Ook Utrecht speelt re-integratietoneelstukje mee

utrechtGeachte Utrechtse Gemeenteraad,
Wanneer stopt de Utrechtse Raad met deze schijnvertoning? Met dit slechte toneelstukje?
Re-integreren betekent mensen helpen terugkeren in het arbeidsproces. Het probleem is echter dat op de arbeidsmarkt slechts 97.000 vacatures zijn voor 359.000 bijstandsgerechtigden en 659.000 ww-gerechtigden.

Geloven jullie nu werkelijk met sollicitatiebriefschrijfcursussen, werken in de groenvoorziening, papierprikken, boodschapjes doen en ander handwerk mensen klaar te stomen voor een arbeidsmarkt die niet op bijstandsgerechtigden zit te wachten?

Nee, natuurlijk niet.

Wanneer gaat het gemeentebestuur echt aan de slag voor uitkeringsgerechtigden? Jullie hoeven hen niet te kleineren met dwaze tegenprestaties. Jullie zouden het ook op kunnen nemen voor de uitkeringsgerechtigden. Door je te verzetten tegen het beleid van Rutte 2.

Speel het toneelstuk van Den Haag niet mee!
Steun je medeburger en doe waarvoor je gekozen bent. De ellende van het baan- en inkomensverlies helpen opvangen. Je medemenselijkheid betuigen. Door juist steunmaatregelen te treffen die uitkeringsgerechtigden meer financiële armslag geven, zodat ze niet met honger en stress en in armoede hoeven te leven.

Dank je.

Rob Vellekoop, 25 juni 2013, delangemars.nl
uitgesproken tijdens Raadsinformatieavond in Utrecht

6 Comments

  1. Wat een waanzin allemaal. Bijstandsgerechtigden te werk stellen betekent winst voor gemeente, re-integratie bureaus en werkgevers. De tewerkgestelde komt niet verder dan behoud van zijn of haar uitkering, dus ook geen extra koopkracht, geen verbeterde leefomstandigheden. Men ondermijnt en verziekt de al gehele arbeidsmarkt alleen maar waarvan het product straks alleen maar gekocht kan worden door hen die er echt aan verdienen. Mijn inziens dus ook de afzetmarkt verkleint wordt, waardoor het product straks weer duurder wordt. Temeer dat met slechts een uitkering er ook niets geleend ( sowieso een slecht idee ) kan worden.

    Waar willen overheid, gemeenten en werkgevers nu eigenlijk naar toe? Op voorhand goedkope arbeidskrachten genereren als de vergrijzing pas echt toeslaat? Men werknemers niet de kans willen geven straks de bepalende factor te worden wat de prijs is van arbeidsplaatsen die men dan niet meer in kan vullen. Daar wij daar eerder geweest zijn, men werknemers letterlijk moest kopen om te komen werken!

  2. Hier nogal zo’n facade: http://www.ed.nl/regio/helmond/bijna-acht-ton-voor-jeugdwerkloosheid-1.3887346 De gemeente Helmond trekt bijna 8 ton uit om werkloze jongeren sollicitatieles te geven en hen arbeidsfit te houden via leerwerkbanen e.d. We weten wel waar dat geld heen vloeit. Salaris voor zinloze reintegratie-miepen en -joepen en subsidie voor werkgevers die de werkloze jongeren maar al te graag arbeidsfit houden door hen zonder beloning te laten arbeiden! Saillant detail is dat wethouder sociale zaken Yvonne van Mierlo (VVD) haar millitaire vriendjes heeft binnengehaald als reintegratiecoach om die jongeren te drillen. (Ze kent ze als uitermate geschikt voor een functie als werkcoach liet ze in een eerder persbericht weten). Ze zullen er komend weekend samen wel eentje of meer op drinken!

    • Maar goed dat ik geen gammastralen heb ingenomen anders had er nu een groen beest in ZO Brabant rondgesprongen!

    • Laten we het erop houden, en waarschijnlijk helaas erbij laten, dat het stemgeluid hun oren penetreerde. Maar zelfs al wordt er niet geluisterd dan is het goed wanneer ze met hun huichelachtigheid geconfronteerd worden. Dat maakt de middag voor hen toch net wat minder comfortabel dan gewoonlijk.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.