EU eist geweld, vluchtelingen worden gemarteld in Italië

Amnesty International heeft in Italië tal van verklaringen verzameld over buitensporig gebruik van macht, wrede en onmenselijke behandelingen en zelfs marteling door de politie van migranten, die bij het vergaren van identificatie gegevens, weigerden hun vingerafdrukken af te geven.

De EU eist zelfs het gebruik van geweld van Italië en andere lidstaten en opsluiting voor langere tijd mocht dit nodig zijn om de vingerafdrukken van migranten en vluchtelingen te verkrijgen.

“Further efforts, also at legislative level, should be accelerated by the Italian authorities in order to provide a more solid legal framework to perform hotspot activities and in particular to allow the use of force for fingerprinting and to include provisions on longer term retention for those migrants that resist fingerprinting.
The target of a 100% fingerprinting rate for arriving migrants needs to be achieved without delay.” European Commission, Progress report on the implementation of the hotspots in Italy, 15 December 2015

Amnesty International schrijft in het vluchtelingenrapport Hotspots over honderdduizenden mannen, vrouwen en kinderen die de afgelopen drie jaar de Middellandse Zee overstaken op de vlucht voor conflicten, mensenrechten schendingen, en armoede op zoek naar een veilige haven of een beter leven. Volgens Amnesty hebben de Europese leiders gefaald in hun optreden. In plaats van de mensen ordentelijk op te vangen zijn zij in zee gegaan met mensenrechten schendende regeringen om de komst zoveel mogelijk te stoppen. Er was het beveiligen van de eigen grenzen in plaats van onderlinge solidariteit tussen de EU landen en ruimte voor de bescherming van kwetsbare en vaak getraumatiseerde mensen die hun leven op het spel hebben gezet om naar Europa te komen.

Italië heeft de afgelopen drie jaar elk jaar 150.000 migranten opgevangen.

In 2015 legde de Europese Commissie Italië de verplichting op om van alle binnenkomende vluchtelingen en migranten zonder uitstel de vingerdrukken af te nemen.

Amnesty doet onder andere verslag van een 19-jarige Soedanese man die voor de regering was gevlucht nadat zijn twee broers en zuster waren gedood. Hij vluchtte voor de honger uit het vluchtelingenkamp in Touloum, Tsjaad, na voedsel en waterrantsoenering. Via Libië ging hij naar Europa en werd onderweg op zee gered door een Duitse boot. Zij werden meegenomen naar Bari. Daar werden ze gevraagd hun vingerafdrukken af te staan maar hij weigerde met een groep anderen. Hierop kwam de politie die hem sloeg met een stok op de rug en de rechter pols. In de ruimte met 10 politieagenten bleven ze hem 15 minuten lang slaan. Zij gebruikten een stok met elektriciteit die zij tegen zijn wang zetten en hem elektrificeerden. Hij kon niet meer bewegen…..(p. 15 ‘Hotspot Italy’)

De Europese Commissie heeft voor de opvang van vluchtelingen het zogenaamde ‘Hotspots’ systeem ingevoerd in 2015. Op deze manier worden locaties gecreëerd waar vluchtelingen en migranten snel geïdentificeerd kunnen worden door verplichte afgifte van vingerafdrukken.

Amnesty International is een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen die ijveren voor een wereld waar iedereen mensenrechten geniet. De organisatie is volledig onafhankelijk en wordt financieel gesteund voornamelijk door donaties en lidmaatschappen.
Rob Vellekoop, 5 november 2016

8 Comments

 1. amnesty is er enkel om de deuren van de chronische mensenhandel open te houden om oproer en onrust te zaaien en vijandigheden op te starten en om zwaarste misdrijven tegen Volken en Mensen te verhullen en verbloemen en eenieder die ze echt nodig heeft mag van ze doodvallen en is ook opgezet door de misdadige nkvd communisten types als zoveelste terreurcel van de aipac adel en centraalbankiers

  amnesty vertelt er nooit bij dat achter al hun migratie en vluchtelingenpolitiek verjagingen landjepik verdringingen grondspeculatie landroof sex en industrieslavernij zitten alsmede afschermen van holomodors en exterminaties als afrika als mali beleven en zelfs over de verdwijning van jaarlijks 1 miljoen Kinderen alleen al Europa uit zwegen ze alle decennia

  Kortom terreur en manipulatiecel van de aipac

  http://revolutionaironline.com/?s=amnesty

 2. Problemen migratie als gevolg van globalisatie, mensen worden van huis en haard verdreven ?
  Stop deze vorm van neokolonialisme!

 3. Twee emotionele, ondoordachte commentaren.
  Mijn bescheiden observatie:
  Op individueel niveau hebben we te maken met mensen en zijn dergelijke wandaden niet te tolereren. Eenmaal hier moeten ze als volwaardige mensen met rechten behandeld worden.
  Op macro-niveau echter is de invasie van immigranten potentieel zeer destabiliserend voor heel Europa, en dit moet zsm een halt toegeroepen worden, willen we onze cultuur en verworvenheden behouden en verbeteren. NGO’s met namen als ‘open arms’, die opereren op de Middelandse Zee om immigranten te redden van verdrinking, kunnen ze ook terug in Afrika aan de kust zetten ipv structureel in Europa. Hun werkwijze geeft een sterk signaal af dat ze het vooral zoveel mogelijk moeten blijven proberen want de kans is groot dat ze met open armen ontvangen zullen worden in Europa

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.