kerstVolgens het overzicht van de landelijke koepel van voedselbanken worden 70.000 mensen geholpen met een wekelijks voedselpakket door 137 voedselbanken dankzij het werk van 6.500 vrijwilligers. De eerste voedselbank stamt uit 2002.

Het zijn vooral mensen die in de schuldsanering zitten of een uitkering hebben, maar ook mensen met een klein inkomen en hoge vaste lasten, zoals zzp’ers.

Harrie Timmerman van Voedselbanken Nederland tegenover de NOS verwacht dat het aantal klanten ook volgend jaar verder zal groeien. “Bij de voedselbanken is nog niets te merken van het beginnende eind van de crisis waarover je hoort spreken.”

Mensen komen uitsluitend in aanmerking voor een voedselpakket wanneer zij minder dan 5,91 per dag aan leefloon te besteden hebben. Het leefloon is het netto-bedrag dat overblijft na aftrek van vaste lasten voor voedsel en kleding. De grens ligt strikt bij 5,91. Meer leefloon, al is het maar 50 cent betekent honger lijden.

Bron: Feiten en cijfers

Commentaar
Een Nederlandse regering die zonder blikken of blozen tienduizenden landgenoten laat hongerlijden is niet meer dan een clubje misdadigers.

Rob Vellekoop, voorzitter BIP, 24 december 2013

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.