De Lange Mars van conflict naar vrede

Beste lezer,

De komende tijd wil ik jullie betrekken bij mijn poging om De Lange Mars om te zetten van internetkrant, over conflicten in de wereld, naar een nieuwssite die vertelt over harmonie en vrede uit diezelfde wereld. Dit is ongelofelijk moeilijk, omdat het nieuws voor 99% bestaat uit conflicten tussen mensen in de een of andere vorm. Facebook en Twitter zouden negentig procent minder berichten bevatten als mensen de conflicten achterwege laten.

Die omzetting eist van mij een andere kijk op de wereld waarin we leven.

Aan de ene kant is er de machtshonger van psychopaten, die bijvoorbeeld met mind control middelen de mens willen veranderen naar een gewillige robot in mensengedaante (denk aan RFID technologie) of machthebbers die mensen weerloos maken door over iedere wereldbewoner data te vergaren waarmee ze hem of haar kunnen manipuleren. Moet ik daar niet meer over schrijven omdat dit conflicten zijn?

Dan is er de groeiende macht van multinationals die regeringen in hun zak hebben, zoals Big Farma of chemiereuzen. En niet te vergeten de wapenindustrie die in deze periode weer booming is, dankzij conflicten in het Midden Oosten en de dreiging ervan in Oost-Europa. Dat zijn zaken die niet meer in DLM komen.

Ik heb met mijn artikelen proberen aan te tonen dat burgers meestal afschuwelijk voor de gek gehouden worden.
Zij, een handjevol marionetten van het clubje eigenaren van de aarde, kunnen alleen regeren als de massa dit toelaat. Zij spelen ons handig tegen elkaar uit in een groot spel, ten koste van miljoenen die in oorlogen hun levens verliezen. Die berichtgeving staak ik, maar doe ik daar eigenlijk wel goed aan?

Ook heb ik gezien dat door die constante focus op het conflict, de oorlog, de terreurdaad, het geweld, de mishandeling, de oplichting door geldcreatie, het machtsmisbruik van sociale diensten, dit geen oplossing brengt, maar eerder het conflict nog meer op scherp zet.

Als je de ontwikkelingen in de wereld op die manier bekijkt, dus door de bril van conflict of harmonie, slaat de schrik je om het hart. De puinhoop is niet te overzien, het lijkt alsof de mens niet meer zonder conflict kan en toch verlangt ieder naar harmonie en vrede.

Ik vraag je dus of je mee wilt denken.
Heb je suggesties voor nieuws over harmonie en vrede?
Mail me dan of plaats een ‘comment’ onder dit artikel.

Rob Vellekoop, 7 mei 2017

19 Comments

 1. Top Rob! A change.. geheel naar mijn hart.. ik voel/weet innerlijk dat dit de weg is … En het is jouw YOU-niverse ..
  Er gaat een scheiding plaatsvinden uit vrije wil..tussen diegenen die de Nieuwe Aarde toelaten en diegenen die in deze (oude) wereld willen blijven. Beiden is ok. Diegenen die achter blijven en blijven vasthouden aan het oude hebben hun reincarnaties totdat ook zij de keuze maken/toelaten…

  Diegene die voor de nieuwe wereld kiezen hoeven slechts de innerlijke keuze te maken middels ‘allowing’… Verwar het niet met ascensie van de oude verlichte meesters, maar meer als parallelle universa en de juiste trillingsfrequentie door innerlijke creatie door werkelijk jezelf te zijn en je ego/mind op de juiste wijze in te schatten.. .. want jouw YOU-niverse is nu al zoals jij het hebt gecreëerd.

  De beslissing om de Nieuwe wereld niet vanuit de Oude wereld te laten onstaan is voor enkele maanden terug genomen, omdat het proces te langdurig wordt. Omdat de vrije wil ook gerespecteerd wordt van diegene die verantwoordleijk waren voor de huidige status van het collectieve bewustzijn en daartegenover staat de keuze van die zielen om in dit leven onderdeel te zijn van de transformatieshift, vele lichtwerkers die al jaren onder- en bovengronds de shift ondersteunen en begeleiden. Juist het blijven vrij zijn van angst zal de menseljke evolutie mbt bewustzijn versnellen. De Nieuwe Aarde is er al en is vrij toegankelijk door het toe te laten in je leven.

 2. BESTE ROB

  Ik hoop dat je nieuwswebsite exact hetzelfde blijft zoals het tot nu toe was, want het is de beste website die ik ken in dit genre, met treffende, korte artikelen, die precies de vinger op de zere plek leggen.

  Het zou zonde zijn als zo’n begaafd en scherpzinnig denker en journalist er een halfzacht positivo-gebeuren van zou maken, a la ‘happinez’ of zo, met een hoop gewauwel.

  ik zit daar niet op te wachten en de meeste trouwe lezers niet vermoed ik.

  Dus ga zo door, er is niets mis mee, je bent onze rots in de branding in deze waanzinnige tijden, die nog iets verstandigs te berde brengt tegenover zoveel zinledige prietpraat.

  Maar wat meer positief nieuws kan natuurlijk nooit kwaad, als je het tegenkomt, maar je moet zeker niet aan jezelf twijfelen, want je bent een kei!

  • Dank je, Marc. Ik zal wat meer de nuance zoeken. Negatief nieuws zal zoveel mogelijk worden afgewisseld met positieve geluiden, want die zijn er ook.

 3. Positieve actie

  Beste Rob,
  Je insteek is natuurlijk heel goed. Toch zou ik hetgeen je waarneemt gewoon blijven noemen en benoemen. Positieve zaken maar ook minder fraaie zaken en gebeurtenissen. We hoeven ons ogen namelijk niet te sluiten voor misstanden maar het zou goed zijn om wat meer evenwicht te brengen door meer positieve ontwikkelingen en activiteiten vaak van onderop te belichten. Het is aan de lezer om dan wel zijn zure bril op te zetten( ..’alles heeft geen zin, ze naaien je toch wel een oor aan’…) of juist ook het mindere nieuws om te zetten in positieve actie ( ‘….Machthebbers doen het misschien zo maar wij doen het vanuit ons eigen autonomie en vrijheidsbeleving zo…’).

  Op het moment dat je de machthebbers en populisten deels negeert, deels met positieve actie ‘bestookt’ en positief nieuws meer te belichten komt het op termijn wel goed. Wel blijven denken en voelen in meerdere levens en generaties.

  Zodoende is de anarchistische noodzaak makkelijk te combineren met een boeddhistische/ animistische noodzaak.
  Komt goed.

 4. Ik was laatst in een boerenbenodigdhedenwinkel, stond de radio aan op een of andere drolzender.
  Kwam ineens reclame. Van Defensie (ofwel Offensie maar dat bekt niet leuk)
  Of het niet een goed idee zou zijn om een carrière te beginnen bij het leger.
  ” Ja want soms moet je vechten voor vrede”!
  Ik wist niet wat ik hoorde. Alsof de brandweer mensen vraagt voor blusgasten die willen blussen met benzine?!!!
  Da’s nou echt om je ‘dood’ te lachen!

 5. Jaren 60 hippie gedachtegoed is zeker geen slechte insteek maar negeren van een wezenlijk deel van ons bestaan is ronduit naief. Negeren dat er invloeden zijn die ons leven tot op microniveau nadelig wordt beinvloed zal net zo veel bereiken als propageren van intact houden van een kastenstelsel (wat de Nederlandse rechtstaat gewoon is) door te blijven stemmen.
  Hier een aantal aanreikingen waar je misschien iets aan hebt.
  1: Organiseren door contacten te leggen met mensen die ook genoeg hebben van zoals het nu gaat. Samenwerken, informatie vergaren, indien nodig / mogelijk bewijslast verzamelen en dat uitbrengen als nieuws.
  2: Alternatieven onderzoeken van de huidige levenswijze en indien mogelijk verwezenlijken.
  3: Succesverhalen van mensen die zich hebben weten los te worstelen van het beknellende systeem, hier zal de kans zeer groot zijn dat je vroegtijdige beeindiging van zo een succesverhaal zal ontdekken door interventie(s) van de staat.
  4: De grootste reden van het onvermogen van de samenleving om te bewegen onderzoeken en aankaarten hoe vervelend het ook is maar om een probleem weg te werken moet eerst het probleem aangetoond worden en waar het probleem vandaan komt. Dit filmpje kan het misschien verhelderen.
  https://www.youtube.com/watch?v=u1_mosPy_fM

  En nu belangrijktste, hoe idioot het ook klinkt: Stoppen met geloven in hogere machten als jezelf of die hogere macht nu de titel God, de titel Jaweh, de titel Allah of de titel overheid heeft. Helemaal als die hogere macht pretendeert om rechten te hebben die je normaliter niet hebt of die zelfs tegen het sprookjesboek van de hogere macht ingaan.
  Even de laatste opmerking iets verduidelijken: Jij hebt niet het recht iemand in een hok te gooien, ik heb niet het recht iemand in een hok te gooien, wij samen hebben nog steeds dat recht niet dus ook niet iemand die opeens een raar pakje draagt en propageert een afgevaardige te zijn van ons beiden (politiekorps).
  Jij hebt niet het recht om iemand te veroordelen op zijn / haar daden tot een straf als je niet (in)direct slachtoffer bent, ik heb niet het recht om iemand te veroordelen op zijn / haar daden tot een straf als ik niet (in)direct slachtoffer ben en volgens allerlei sprookjesboeken (bijbel / torah / koran) heeft niemand dat recht dus ook niet de predikant of wie dan ook.
  Al die geloofssystemen hebben maar 1 doel en het werkt al duizenden jaren, een grote groep mensen in angst laten leven opdat een kleine groep mensen deze groep mensen als ‘reddende held’ bescherming kan bieden tegen niet bestaande monsters onder het bed (duivel, joden, moslimterroristen, USSR en wie ook maar het monster onder het bed mag zijn van de meesters die zogenaamd bescherming bieden zolang je ze maar ‘verplicht’ blijft betalen met offers (belasting)).

 6. Beste Rob,in de eerste plaats ben je journalist begreep ik. In de loop der tijd heb ik hier gelezen waar andere media het nooit over hebben. Zodoende weet ik dat er vele misstanden zijn in onze maatschappij. Die moeten aangepakt worden. Dat kost erg veel tijd(vandaar de lange mars),maar ik denk dat het belangrijk is dat iedereen die dat wil, geinformeerd moet blijven over gebeurtenissen in Nederland. Gebeurtenissen met en over normale Nederlanders. Laat het buitenland maar even links liggen want dit is moeilijk te overzien.
  Rob,het leven is een constant gevecht om gerechtigheid te krijgen. Het moeten oplossen van problemen zal altijd blijven bestaan. Pas als je overlijd zal je de rust vinden. Ze zeggen wel eens,dat het leven op aarde de hel is en dat we in het paradijs komen als we overlijden. Misschien wel.
  Who knows. Ik vind dat je tot nu aan toe goed werk geleverd heb door de mensen te informeren. Laat de vrede over aan de Paus,die kan dat veel beter en er word naar hem geluisterd op grote schaal.
  Ga gewoon zo door en we zullen uiteindelijk overwinnnen. Daar ben ik van overtuigd.
  ps. ik hoop niet dat ze(overheid)de duimschroeven hebben aangedraaid bij je. Gewoon negeren die vervelende mensen. Of misschien hebben ze je wel een bedrag beloofd:) Dit laatste was cynisch.
  Wees gegroet !!!

 7. De ouders van de door de politie doodgetrapte Ishan Gürz wilden ook harmonie en vrede. Volgens de politie is de bont en blauw getrapte Ishan niet doodgetrapt door de politie maar gestorven aan een “zwak” hart. Dit “zwakke” hart is gauw uit het lijk verwijderd en “zoek geraakt”. De onstane ruimte in het lijk is opgevuld met oude kranten. De ouders van de door de politie doodgeschoten Rishi Chandrikasing wilden ook harmonie en vrede. De ouders van de door de politie doodgeschoten Michael Koomen wilden ook harmonie en vrede. De familie van de door de politie met een nekklem vermoorde Mitch Henriquez wilden harmonie en vrede. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar hoe we ook proberen hier iets tegen te ondernemen…het heeft allemaal geen zin. Dus kunnen we het net zo goed over het weer of de nieuwe auto hebben. Krijgen we ook geen rimpeltjes van.

 8. Nog even geen tips, sorry, maar ik wil wel zeggen dat ik je plan geweldig vind. Klopt heel erg met mijn gevoel van wat er nu nodig is.

 9. Rob,…

  Zo’n 3 jaren geleden (ik had hevige spierpijnen in mijn armen -nek -benen)
  Ik kon maanden lang mij amper bewegen .
  Ik ben op n’ dag s’middags in een ligstoel gaan liggen (ik voelde mij opeens zwaar en moe)
  Ik viel in een diepe slaap .. tijdens die slaap werd ik (dacht ik ) wakker
  ik moest naar het toilet,
  ik ben gewoon op gestaan (dacht ik) en op weg naar de gang werd ik met een enorme blow kracht naar boven gestuwd als een vogelveertje de lucht ruimte in (ik hing aan het plafond )
  Ik had totaal geen pijnen meer en het voelde zo fijn , bevrijd zweefde ik in de ruimte van de gang hal.

  Terwijl mijn lichaam gewoon nog in de ligstoel zat
  met daarin een kloppend hart,
  hoe mijn bewustzijn weer in mijn lichaam terug is gekeerd kan ik tot op de dag van vandaag niet meer herinneren ,
  wel weet ik dat ik mijn ogen in de stoel liggende niet kon openen.
  En toen ik dus besefte dat ik na het ontwaken wakker werd ,
  waren de pijnen in mijn lichaam weer volop terug en kon ik mij
  nauwelijks bewegen .
  Deze uit-treding heb ik dus 1 keer mogen ervaren in mijn leven .
  Nadat dit gebeurde ben ik er wekenlang van onderste – boven geweest .
  Ik heb daar toen ook met niemand over durven praten ,
  omdat ik dacht dat men mij dan niet meer
  voor vol zou aan zien , (van een zweverig type)
  Nu weet ik dus ondertussen dat vele mensen / ook kleine kinderen
  dat kunnen ervaren.
  Het is wel een heel prettige belevenis .
  Ik ben dus niet mijn lichaam / we zijn niet ons lichaam.

  You are not a human being that searches for spirituality.
  You are a spiritual being that have human experience.

 10. Als we het patroon van geweld en oorlog niet meer nodig hebben om het patroon van angst, zorgen en tekorten te voeden, onstaat er ruimte voor mooiere dingen en zul je uiteindelijk geen berichten over onbalans meer vinden, is mijn ervaring….

 11. misschien aandacht besteden aan hoe te communiceren met elkaar zonder geweld? zie Communication without violence van Rosenberg .

 12. Ik vond al dat de hoofdredacteur een complot achtige manier van schrijven had maar ik wilde er niets van zeggen en hem er niet op aanvallen. Ook wij zijn tot de conclusie gekomen dat we beter uit kunnen kijken naar buitenaards contact dan elke week melden dat er geen voedsel meer zal zijn, en uit te gaan van gehele rampscenario’s. Is een interessant leerproces. Past bij de innerlijke groei. Je kan het zien als progressie. Vanochtend nog een heerlijke wandeling gemaakt naar het strand. Het hele idee materie te printen maakt ruimte voor gratis voedsel en kleding. Dan kunnen we heel de dag muziek maken of andere interessante dingen doen. In Scheveningen zie ik regelmatig elke dag de hardlopers. Zij hebben een bepaalde mate van een positieve instelling. Voor zover het humanisme al bedoelt zelfontwikkeling, wordt er vooral gemakzucht bepleit, waar alles makkelijk gaat. Ik stel concreet voor een winkel te beginnen in vitamine D, zodat de spieren lekker soepel blijven, en zodat we wat aan die vervelende depressies kunnen doen. Als je ziet hoe jongeren getroffen worden door vermoeidheid en slapeloosheid, dan is het bepleiten van slaap, de tegenhanger van het bestrijden van de stress. Door het om te keren ga je ook de aarde heel anders zien. Niet het maatschappelijk vraagstuk zou dan leidend zijn, maar wat mensen echt graag willen.

 13. Denk niet dat positieve berichtgeving van 1-10% in de media iets kunnen veranderen.
  Het negatieve heeft al de fase van gewenning bereikt – en dat is mogelijke niet meer omkeerbaar…

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.