armoedeIn het Armoedesignalement 2013 signaleren het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) 152.000 meer arme mensen dan een jaar er voor. In 2012 leefden 1,197 miljoen mensen onder de armoede  grens (7,6 procent van de bevolking). In 2011 waren dat nog 1,1 miljoen mensen.

Er waren 2012 348 duizendwerkende armen (waaronder 165 duizend zelfstandige ondernemers, zowel met als zonder personeel). Er waren toen 255 duizend arme uitkeringsontvangers en 79 duizend arme 65-plussers. Ook is de meerderheid van Nederlandse komaf: van de 813 duizend volwassenen in armoede waren er 488 duizend autochtoon.

Het beleid van Rutte2 is niet alleen rampzalig voor uitkeringsgerechtigden, maar ook voor werkenden. Uit de cijfers blijkt dat 165.000 ondernemers onder de armoedegrens leven. Bron: CBS (Armoedesignalement 2013)

In Nederland hoeft geen armoede te zijn. Het aantal miljonairs in Nederland is gestegen met 13% tot meer dan 191 duizend vorig jaar volgens het internationale miljonairsoverzicht van de Boston Consulting Group.

Rutte 2 doet niets om te voorkomen dat de 140 voedselbanken te weinig voedsel aangevoerd krijgen en bedreigt daarmee meer dan 70.000 gezinnen die van deze hulp afhankelijk zijn.
De Nederlandse regering weigert al jaren pertinent om van het Europese voedselhulpprogramma voor armen gebruik te maken. Volgens het kabinet en de Tweede Kamer is armoedebeleid een nationale aangelegenheid. (lees meer)

Commentaar
De remedie is een gelijkwaardiger verdeling van de inkomens in ons land. De rijken schreeuwen moord en brand wanneer zij dreigen iets te moeten inleveren. Dit in tegenstelling tot de armen, die in stilte hun onnodig lot ondergaan. Vervolgens zien we dat Rutte2 zich drukker maakt over uitkeringsfraude dan over de bestrijding van armoede.

Rob Vellekoop, 3 december 2013, delangemars.nl

1 Trackback / Pingback

  1. 1 op 4 Europeanen leeft onder armoedegrens | burgelijkongehoorzaam

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.