President Kennedy belangrijkste complotdenker van onze tijd

De belangrijkste complotdenker van onze moderne tijd John F. Kennedy werd vermoord op 22 november 1963. Hij openbaarde de grootste geheime samenzwering waar hij tegen vocht. Hieronder zijn speech van 27 april 1961 in het Waldorf-Astoria Hotel “The President and the Press” voor de Amerikaanse Newspaper Publishers Association.

Hij uit keiharde kritiek op stiekeme operaties en waarschuwt al in 1961 dat de roep om veiligheid misbruikt wordt om censuur in te voeren.

Het woord geheimhouding is weerzinwekkend in een vrije en open samenleving; en wij zijn als volk historisch tegen geheime samenlevingen, tegen een geheime eed en tegen geheime werkzaamheden. Lang geleden hebben we besloten dat de gevaren van extreme en ongerechtvaardigde verzwijging van relevante feiten de gevaren ver te boven gaan om deze te rechtvaardigen. Zelfs vandaag heeft het weinig zin de dreiging van een gesloten samenleving te bestrijden door het nabootsen van de willekeurige beperkingen. Zelfs vandaag heeft het weinig zin om het voortbestaan van ons land te verzekeren als onze tradities het niet overleven. En er is ernstig gevaar dat een aangekondigde behoefte aan meer veiligheid gebruikt zal worden door hen die de betekenis van officiële censuur en verborgenheid tot aan de grens willen uitbreiden. Ik ben niet van plan dit dit toe te laten voor zover dat onder mijn leiding kan. En geen official van mijn regering, ongeacht of zijn rang hoog of laag is, burger of militair, zal mijn woorden vanavond uitleggen als een excuus om het nieuws te censureren, dissidentie te verstikken, om onze vergissingen te verbergen of deze achter te houden van de pers en het volk van feiten die zij verdienen te kennen.

Hij refereert aan een niet met name genoemde samenzwering die over een enorme macht beschikt.

Want wij worden wereldwijd bestreden door een monolithische en meedogenloze samenzwering dat vertrouwt op heimelijke middelen om hun invloedssfeer uit te breiden, op infiltratie in plaats van invasie, op onderdrukking in plaats van verkiezingen, op intimidatie in plaats van vrije keuze, op guerrilla in de nacht in plaats van legers overdag. Het is een systeem dat enorme menselijke en materiële middelen in het gebouw van een hechte en efficiënte machinerie heeft gerekruteerd, gecombineerd met militaire, diplomatieke, veiligheids-, economische, wetenschappelijke en politieke diensten.

Kennedy pleit er voor dat een regering openheid van zaken geeft.

Geen president moet bang zijn voor een openbaar onderzoek van zijn programma. Want door dit onderzoek ontstaat begrip; en van begrip komt steun of oppositie. En beide zijn noodzakelijk. Ik vraag niet aan nieuwsbladen de regering te steunen, maar ik vraag jullie hulp bij de enorme taak om het Amerikaanse volk te informeren en te waarschuwen. Want ik heb alle vertrouwen in het antwoord en de toewijding van onze burgers wanneer zij volledig zijn geïnformeerd.

Wat Kennedy predikt bezorgt onze huidige machthebbers de kriebels. Een dergelijke speech wordt tegenwoordig door hen nooit meer uitgesproken. Zij zijn eerder beducht om hun macht af te staan en te verliezen dan te delen zoals Kennedy voorstond.

Zonder debat, zonder kritiek kan geen regering of land slagen en geen republiek kan overleven….Daarom wordt onze pers beschermd door de First Amendment, de enige zaak in Amerika die speciaal beschermd wordt door de grondwet. – niet speciaal om te amuseren en onderhouden, niet om te benadrukken het onbetekende en sentimentele, niet om het publiek simpelweg te geven wat zij willen, maar juist om te informeren, na te denken, onze gevaren en kansen vast te stellen, de crises aan te geven en onze kansen, te leiden, onderwijzen en soms de publieke opinie boos te maken.

https://youtu.be/y8HTr-F-FVM

 

Rob Vellekoop, 22 november 2015

 

14 Comments

 1. Beste St. BOM,
  Lees je eigen tekst nog eens door, in communicatie gaat alles over interpretatie en dit gebeurt aan de hand van aanwezige kennis. Het is juist de aanwezige kennis die gemanipuleerd wordt waardoor mensen een voorspelbare conclusie trekken. Er is feitelijk geen verschil tussen informatie en desinformatie, juist het onderscheid is manipulatief.
  Zo begrijp ik de genoemde speech als een oproep aan de pers om de overheid kritisch te volgen en haar terecht te wijzen omdat fouten maken menselijk is en leerzaam.

 2. Kennedy wou wat aan de FED doen met executive order 11110

  https://en.wikipedia.org/wiki/Executive_Order_11110

  http://www.john-f-kennedy.net/thefederalreserve.htm

  niks met russen te maken hij wou de geldscam: Federal reserve note’s aanpakken!

  Executive Order 11110 should have prevented the national debt from reaching its current level (virtually all of the nearly $9 trillion in federal debt has been created since 1963) if LBJ or any subsequent President were to enforce it. It would have almost immediately given the U.S. Government the ability to repay its debt without going to the private Federal Reserve Banks and being charged interest to create new “money”. Executive Order 11110 gave the U.S.A. the ability to, once again, create its own money backed by silver and realm value worth something.

   • complotdenken bestaat ook, neem de maffia maar die doen aan complotten, en overheden doen aan complotten neem maar operation northwood.. Ook daar heeft kennedy tegen geageerd en gaf de documenten vrij..

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Operation_Northwoods

    President Kennedy sprak zijn veto over de operatie uit en en gaf de documenten vrij.
    Complotten hebben bestaan en blijven bestaan zolang het kwaad zal betsaan
    Mensen die het blootleggen zijn geen complotdenkers maar KLOKKELUIDERS.

    o wat ben ik blij met KLOKKELUIDERS!

    Dit zijn de nodige waakhonden van de samenleving waar we juist ontzettend trots op moeten zijn.

    Dus het AD haalt de feiten wat door elkaar…

    😉

    kennedy de topper zei het goed:

    “Zonder debat, zonder kritiek kan geen regering of land slagen en geen republiek kan overleven”

    lang leve de mensen die zaken aanhalen, connecties leggen en naar buiten brengen!

    The truth is an entity that cannot be held down…

 3. Tijd om te kappen met de “Kennedy Conspiracy Speech” desinformatie. De context is heel duidelijk, het ging over Rusland en niet over geheime regeringen en dergelijke. Lees rustig en verstandig het hele transcript door, of beluister de speech, maar dan eerlijk, zonder wishful thinking. Nogmaals, de context is duidelijk en er is een reden dat “conspiracy believers” (samenzweringen bestaan natuurlijk, maar niet alles is daarvan het bewijs) altijd alleen dit stuk tekst pakken, zonder de rest.

  https://www.youtube.com/watch?v=zdMbmdFOvTs

  http://www.jfklibrary.org/Research/Research-Aids/JFK-Speeches/American-Newspaper-Publishers-Association_19610427.aspx

 4. Bedankt Rob,
  Dit is overigens een uitsnede van het origineel, zie; https://www.youtube.com/watch?v=zdMbmdFOvTs
  In dezelfde speech roept hij eerst de pers op om zelfdiscipline (zelfcensuur) te betrachten in de onverklaarde oorlog; de Cold War.
  Het is ook begin van alle ellende in de westerse pers, waar de zelfcensuur blijkbaar meer indruk heeft gemaakt dan het laatste, veel belangrijkere, deel van zijn speech, wat hier getoond wordt.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.