Volgens OTB, het onderzoeksbureau van de TU Delft, kunnen 855.000 huishoudens in een sociale huurwoning hun huis eigenlijk niet betalen. Bijna 40% woont onbetaalbaar.

Om te bepalen of iemand de huur kan bepalen wordt gekeken naar de huurquote. Uitgangspunt van de corporaties is dat je 30% van je netto inkomen gebruikt voor huur. Het blijkt dat wanneer deze norm wordt toegepast 37% moet beknibbelen om de huur te kunnen opbrengen. En dat is natuurlijk niet zo vreemd wanneer je kijkt naar het schamele bedrag aan bijstand dat uitkeringsgerechtigden ontvangen.

Voor nog veel meer mensen dan nu zal huren onbetaalbaar worden omdat de woningcorporaties de komende 4 jaar volgens plannen van het kabinet 2 miljard moeten ophoesten.

4 Comments

 1. schandalig deze regering, zorg niet voor onze hollanders, mijn ouders en grootouders hebben dit land opgebouwd, en ik mot leven van 50,euro per week,de jager met 650.000. per jaar.

 2. Suzanne, het is makkelijk beslissingen te nemen over andermans portomonee. Een dearvan is ook het scheefwonen. Verhuizen is zeker niet gratis en brengt hoge kosten met zich mee. Maar neem bijv, ook de impact voor kinderen die afscheid moeten nemen van alles wat vertrouwd is. Maar ook volwassen kunnen niet altijd met wisseling omgaan.

 3. Ik zou wel willen dat ik ‘slechts’ 30% van mijn inkomen aan huur kwijt was.
  Ik betaal 533 euro huur, en mijn WW-uitkering is netto 801,20 euro. Met huurtoeslag en zorgtoeslag kom ik op 1100 euro. Bijna 50% gaat dus naar de huur.
  Na aftrek van alle vaste lasten heb ik 49,65 euro per week over. Tot de volgende huurverhoging.
  Ik ben al op zoek naar een goedkopere woning, maar ik hou mezelf voor de gek: verhuizen kost enorm veel geld en als de huur 100 euro goedkoper is, dan zit ik na ca. 4 jaar weer in deze situatie.

  Zucht.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.