Lange Mars voor een menswaardig bestaansminimum

1. algemeen recht op een minimum bestaansinkomen
2. verhoging van de bijstands- en wwuitkering
3. betaalbare huurwoningen voor iedereen
4. overheidstoezicht op verstrekken van leningen
5. stoppen van intimidatie en onderdrukking uitkeringsgerechtigden

Op woensdag 1 mei 2013 organiseert de Bond voor Uitkeringsgerechtigden in oprichting een Lange Mars naar Den Haag om te demonstreren voor een wettelijk bestaansminimum zodat burgers niet meer honger hoeven te lijden of dakloos kunnen worden. Daarnaast moeten de uitkeringen verhoogd worden want het uitkeringsniveau is zodanig laag niveau dat mensen honger hebben en in armoede leven. Voedselbanken en huisuitzettingen zijn NIET vanzelfsprekend en een schande in een rijk land als Nederland. De overheid moet stoppen met het afwentelen van de gevolgen van de crisis op de mensen die afhankelijk zijn van een uitkering.

Wij willen dat de bijstandsuitkering verhoogd wordt naar minimaal 1.000 euro per maand, het minimumloon naar 10% van het bruto ministerssalaris en er een wettelijk maximumloon wordt ingesteld voor iedereen.
(zie Doelstelling Nivelleren)

Daarnaast willen wij dat er een aantal maatregelen doorgevoerd wordt die de kans dat burgers honger lijden en in diepe armoede leven zo goed als nihil maakt. Dit zijn maatregelen gericht op betaalbare huren en toezicht op het aangaan van leningen (consumptief krediet). Tot slot moet er een einde komen aan de mogelijkheid die overheden en uitvoeringsorganen van uitkeringen hebben om uitkeringen te korten tot 100 waardoor machtsmisbruik en intimidatie aan de orde van de dag zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.