honger2Rutte 2 doet niets om te voorkomen dat de 140 voedselbanken te weinig voedsel aangevoerd krijgen en bedreigt daarmee meer dan 70.000 gezinnen die van deze hulp afhankelijk zijn.
De Nederlandse regering weigert al jaren pertinent om van het Europese voedselhulpprogramma voor armen gebruik te maken. Volgens het kabinet en de Tweede Kamer is armoedebeleid een nationale aangelegenheid.

Voedselpakketten krimpen en wachtlijsten worden ingesteld, omdat voedselbanken het groeiende aantal hongerigen niet aankunnen. Ook daalt de hoeveelheid aangeboden voedsel.

Nieuw kansarmenfonds vervangt Europese voedselhulp
De Europese Commissie wil de komende jaren 2,5 miljard euro uittrekken voor steun aan de minstbedeelden. Het nieuwe fonds gaat nationale programma’s ondersteunen die voedsel, kledij en andere essentiële goederen zoals schoenen en zeep verdelen onder armen, daklozen en achtergestelde kinderen. Het komt in de plaats van het oude voedselhulpprogramma dat eind 2013 verdwijnt.
PEAD, het voedselhulpprogramma voor de allerarmsten in de EU, werd in het leven geroepen in december 1987.

In 2011 schreef Voedselbanken Nederland al een brandbrief aan regering en parlement om een beroep te doen op de broodnodige EU-steun.

Commentaar
Rutte 2 weigert toe te geven dat hun sociaal beleid zo asociaal is dat 70.000 gezinnen van de honger moeten aankloppen bij particuliere voedselbanken. De meeste andere EU landen waaronder België, dat jaarlijks 11 miljoen euro ontvangt, weigeren deze hulp niet. Overigens is voedselhulp GEEN oplossing van het armoede-probleem. De welvaart moet gelijkmatiger over de gehele bevolking verdeeld worden in plaats van een groeiende groep armen te creëren met krankzinnige bezuinigingsmaatregelen. Armoede en honger horen in NL niet thuis.

Rob Vellekoop, 8 september 2013, delangemars.nl

3 Comments

 1. Eerst nederlandse volk helpen.die armoede leven.sommige kinderen kunnnen niet mee met school reis mee.ik vindt erg sneu voor kinderen of geen warme maaltijd voor het slapen gaan .hier wat gedaan worden.de mensen komen in de
  schulden terecht.ze hebbben ongevraagt.

 2. Wat je niet voelt trekt ook je interesse niet. Ik nodig bij deze Rutte uit om een maandje me me mee te draaien. Deze maand flink in de min. Ach het is maar kerst en nieuwjaar, volgend jaar weer toch?

  • 1 maandje maar laten meedraaien???
   dat zingt hij makkelijk met 2 vingers in de neus uit hoor…. want het is maar 30 dagen…. zo voorbij als je van te voren al weet wanneer je weer eruit mag….

   laat hem meedraaien zonder van te voren een vaste einddatum te vertellen….
   het enige wat hij te horen krijgt dat het maximaal 30 weken zou kunnen gaan duren….

   dan wordt voor hem al stukje “uitzichtlozer”

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.