuld van 467 miljard euro. Op papier!

Op de een of andere manier schakelt de overheid banken in om dingen te doen die de overheid zelf beter en goedkoper kan doen. Wie begrijpt het nu nog?

Binnenkort zal de kwestie over de Geldschepping door de particuliere banken in het parlement worden besproken doordat er al meer dan 40.000 handtekeningen binnen zijn voor het zogenaamde burgerinitiatief. In Engeland gingen zij in het Britse Lagerhuis ons al voor.

Wij raden de parlementsleden aan zich voor te bereiden door onderstaand filmpje te bekijken in plaats van, zoals de Britse Lagerhuisleden, hakkelend allerlei onzinnige vragen over dit onderwerp de kamer in te slingeren.

Niemand kan toveren alleen goochelaars en banken.

Rob Vellekoop, 8 februari 2015

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.