Een voedselpakket anno mei 2013 voor een week. Bedenk hierbij dat uitsluitend mensen voor een pakket in aanmerking komen die niet meer dan enkele euro´s per dag te besteden hebben. Volgens de laatste cijfers per eind 2012 kwamen 70.000 medelanders voor een voedselpakket in aanmerking. Dit aantal neemt nog iedere maand toe.

Voedselpakket
9 dubbelverpakkingen Mona griesmeelpudding
10 rode uien
5 pakken kant en klare pannenkoeken
4 potten pindasaus
1 doosje suikerpinda’s
3 pakken koek
1 blik champignonsoep
1 blik unox kipragout
1 dubbelverpakking Olvarit fruithapje (babyvoeding)
1 bambix ‘dromerig avondhapje’. (babyhapje )
1 pakje kip madras
1 zakje kruidnoten
1 zak ambachtelijke chips
1 blikje energy drink
1 bruin brood
1 bolletjes smeerworst
1 pakje Unox smeerkaas
1 fles Hero krachtfruit
1 dubbelverpakking Alpro soja kookroom

Commentaar
Rutte 2 (VVD en PvdA) laat het aan particulier initiatief over om hongerige Nederlanders te eten te geven. Voedselbanken krijgen geen subsidies. Zij zijn afhankelijk van wat zij aangeboden krijgen.

Ik hoor hiertegen geen verzet, ik beluister geen verontwaardiging. Hoe komt het dat de Nederlandse bevolking, uitgezonderd een kleine groep van vrijwilligers van de voedselbanken en anderen, een deel van de bevolking laat creperen? Geen interesse? Te druk met zichzelf bezig?

Rob Vellekoop, 18 mei 2013, delangemars.nl

12 Comments

 1. Voor hun eigen burgers zorgen ze niet. hoeven ze ook niet te erkennen dat in nederland armoede heerst, zit als invalide ook in het zelfde schuitje, hebben zelf 888 euro per maand met een gezin van vier personen. Mijn man krijgt van de gemeente een uitkering van 185 euro, en dan durven ze ook nog te vragen of je wilt werken met behoud van uitkering, is dit dan geen moderne slavernij amper geld voor eten maar wel werken.

 2. Zou zo’n pakket niet beter kunnen bestaan uit. Zeven dagen groente, rijst, aardappellen en macaronie. Wat melk en thee, suiker. Dat soort dingen. Er zijn mensen die bij de voedselbanken lopen, die klagen over het hele jaar kerstpakketten. En als ik het zo zie geef ik ze gelijk. Overigens schandalig dat dit bestaat. Laat de gemeente al je vaste lasten betalen en zakgeld geven. Kun je het zelf samenstellen evt. Bij de voedselbank.

 3. Nederland geeft niets aan het buitenland, waar het grote geld heengaat is naar belasting paradijzen, en verder gaat ons geld naar topbestuurders die wanprestaties leveren. Zie de banken, de corporaties, de gezondheidszorg en zorgverzekeraars. En daarnaast al die belastingvoordelen voor de rijken, de hypotheekrente aftrek (ook 15 miljard per jaar). Oh ja, en van de zorgverzekering gaat zeker 10% aan pure fraude (niet geleverde diensten die wel in rekening worden gebracht) of onnodig hoge rekeningen. Kijk eens wat daar allemaal te halen valt!

  • Nederland geeft niets aan het buitenland? Neem bijvoorbeeld Griekenland…. van dat geld alleen al hadden we heel Nederland járen te eten kunnen geven!

  • Ik heb een eigen huis. Zit nu berooid in de bijstand. Heb HRA, hoewel dit heel weinig is. Maar is het niet u en ik die nu gestimuleerd worden extra af te lossen?
   Ook hier worden de kopers en huurders tegen over elkaar gezet
   de jongeren/vergrijzing.
   Rokers kosten veel, we laten accijnzen achterwegen.
   Na de auto is nu de scooter aan de beurt.
   Fietsendieven hebben tegenwoordig concurrentie van de gemeente die niet wil dat je je fietsen overal maar neer zet. Maar onderhand willen ze wel dat je op de fiets gaat.
   Uitkeringstrekkers zijn lui.
   Chronisch zieken zijn duur/gezonde mensen
   De trein is CO2 neutraal. Maar onderhand wel kern- en kolencentrales laten draaien.
   Zelfde geldt voor elektrische auto, scooter en fietsen.
   Iets opwekken, verplaatsen, etc. kost ook energie. geeft verliezen. Er zullen vast nog meer voorbeelden zijn.

 4. de winkeliers gooien het liever weg.
  de containers gaan op slot, want stel je voor dat iemand er iets uit STEELT ! waarom wordt het overschot niet aan de voedselbanken geschonken ?
  waarom gaan de kromme komkommers en de tomaten met een wrat erop naar de varkens in plaats van naar de voedselbank ?
  en inderdaad,ik kan er ook niet meer tegen,ik wil en moet en zal hier tegen protesteren !

  https://www.facebook.com/helpjezelf

 5. zo wat een luxe pakket zeg, dat hebben ze hier in Groningen niet hoor! Hier bijna alles VER over datum en bijna tot geen vers.

  • ik werk voor de voedsel bank zuid oost groningen en we hebben van de gemeente vlagwedde en stuk grond gehad waar we onze eigen groente op verbouwen en de mensen met een uitkeringen werken daar als vrijwilligers en de spullen die wij bij winkels weg hallen kunnen wel eens over de datum zijn maar jullie denken toch niet dat de winkels eten weg geven die ze nog kunnen verkopen en niet te vergeten blikken groente en droog voedsel zo als rijst kun je nog meer dan een jaar bewaren zolang die niet open zijn

 6. Misschien zou er een heel ander initiatief moeten komen, dat de voedselbanken zou vervangen.

  Hoewel de voedselbank een ongelooflijk goed en goedbedoeld initiatief is, zijn de mensen er niet echt mee gebaat, omdat er je er niet goed en gezond van kunt eten…

  Mijn idee is een landelijk fonds, waarin mensen geld kunnen doneren die graag de armlasigen willen helpen. Mensen die aanspraak kunnen maken op wat nu een voedselpakket heet, zouden dan een tegoed moeten krijgen op een speciaal pasje of een bonnensysteem, dat kost natuurlijk minder geld dan pasjes.

  Enfin, met dit pasje of deze bonnen kan men dan voor een x-bedrag, dat vooraf bepaald is, elke week een aanvulling kopen op de huishoudelijke uitgaven, zoals voedsel en verzorgingsprodukten, maar dan wel vérse produkten en díe produkten die je zelf denkt nodig te hebben…

  Ik heb gehoord dat Cordaid gaat beginnen met een plan om armen in éigen land nu te helpen, omdat er hier ook een soort van hongersnood gaande is, en de overheid die sluit haar ogen hiervoor… wat dat betreft is nederland aan het veranderen in een Derde Wereld Land waarbij de rijkeren het voor het zeggen krijgen en de armen het moeten bekopen.

  Ik pleit hierom dus voor een fonds met een systeem zoals boven beschreven, dit werkt in mijn optiek beter dan voedselpakketten.

  Gisteren kreeg ik weer een voedselpakket van de voedselbank te Capelle aan den IJssel. Hierin zaten vier ketschupflessen van 1 augustus jl., vér over datum dus…. en vorige week kreeg ik een berg mandarijnen die twee dagen later al beurs en beschimmeld waren.

  Je moet het dus echt doen met afdankertjes, alsof je varkensvoer krijgt, als het dan toch nergens heen kan, dan maar naar de armen…. Vréselijk….

 7. Alleen de rode uien kunnen worden aangemeld als verantwoord voedsel. De rest valt onder steun aan voedselprutsende multinationals als Unilever etc. Een voedselpakket zou moeten bestaan uit aardappelen, rijst, melkproducten, bruinbrood, roggebrood, muesli, eieren, kaas en veel verse groenten. Misschien moeten we een inkoopcooperatie starten die bij ( biologische boeren) op grote schaal verswaren inkoopt en verdeelt.

 8. gelukkig hebben we moestuin en wij redden ons met 960 euro in de maand en ik kan heel goed van niets iets maken om te eten
  en ik sta nergens geregistreerd omdat ik algemene heffingskorting heb en die is al ingepikt door belasting dienst
  maar zo lang rijke niet te kort komen worden we uitgemolken door kabinet RUTTE II

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.