Ik ben schuldig aan de moordpartijen in het Midden-Oosten

Als Nederlandse burger ben ik medeverantwoordelijk aan de moordpartijen in het Midden-Oosten, omdat ik de andere kant op keek toen ik hoorde dat het een of andere Nederlandse kabinet zogenaamd de democratie ging helpen verdedigen in Afghanistan, Irak en Syrië.

Ik had mijn bek moeten opentrekken, ik had me met hand en tand moeten verzetten. Ik had moeten schreeuwen dat we daar geen ene sodemieter te zoeken hebben. Dat dit soevereine landen zijn, die geen inmenging willen. Zij zitten helemaal niet te wachten op onze ‘democratie’, die trouwens in ons westen evenmin bestaat. Alsof wij het zouden accepteren dat Washington een inval doet in Friesland, omdat de Friese verzetsbeweging vindt dat NL hun democratische rechten schendt.

Iedere dag vallen er bommen op Syrië. Iedere dag worden er mensen vermoord. Puur uit machtsgeilheid van een bedorven kliek miljardairs die niemand kent en uit zieke hebzucht. Het Amerikaanse Rijk wil zijn wereldheerschappij handhaven met in zijn kielzog multinationals die de grondstoffen uit de ‘gedemocratiseerde’ landen melken. Ja, Co, zo simpel is het.

Natuurlijk worden er allerlei gewichtige ondoorzichtige theorieën opgeplakt, waarom deze conflicten er zouden zijn. Gelul. Deze zijn in de eerste plaats bedoeld om deskundigen in ‘Instituten’ aan het werk te zetten, zodat ze op gezette tijden zich als expert bij het Journaal of Nieuwsuur kunnen melden om het domme Nederlandse volk te vertellen hoe het echt allemaal zit. Bulshit!

Vervolgens zijn er dan de broodmedia en communicatie-specialisten die uit pure schijterigheid hun baantje te verliezen hun web van leugens en bedrog verder oprekken. Ik hoop dat er een dag komt waarop jullie brood ineens naar bloed smaakt en dat je ziet wat je daar, als medeverantwoordelijke, aanricht en je medemens aan doet.

Maar we dwalen af. Ik begon over mijn schuld, mijn verantwoordelijkheid aan mijn medemens in het Midden-Oosten, die ook recht heeft op geluk en VREDE.

Hierbij beloof ik plechtig, dat de vrede voor zover ik die nog durf te voelen, uit alle macht zal proberen te verspreiden. Daarvoor is voor mij maar een weg: niet het conflict zoeken, maar wel de confrontatie, de openbaarmaking, publicatie van alle gore leugens en misleiding waardoor mijn medemens in Syrië, Irak, Afghanistan en tal van andere landen kapot wordt gemaakt uit machtshonger en graaizucht.

Bronnen van deze simpele conclusie

Rob Vellekoop, 16 oktober 2016

15 Comments

 1. Alles heeft met alles te maken en dat is een natuurlijke proces op planeet Aarde. Bijna alles wat wij mensen gebruiken op planeet Aarde heeft als grondstof olie.

 2. Ik stem niet en ben daarmee niet verantwoordelijk voor misdaden van “mijn” regering. Ik schrijf “mijn”, want over twee maanden zijn wij toch echt weg uit dit land. De poeplucht hier is niet meer te harden.

  Wat hebben we hier voor een regering? We hebben een vluchtelingenstroom, we zijn in oorlog (“we moeten onze vrienden van de NATO helpen”), we moeten met enorme bedragen aan bijeengeharkt gemeenschapsgeld de Euro redden, de Grieken redden, de gokverslaafde institutionele beleggers redden en verder is het alleen nog maar gappen, liegen en bedriegen.

  En wie redt de belastingbetaler? Emiel Roemer die met een glaasje limonade met een rietje erin de verkiezingsstrijd ingaat? De miezerige kleinzoon van de bekende jodenverrader Asscher? Onze vakbondsleiders die alleen nog maar met de minister van economische zaken praten?

  Gauw wegwezen hier!

  • Waar ga je dan heen meneer de werktuigkundige?
   Ga je naar een andere wereld? En andere planeet?
   Ben wel heel nieuwsgierig. Een plek waar je geen last meer hebt van …poeplucht? 😉
   En hoe kom je daar, en wat kost je dat? Hoor je bij de geprivilegieerden, die genoeg geld hebben ‘verzameld’ ook op een minder ‘goede’ manier tov mensen die niet ‘corrupt’ zijn…?
   Raar zo af te geven over een land waar je dus wel iets kon opbouwen, en sparen? of maak je het geld van je ouders op (als velen)?
   Je neemt je altijd zelf me, en komt jezelf tegen…dat blijft. Als je niet tevreden kunt zijn dan red je het nergens.

   • Ja en die ouders die profiteerden weer van hun ouders en die weer van hun ouders en de kinderen van tegenwoordig van de huidige ouders en hun kinderen van hen, we moeten ons toch echt voor eeuwig schuldig voelen en eeuwig dankbaar zijn en mogen nooit op zoek gaan naar een beter plekje voor onszelf en onze geliefden.

    • Alle mensen gaan op zoek naar hun idee van een beter plekje, iedereen verplaatst zich naar een plaats met meer vrijheid zowel de mensen uit oorlogs gebieden als ook de mensen hier maar dan op een andere manier en om andere redenen, er zijn enorm veel mensen op zoek naar meer vrijheid zowel lichamelijk als geestelijk en schudden de ketens van de tyranie van zich af, en dat is prima zo als je het mij vraagt.
     Ik geloof niet dat de massa’s mensen de andere kant op gaan naar minder vrijheid.

 3. ” . . . uit alle macht . . . ” klinkt zwaar en kramp-achtig ; want er is net-zo-veel-zonnige-vrede als droevig-gietend-verdriet in de wet en de wonderlijke wegen van de natuur : komt weer goed ! ! !

 4. Gelukkig heb ik het kabinet, dat met de vs deze oorlog toestemde, niet gestemd! Daarom hoef ik me ook niet schuldig te voelen?

  • Gefeliciteerd jhon, ik vermoed dat jij (jullie) daar heel goed en ook al wat langere tijd over nagedacht hebben.

   Vakwerk!

  • Geen taalprobleem, en dus een probleem om goed te integreren?
   Moeilijke taal het Hongaars! Of heb je een vrouw die voor je vertaald? 😉

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.