Geachte meneer Wilders

Zeist – Een alleenstaande moeder van 2 puberzonen maakt zich zorgen. Ze woont in Zeist. Haar zorgen schreef ze op. Deze brief stuurde ze naar Geert Wilders. Hij verscheen in de Nieuwsbode Zeist en nu in DLM.

Zeist 14 oktober 2015

Geachte meneer Wilders,

U ontvangt veel brieven van ongeruste mensen die zich zorgen maken en angstig zijn.
Zou u mijn brief ook serieus willen nemen, want ook ik ben zeer ongerust.

Een aantal jaren heb ik gewerkt in West Afrika. Ik heb daar een fantastische tijd gehad.
Gastvrijheid staat daar boven alles. Ondanks dat 90 % van de bevolking moslim is, heb ik mij daar als (in eerste instantie) alleenstaande vrouw, nooit bedreigd of angstig gevoeld.
De gemeenschap is hecht. Mensen zorgen voor elkaar. Ik heb daar veel respect en waardering voor.

Ik heb daar de vader van mijn kinderen leren kennen. Mijn kinderen zijn in Nederland geboren en hebben de Nederlandse nationaliteit. Na verloop van tijd besloten we definitief naar Nederland te gaan verhuizen. Inderdaad omdat de zorg en het onderwijs voor kinderen beter is. De vader van mijn kinderen kon helaas niet aarden in Nederland. En helaas heeft dat ook met racisme te maken.

Mijn fantastische kinderen zijn ondertussen in de puberteit. Ze hebben dubbelbloed. Nederlands en Afrikaans. Ze zien er uit als de doorsnee asielzoeker.
Ze kunnen hun haren blond verven, maar hun huidskleur is te donker om er 100 % Nederlands uit te zien. Lastig voor ze, vooral omdat ook zij gevoelig zijn voor de haat en onderbuik gevoelens die zomaar in dit land rond gespuid mogen worden.

Mijn jongste zoon is erg gevoelig voor deze angst en haat gevoelens. Af en toe heeft hij het zo moeilijk met zich zelf en de hele ongastvrije wereld, dat hij in het openbaar zijn middelvinger opsteekt naar oudere mensen in scoot mobiels. Het kan dus best zijn dat die oudere vrouw waarvan u onlangs een brief kreeg, door mijn zoon werd lastig gevallen. Zou u haar namens mijn zoon en mijzelf willen excuseren? Weet dat zijn acties in belangrijke mate komen door gevoelens van achterstelling en uitsluiting die we in dit land helaas niet onder ogen willen zien.

Mijn oudste zoon zat vandaag met zijn schoolklas op de publieke tribune in de Tweede Kamer. U was net aan het speechen over het asieldebat. Aangeslagen door uw woorden kwam hij thuis. Mogelijk realiseert u zich niet wat u woorden de ander aandoen?

We leven in een beschaafd land. Zou u als volksvertegenwoordiger een voorbeeld willen zijn voor Nederland. Een voorbeeld gedrag kunnen vertonen voor kinderen en volwassenen? U heeft immers een publieke functie en op grond daarvan een voorbeeld functie? Dat zou toch waardig en gezaghebbend gedrag met zich mee moeten brengen. Non verbaal uw middelvinger op steken naar uw collega’s, naar de vrouw en de kinderen die gevlucht zijn uit een land waar mede door ons toedoen, oorlog wordt gevoerd geeft u geen aanzien. Integendeel.

Zou het niet fantastisch zijn wanneer we respect de boventoon laten voeren in plaats van angst en haat. Ik begrijp dat dat een uitdaging is en dat dat wellicht kiezersverlies met zich mee brengt maar u zou in aanzien- zeker weten- van velen toenemen.
Waarschijnlijk hebben alle scholen in Nederland “RESPECT” in hun missie staan. Want wat kunnen we (onze) kinderen anders leren? En ik neem aan dat het ook een duidelijke regel is binnen de Tweede Kamer. Ik zou het op prijs stellen als u ook die waarde, die een uiterlijk teken is van innerlijke beschaving zou willen hanteren.

Uiteraard mag u ook deze brief voorlezen in de Tweede Kamer. Ik ga er vanuit dat u als volksvertegenwoordiger niet alleen brieven voorleest die koren op uw ideologische molen zijn. Ik stel het op prijs om open te staan voor de wijze raad van uw collega’s, echt naar hen te luisteren en hun vragen niet vanuit uw onderbuik maar vanuit uw hart respectvol te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Marion.

33 Comments

 1. “racisme” en “fascisme”…. samentrekking ervan “rascisme” —dag beste mensen, ik zei dit:
  “Die moeder moet haar zonen leren zelf wel het goede voorbeeld
  te blijven geven. Ze moet haar zonen leren om er ‘boven’ te
  staan, naar zichzelf en anderen toe waardig te blijven en
  trots te zijn op hun afkomst. Die moeder moet het
  “middelvingergedrag” van haar zonen, of zoals ze het gedrag
  van haar zonen omschrijft en hoe “begrijpelijk” hun gedrag
  ook kan zijn, niet vergoelijken. De wereld heeft immers al
  meer dan genoeg negativiteit en dat los je niet op met nog
  meer negativiteit. In het algemeen: ‘rascisme’ is een
  verzinsel van de mens en de mensheid moet leren hier
  innerlijk afstand van te doen; “rascisme” vergiftigt de
  mensen die erin geloven. Ook moet de mensheid leren zich meer
  voor de planeet in te zetten en leren geen oorlog te voeren.
  Politiek zet vaak mensen tegenelkaar op om kiezers te winnen.
  De aanhang in Nederland van vooral Wilders is zo groot omdat
  veel mensen in onzekerheid leven (te hoge zorgkosten en
  drukkende woonlasten, werkloosheid, financieel niet rond
  kunnen komen, schulden enz.) maar door Wilders krijgen hun
  angst en ongenoegen wel een stem en een plaats, maar biedt
  uiteindelijk geen oplossing van de wereldproblemen
  (vluchtelingenstroom is maar een van de vele problemen, er
  zijn ergere problemen die buiten de dagelijkse media worden
  gehouden en die de hele mensheid en al het leven aangaan).
  Door het uiten van angst en ongenoegen worden geen problemen
  opgelost. Voor het oplossen van problemen heb je inzicht
  nodig en dus een heldere geest (angst en ongenoegen
  belemmeren een heldere geest). .Kortom: ..WORD WAKKER
  MENSEN… EN GA JE LEVEN WAARDEREN VOORDAT HET DAAR TE LAAT
  VOOR IS!!!!!”

 2. Die moeder moet haar zonen leren zelf wel het goede voorbeeld te blijven geven. Ze moet haar zonen leren om er ‘boven’ te staan, naar zichzelf en anderen toe waardig te blijven en trots te zijn op hun afkomst. Die moeder moet het “middelvingergedrag” van haar zonen, of zoals ze het gedrag van haar zonen omschrijft en hoe “begrijpelijk” hun gedrag ook kan zijn, niet vergoelijken. De wereld heeft immers al meer dan genoeg negativiteit en dat los je niet op met nog meer negativiteit. In het algemeen: ‘rascisme’ is een verzinsel van de mens en de mensheid moet leren hier innerlijk afstand van te doen; “rascisme” vergiftigt de mensen die erin geloven. Ook moet de mensheid leren zich meer voor de planeet in te zetten en leren geen oorlog te voeren. Politiek zet vaak mensen tegenelkaar op om kiezers te winnen. De aanhang in Nederland van vooral Wilders is zo groot omdat veel mensen in onzekerheid leven (te hoge zorgkosten en drukkende woonlasten, werkloosheid, financieel niet rond kunnen komen, schulden enz.) maar door Wilders krijgen hun angst en ongenoegen wel een stem en een plaats, maar biedt uiteindelijk geen oplossing van de wereldproblemen (vluchtelingenstroom is maar een van de vele problemen, er zijn ergere problemen die buiten de dagelijkse media worden gehouden en die de hele mensheid en al het leven aangaan). Door het uiten van angst en ongenoegen worden geen problemen opgelost. Voor het oplossen van problemen heb je inzicht nodig en dus een heldere geest (angst en ongenoegen belemmeren een heldere geest). .Kortom: ..WORD WAKKER MENSEN… EN GA JE LEVEN WAARDEREN VOORDAT HET DAAR TE LAAT VOOR IS!!!!!

 3. Als je zoon zijn middelvinger naar ouderen opsteekt dan heeft er wat aan zijn opvoeding geschort. Zonder respect en fatsoen opgevoed. Als ouder ben je dan flink te kort geschoten. Nederlandse mannen waren zeker niet goed genoeg voor deze vrouw? De kindertjes zagen er zo schattig uit. Maar voedt ze dan ook goed op. Dat is Uw (briefschrijfster) eigen verantwoordelijkheid. Dus ga niet lopen miepen naar Wilders toe.

 4. Waarom integreren? Schaap gedraag? Nieuwe ideen en andere visies werken vooruitgang in de hand. Of weten we echt alles beter? Mijn leuze is ik ben vanwaar ik sta. Dus niet hier geboren maar mijn eigen mening blijf. En in mijn saus als welke kaaskop dan ook.

 5. Dan ben je als ouder die willens wetens met een zuid africaan is getrouwd geweest schromelijk te kort geschoten,moet je Wilder de schuld niet geven maar de hand in eigen boezem steken,was lekker mee gegaan met je ex naar zuid africaan.

 6. Haat-prediker Akif Pirincci vernietigt de Pegida in Dresden…

  “Wat tot nu toe nog geen enkel politicus in Duitsland is gelukt, is nu wel zeker de schrijver, Akif Pirincci gelukt:
  Met een ongelofelijke haatspeech heeft hij de Pegida in Dresden vernietigd. Geen mens, die nog een grein aan fatsoen heeft en een gevoel voor menselijke waardigheid, kan ooit nog een keer naar zo een demonstratie gaan…..”.

  Mensen van het Pegida publiek hebben gefloten en geroepen dat Akif Pirincci moest ophouden en ‘geen hetze’ etc. De organisator Lutz Bachmann heeft hem later van het podium gehaald. Te laat naar mijn mening, waarom überhaupt zo iemand uitnodigen die voor zijn extreme uitlatingen bekend staat en zich daarmee als ‘goed bedoelde’ club zelf schade toevoegen? Het lijkt erop alsof de kartrekkers van Pegida een andere agenda aanhouden dan de volgers.
  Psyops (psychologische operaties) zijn de meest gebruikelijke technieken om mensen te beïnvloeden…

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/10/20/hass-prediger-akif-pirincci-zerstoert-die-pegida-in-dresden/

 7. Opvang in de regio? Dream on!
  Wegwezen, de wijk nemen, kansloos! En niet alleen in Syrië, Yemen, Libië, Eritrea, Nigeria, Sudan of noem maar op.
  Met wapens, technologisch hoogwaardig, vervaardigd in het westen. De uitvinders van de wereld, killskill.
  Stell dich vor, es gibt krieg und keiner geht hin.

  Je zult er maar geboren worden… Of dat je vader of moeder er geboren was, je er familie hebt (had, snik)…
  Hou je vast!!! Staat niet in de krant, net zo hopeloos als Afghanistan!
  https://twitter.com/YemenPostNews

  We noemen het gelukszoekers, economische vluchtelingen, dobbernegers en Wilders met zin indonnesische roots en z’n geintegreerde Hongaarse vrouw uit het land van hekkensluiters krijgt bijval en airplay want hij is de VERONTWAARDIGING zat. Voor wat het waard is.

 8. Geachte heer Wilders,

  Gefeliciteerd met uw premierschap. Dit volk verdient een doortastende leider in onzekere tijden. Een leider die naar het volk luistert en die de problemen durft te benoemen om ze op te lossen. Uw grote visie doet recht aan de belangen van de kiezer.

  Uw heldere toespraken tonen leiderschap. Uw grootheid is een helder licht aan de donkere hemel. – pff moeilijk hoor zo een brief van een kantje.

  • – pff moeilijk hoor zo een brief van een kantje.

   Wat wil je nou zeggen? Onbenul!

  • Sorry Rinus, je bedoelde het ironisch natuurlijk.
   Overmand worden door emoties is blijkbaar aanstekelijk.

   Neem het mij niet kwalijk, ik moet mijn boosheid beter onder controle zien te krijgen.
   Maar ik moet ook huilen om de onverschilligheid, de ongelijkheid , het onbegrip, de waardeloosheid.

   ‘Alles van waarde is weerloos’, als Lucubert nog geleefd had zou hij ergens anders wonen, daar waar het veiliger is?

  • er zijn niet eens 2 miljoen mensen die op pvv stemmen en jij noemt hem leider.
   Grappen maker.

   Er zijn nog steeds 8 miljoen mensen die de hele politiek een monopoly spel vinden.
   En het klaar zijn met die spelletjes.
   Net zo klaar als jouwn zogenoemde leider. bananen plukker.

   Vergeet alleen al niet dat jouwn leider de meeste belasting geld opmaakt aan het beschermen van zichzelf ;).
   IK dacht dat leiders eerst hen volk beschermde en dan zichzelf ;).

   Maar een echte leider is voor ieder anders he. Gemorderniseerde slaaf rinuss.

 9. Een terechte brief aan dit heerschap. Even dit: wij laten ons voorstaan in een beschaafd land te leven en dat is in mijn ogen zeer discutabel. Zolang het westen, dus ook Nederland, als een soort van zendeling d.m.v. geweld in een ander land onder dat mom een “democratie” opdringt, maar in feite uit is op de grondstoffen en angst voor gezichtsverlies, Is er in mijn ogen geen sprake van beschaving. Beschaafde mensen verrijken zich niet ten koste van hun medemens, beschaafde mensen zijn sociaal, enz. en dat is ook in dit land en bepaalde gevallen ver, heel ver te zoeken.

 10. Tjonge jonge,

  wat een zwetsverhaal…

  “dat hij in het openbaar zijn middelvinger opsteekt naar oudere mensen in scoot mobiels”
  Tja dit is dus pecies waar veel Nederlanders oa. op doelen en vele accepteren het niet meer…
  Het is gewoon een kwestie van gedrag, wat veel van bovenstaand volk niet wil veranderen, want
  ze zijn toch geen Nederlander, dus hoef ik mij zo niet te gedragen! Oh ja, misschien iets met RESPECT?
  Iets wat je zelf niet naar een ander hebt, denk dit dan ook niet zelf te ontvangen!

  Volkeren die meer dan 40 jaar in nederland zijn en nog steeds amper Nederlands spreken, met
  zijn alle op een kluitje gaan wonen, vele een bijstanduitkering hebben is een overduidelijk voorbeeld
  hoe -goed- deze mensen dus NIET integreren. Ze WILLEN gewoon NIET!! Ze zijn GEEN Nederlander!!
  Dat is de waarheid, maar ze zullen het nooit hardop uitspreken!

  • Mammon zei: ‘Volkeren die meer dan 40 jaar in nederland zijn en nog steeds amper Nederlands spreken, met
   zijn alle op een kluitje gaan wonen, vele een bijstanduitkering hebben is een overduidelijk voorbeeld
   hoe -goed- deze mensen dus NIET integreren. Ze WILLEN gewoon NIET!! Ze zijn GEEN Nederlander!!
   Dat is de waarheid, maar ze zullen het nooit hardop uitspreken!’

   Leuk als je de standaard retoriek neerplempt en de werkelijkheid achterwege laat.
   1: De groep die ongeveer 40 jaar geleden naar Nederland gehaald zijn waren gastarbeiders om welke reden dan ook. (Meer werk als werknemers geloof ik niet dus dan blijft over dat de Nederlanders zich te goed voelde om het zware en vieze werk uit te voeren).
   2: Ghettovorming is geen vrijwillige keuze maar een bewust uitgevoerd beleid waar overheid en gemeentes voor moeten worden aangesproken en niet de mensen die deze woningen toegewezen kregen. Integreren wordt er niet eenvoudiger op als je als gezin tussen 30 andere allochtone gezinnen wordt gepropt.
   3: Blijkbaar is er ook een grote groep autochtone inwoners in Nederland met bijstand aangezien er een jaartje of 15 a 20 geleden een positieve discriminatiewet in het leven is geroepen waarbij allochtone Nederlanders voorang kregen bij sollicitaties, er zijn zelfs subsidies voor allerlei minder bedeelde werknemers als het maar geen gezonde autochtone Nederlanders zijn want daar is geen subsidie voor.

   Net als Duitsland jaren 30 wordt deels een vingertje gewezen naar overheid die eventueel vervangen kan worden door een aggresievere overheid maar merendeels een vingertje gewezen naar de allochtone samenleving en met name dan de moslims. Een bevolkingsgroep kan je niet vervangen zoals je met een overheid doet……vul de overgebleven oplossing maar zelf in.

    • Niet die integratie, die nu heerst, met name ‘een staat in de staat’ handhaven, zoals Erdogan het Turksevolk in Nederland zodanig bespeelt, dat ze in Turkije verkeren?
     Ander simpel voorbeeld, toeterend rondrijden in Nederland als Turkije met voetballen gewonnen hebben, om te laten zien, dat de Hollanders (die net een verlies achter de kiezen hebben) er niks van kunnen?
     Als je respect hebt voor het gastland hou je dat voor jezelf of niet?

     • Als je in Rotterdam woont en voor Ajax bent moet je daar dan over zwijgen omdat je ’te gast bent’ in Rotterdam? Als je het niet eens bent met het beleid van Rutte moet je dan je mond houden, omdat jij en ik ’te gast’ zijn in Nederland?

     • -Ander simpel voorbeeld, toeterend rondrijden in Nederland als Turkije met voetballen gewonnen hebben, om te laten zien, dat de Hollanders (die net een verlies achter de kiezen hebben) er niks van kunnen?

      Ik zal de volgende keer als kaaskopje een Turkse vlag ophangen om je te plezieren. :p

      Ik heb veel vormen van zout op slakken leggen gezien maar deze spant echt de kroon, een terecht feestje van de Turken en ja het Nederlands voetbal zit op het niveau van F-jes.

   • Quote:[” (Meer werk als werknemers geloof ik niet dus dan blijft over dat de Nederlanders zich te goed voelde om het zware en vieze werk uit te voeren).”]

    Dit is de vieze retoriek van oorspronkelijk rechtse afkomst welke daarna is overgenomen door de links intellectualistische politiek correcte kliek in de jaren zeventig om de tendenzen te beschrijven over de aanwezigheid van ‘zoveel’ buitenlanders!
    Laat je niet naaien door zo’n valse mantra.
    Die duizenden mensen zijn door de grote bedrijven zelf… geronseld omdat de lonen begonnen te stijgen in de jaren zeventig en er goedkope arbeid nodig was.
    Aan het einde van hun nut werden ze gedumpt in de samenleving en de staat kon zorgen voor het menselijk overschot.
    Op dat moment kwam het smoesje naar voren over de z.g.n. Nederlander die het vieze werk niet wilde doen.
    Pure misleidende flauwekul!
    Feit is dat die bedrijven meer wilden betalen voor slecht, eentonig en ongezond werk. Want in die periode was er werk zat dus voor het oprapen. Dat zinde het liberale tuig niet en ging alleen om die reden op zoek naar goedkope slaven. Veel van die mensen kenden de taal niet maar dat maakte voor het gore werk toch niet uit.
    Veel eerstelingen van die tijd zijn nu oud en versleten en hun kinderen hier geboren. Wat wel heel erg storend is dat er weinig belang bestaat bij de groep nieuwe nederlanders in de constructie van dit land en zie je ze te weinig in de activistische omgevingen tegen een systeem waar ook zij onder gebukt gaan.
    Zoals laatst bij de demo tegen het TTIP en de demo tegen de afbraak van de zorg, zie ik in verhouding weinig allochtonen.
    Kom op mensen, geen valse bescheidenheid!
    Het is ook jullie thuisland!

    • – Die duizenden mensen zijn door de grote bedrijven zelf… geronseld omdat de lonen begonnen te stijgen in de jaren zeventig en er goedkope arbeid nodig was.
     Aan het einde van hun nut werden ze gedumpt in de samenleving en de staat kon zorgen voor het menselijk overschot.

     Deze was ik even vergeten en dat terwijl ik dat met eigen ogen heb mogen aanschouwen (Polen de nieuwe gastarbeiders).

  • Integratie zwetsverhaal?:

   Jongetje: Adullah Sunanami uit Yemen wint een prijs van ’n Indiase wetenschapsclub die jongeren met ’n prijsvraag uitdaagt. ‘N waardevol duurzaam idee bedenken en uit werken. Winnaars worden uitgenodigd voor ’n week bij de NASA in de VS. Whizkid uit Yemen wint, ’n hele eer. Ted lezing staat op youtube hij is 12 of 13.

   Met behulp van de wapens die Saoedi Arabië van de VS kocht is hij onlangs door aanwezig te zijn bij ’n trouwerij gebombardeerd waardoor zijn gezicht ernstig verbrand is en éen arm en éen been moet missen. 15 nu met nog ’n heel leven voor zich en vet in de pubertijd!
   Geen woord erover in de Nederlandse pers (terwijl ze dat andere jongetje dat ’n zelfgebouwde klok mee naar school nam en gearresteerd werd later door president Obama werd uitgenodigd). Wat klopt hier niet?!

   https://twitter.com/HakimAlmasmari/status/653929559390298112

   Integreren is bedacht door tegenstanders van integreren die zich in hun vrije tijd te buiten gaan aan cultureel imperialisme door de mooiste plekjes van de wereld te vergiftigen met hun bezoek zonder zich iets van de lokale gebruiken aan te trekken, zoals u waarschijnlijk. Omdat u het niet wilt begrijpen!

   Schier toevallig ben je ergens geboren, niets om trots over te zijn! Ze komen hier net boven de rand van moeders onderbroek uit en menen al dat ze aan hun nationaliteit rechten kunnen ontlenen zonder dat ze ook nog maar iets aan hun natie hebben bijgedragen daarentegen op kosten van de staat een leven hebben kunnen lijden waar ’n ander jaloers op zou zijn. NIET WILLEN NIET GEEN roepen..

   Leg dat het kind eens uit!
   U zou zich diep moeten schamen en heeft er niets van begrepen!

   Deze tweet snapt u dan vast ook niet:
   https://twitter.com/lailazwaini/status/656080511668985856

   De harteloosheid…

   • Die Wilders is zelf die jongen die zijn vinger opsteekt. Hij wordt continu gediscremineerd en gedemoniseerd geen wonder dat hij steeds meer van de wereld af gaat staan. Dat hij door bewakers angstvallig van de buitenwereld afgeschermd wordt zal ook niet helpen.
    Jammer dat de mensen die hem in die hoek zetten steeds meer gelijk krijgen en zich daarmee steeds meer scharen achter hetgene waar ze Wilders van betichten.

    • Och hemeltje, Wilders is niet in staat om verantwoordelijkheid te dragen voor zijn eigen idiote opmerkingen en nu komt er weer iemand de gebeten hond spelen voor Wilders. Die blonde drol moeten ze net als de rest van politiek Den Haag het land uit werken en niet meer toelaten….om met Wilders zijn uitspraak te komen: ‘Meteen de grens dichtgooien als we dat tuig het land uit hebben gewerkt’.

     Het enige verschil is dat Wilders in begrijpbaar Nederlands idiote uitspraken doet en de rest er allerlei ingewikkelde termen tegenaan gooit om interessant over te komen maar inhoudelijk net zo veel idiote opmerkingen uitkramen als Wilders alleen in een andere context.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.