Het is feest voor Ronald en Renalda, want sinds gisteren kunnen zij zonder voortdurend argwanend achterom te kijken zo lang bij elkaar zijn als zij willen. Zij hoeven zich geen zorgen meer te maken dat anderen hen verklikken omdat zij denken dat zij samenwonen en controleurs op hun afsturen. De alom gehate regeling die samenwonende AOW´ers kortte is afgeschaft doordat de Wet voor het Basisinkomen de AOW heeft vervangen. Iedere gepensioneerde heeft recht op een vast maandelijks basisinkomen waaraan geen voorwaarden meer zijn verbonden. Of je nu samenleeft met z´n twee of met een hele groep, het basisinkomen is van jou en maakt je onafhankelijk van je partner(s).
lavendel_nav

Er is nog veel meer reden voor ontspanning in het land omdat mensen met een bijstandsuitkering zich niet meer afhankelijk hoeven op te stellen van uitkeringsinstanties om hun uitkering te mogen krijgen. Het basisinkomen is een grondrecht geworden voor iedereen. Alle tegenprestaties, intimidaties en schaamte zijn voorgoed voorbij. Ook deze mensen hebben weer een toekomst. Ook zij kunnen nu weer gaan dromen en iets opbouwen.

Bouw mee aan een Nieuw Nederland. Samen kunnen we dat snel realiseren.

Zie toelichting voordelen basisinkomen

Rob Vellekoop, Delangemars.nl

2 Comments

  1. En zo kunnen mensen fier hun hoofd recht overeind houden, zonder angst een van de vele wetten waarvan zij het bestaan niet eens kennen, te overtreden. Nu kunnen zij zich, in alle vrijheid, inzetten voor hun samenleving en hun zelfgekozen bijdrage leveren aan het grotere geheel, de Aarde en al haar bewoners.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.